ZEN, Mauro Icardi İle İşbirliğine Gidiyor

Pırlanta sektöründe faaliyet gösteren Zen, Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi ile işbirliğine gidiyor.

İstanbul Raffles Hotel'de düzenlenen işbirliğinin tanıtım toplantısına, Arjantinli futbolcu Icardi, Wanda Nara, Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, yönetim kurulu üyesi Şükran Güzeliş ile Zen'in 81 ildeki bayileri katıldı. Programda Kastamonu'da Zen bayisi Hikmet Tarık Altıkulaçoğlu'da yer aldı ve Mauro Icardi ile bir süre sohbet etti.

‘Kastamonu'yu Temsil Etmeye Devam Ediyoruz'

Altıkulaçoğlu: “ZEN ailesinin bir mensubu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kastamonu'yu ZEN çatısı altında en güzel şekilde temsil etmeye devam ediyoruz. Mauro Icardi ile bir süre sohbet etme ve fotoğraf çekinme fırsatı bulduk” dedi.

Pırlanta sektöründe faa¬liyet gösteren Zen, sek¬tördeki büyümesini sürdürüyor. Marka, 2030 yılı¬na kadar 600 mağaza daha aç¬mayı planlıyor. Şu anda 80 ül¬keye ihracat yapan marka ay-rıca, bu yılı yaklaşık 90 milyon dolar ihracat ve 5 milyar TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. Ayrıca dünyada ilk 3'e girme¬yi hedefleyen Zen, global bir marka olmayı amaçlıyor. Pırlanta sektöründe her sene yüzde 30 ila 50 arasın¬da büyümesini sürdüren Zen Pırlanta'nın global bir marka olma yolunda ilerlediğini be¬lirten Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, pırlantada dünyada ilk 3'e gir¬meyi hedeflediklerini söyledi. 1 milyar TL yatırımla Elmas Kule'de 10 bin metrekare alan üzerine kurulu yeni fabrikala¬rına taşındıklarını ve hali ha¬zırda 750 kişiye istihdam sağ¬ladıklarını hatırlatan Güzeliş, 80 ülkeye ihracat yaptıkları¬nı ve Amerika, İngiltere, Bul¬garistan, Almanya, Katar, Irak, Kıbrıs, Sırbistan gibi birçok ülkede faaliyetlerinin olduğu¬nu söyledi. Şu anda toplamda 400 mağazaları olduğunu ve bunların 50 tanesinin yurtdı¬şında yer aldığını ifade eden Güzeliş, bunlardan 150 tane¬sinin Blue Diamond, 90 tane¬sinin ise D Diomand'a ait oldu¬ğunu söyledi. Güzeliş, amaçla¬rının 2030'a kadar Türkiye'de ve dünyada 600 mağaza daha açmak ve istihdamı da 2 bin ki¬şiye çıkarmak olduğuna dik¬kat çekti.

‘Mauro Icardi Satışı 10 Bin Adete Çıkarır'

Bu yıl parfüm üretimi de yapmaya başladıklarını ifa¬de eden Emil Güzeliş, bilinen perakende markalarının par¬füm üretimi yaptıklarını belir¬terek, “İlk aşamada ayda 3 bin 500 adet parfüm satıyorduk. Galatasaray'ın gözde oyun¬cularından Mauro Icardi ve eşi Wanda Nara ile yaptığımız reklam anlaşmasından sonra bu rakamın 10 bin adete çıka¬cağını ön görüyoruz” dedi. Ka¬dında 4, erkekte 4 olmak üzere toplamda 8 parfüm çeşitleri ol¬duğuna dikkat çeken Güzeliş, “Parfümlerimize yakut, züm¬rüt, safir gibi üretimlerimizde kullandığımız taşların adlarını yazdık” diyerek, parfümün pır¬lantanın yanında hediye ola¬rak alındığını ve yüzde 65 ora¬nında kadın ürünlerinin daha çok satıldığını söyledi.

Aylık Kota Fiyatları Artırıyor

Dünyada 300 milyar dolar¬lık pazara ulaşan pırlantalı mücevherat sektörünün Tür¬kiye'de de hızla büyüdüğü ve 2 milyar dolarlık bir pazara ulaştığını anlatan Emil Güze¬liş, külçe altın ithalatına geti¬rilen aylık kotanın yurtiçin¬de altın fiyatlarını arttırdığı¬nı söyledi. Güzeliş, Türkiye'de yastık altı altınların varlığına ve önemine dikkat çekerek, bunların maddi değerlerinin Türk kültüründe olduğunu ve bu geleneğin mal değeri olarak da günümüzde yerini korudu¬ğunu söyledi.

İndirim Uygulamalarında Zarar Görüyoruz

Zen'in Kasım ayında yakla¬şık yüzde 40 oranında indirim yaptığını belirten Emil Güze¬liş, “Eskiden biz indirimimizi dolar ne kadar artıysa günlük kura göre ayarlardık. Ancak şimdi yeni kanunla öyle yapı¬lamıyor. Geçen ay fiyatından sonraki indirim yansıtılabili¬yor. Müşteri kandırılmamış oluyor ancak bizler zarar gör¬müş oluyoruz” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme