'Yeni dönemde önemli hizmetleri Daday'a kazandıracağız'

DADAY BELEDİYE BAŞKANI HASAN FEHMİ TAŞ Daday Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Daday Belediye Başkan Adayı Hasan Fehmi Taş, seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosunun açılışına CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, İYİ Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen'in yanı sıra her iki partinin il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda...

DADAYBELEDİYE BAŞKANI HASAN FEHMİTAŞ;


Daday Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) DadayBelediye Başkan Adayı Hasan Fehmi Taş, seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi.

Seçim bürosunun açılışına; CHP Milletvekili Hasan Baltacı,CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, İYİ Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen'in yanısıra her iki partinin il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda Dadaylı katıldı. Seçimbürosunun açılış kurdelesini Milletvekili Baltacı, CHP İl Başkanı HikmetErbilgin, İyi Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen ve Daday Belediye Başkanı HasanFehmi Taş birlikte kesti.

'İNANIYORUZYİNE BAŞARACAĞIZ'

Seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Daday İlçe BaşkanıMehmet Kayabaşı; 'Üç dönemdir CHP bayrağının dalgalandığı bu güzel ilçede 4.dönemde CHP bayrağını dalgalandırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. MevcutBelediye Başkanımız ve adayımız olan Hasan Fehmi Taş'a inanıyoruz ve yinebaşaracağız' ifadelerini kullandı.

'YENİDÖNEMDE ÇOK DAHA ÖNEMLİ HİZMETLERİ DADAY'A KAZANDIRACAĞIZ'

10 yıllık görev süresi boyunca Daday'a kazandırdığıhizmetlere değinen Daday Belediye Başkanı ve CHP Daday Belediye Başkan AdayıHasan Fehmi Taş ise; 'Üç dönemdir Daday'ı Cumhuriyet Halk Partisi belediyesiyönetiyor. Sosyal demokrat belediyecilik asla parti ayrımı yapmaz, insan odaklıçalışır. Bende 10 yıllık belediyecilik hayatım boyunca sadece insanlarımızadeğer verdim. Sen o partilisin, sen şu partilisin ayrımı asla yapmadım. Bununaksini iddia eden varsa buyursun gelsin. Daday'da kaloriferli daire yoktu.Toplu konut projesini hayata geçirdik. İş merkezi sorununu çözdük. Isınmasorunu olmayan iş yerleri kazandırdık. Düğün salonumuz yoktu, Daday'a düğünsalonu kazandırdık. Bey ve Kelebek mahalleleri, sanayi bölgesi az yağmur yağsasu altında kalıyordu. Çay ıslahını gerçekleştirdik. Çay ıslahı kolay olmadı. Buprojeyi büyük çaba ve gayret sonucunda geçirdik. Maalesef Türkiye'de bazılarıköprü yapılır, alt geçit yapılır, yol yapılır sahiplenir. Biz çay ıslahını gerçekleştirincedevlet yaptı olur. Hiçbir belediyenin altına giremeyeceği 33 kilometre altyapı, kanalizasyon çalışması gerçekleştirdik. Eski kanalizasyonumuzu iptal etmedik ve yağmur sularını o kanalizasyonabağladık. 70 bin metrekare parke çalışması yaptık. Bu hizmetin sadece belediyebütçesiyle yapılma ihtimali yokken biz bunu gerçekleştirdik. İkiliilişkilerimiz, diyaloglarımız sayesinde kardeş belediyelerimizden aldığımyardımlarla parke işini tamamladık. 3 bin 700 ton sıcak asfalt yaptık. Hiç kimsebunu görmüyor. Sadece iki mahallemiz kaldı. Parasını yatırdığımız halde bitümyok. Bu nedenle yapamadık. Üniversite işbirliğinde Daday Belediyesi'ninarşivleri dijital ortama alındı. 100 yılda geçse Daday Belediyesi'nin arşivlerişeffaf olarak incelenebilecek. Daday'ın tarihi ve kültürel dokusuna zararvermeyecek şekilde imar yaptık. 19 ilçemizde ruhsatlı 4 mezbahana var. Bu 4mezbahandan biri Daday'da. Halk sağlığı için çok önemli bir hizmeti Daday'datesis ettik. Daday'ın sağlıklı içme suyu içmesi için su depolarımızı yeniledik.Otomatik klorlama sistemini kurduk. 3.5 yıl mücadele verdim ve hamam projesinibitirdim. 300 bin lirası ayrıldı, ihaleyi bekliyor. Pazaryerinin projesini debitirdik. Hava şartlarına göre Mart ayında temelini atacağız. Sadece kapalı birpazaryeri değil, bir yaşam alanı yapacağız. Bu önemli projemizin parası isehazır. Bu hafta Daday'a 1 kamyon sokak köpeği bırakıldı. Sokak hayvanlarıilçemizin önemli bir sorunu haline geldi. Bu sorunu çözmek için hazırlattığımızHayvan Barınağı projemiz bu hafta içinde tamamlanacak. Bu projemizin yüzde 75'ihibe olacak. En kısa sürede hayvan barınağımızı da yapmış olacağız. 10 yıldamakine parkımıza; 2 kamyon, 2 itfaiye aracı, 4 çöp kamyonu, 2 kato, cenazearacı ve pikap dahil ettik. En önemlisi Daday'a üniversiteyi kazandırdık. Birekibimiz var, tüm bu hizmetleri bu ekiple hayata geçirdik. Yeni dönemde çokdaha önemli hizmetleri Daday'a kazandıracağız. Çünkü bizim Daday'la gönülbağımız var' diye konuştu.

'TAŞ'IDESTEKLİYORUZ'

Daday'da Belediye Başkanı ve CHP'nin Belediye Başkan AdayıHasan Fehmi Taş'ı destekleyeceklerini ve teşkilat olarak arkasında olduklarınıbelirten İYİ Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen; 'Bugün burada bulunma sebebimizDaday'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayına destek olduğumuzu belirtmektir.2002 yılında göreve gelip Türkiye'yi 17 yıl tek başına yönetenler 16 Nisan2017'de bir referandum yaptılar. O güne kadar ülkeyi kendi başlarına yönetmekonlara yetmedi. Attıkları her adımda denetimsiz, sınırsız ve sorumsuz olmayıistediler. Bunu yapabilmek içinde kendilerine uyarıda bulunan, ülkenin tek adamrejimine evirileceğini söyleyen tüm kesimleri düşman ilan ettiler. Anayasareferandumunda güç ve destek aldıkları ortaklarıyla bir araya gelip kendilerinecumhur ittifakı dediler. Cumhur ittifakının uygulamaları Millet İttifakınızorunlu kıldı. 31 Mart yerel seçimlerini de bu kapsamda değerlendirdiğimizdeMillet İttifakının devam etmesi gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Milletittifakının tarafları olarak çok sesliliği, eşit rekabeti savunmamıza rağmenbize dayatılan bu sistemin uygulayıcıları olmak durumundayız. Biliyoruz kihepimizin arzusu refah içinde özgürce yaşayabilmek. Özgürce yaşayabilmek içinbize dayatılan şartlar içinde mücadele etme gereği doğmuştur. Bu kapsamda Dadayilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut belediye başkanı Hasan Fehmi Taş'ıdestekliyor, buradaki teşkilatımızla arkasında olduğumuzu ifade ediyorum.Daday'da yüzünü güneşe dönenlerle Mart'ın sonu bahar olsun' dedi.

'DADAYLILARKENETLENMELİDİR'

Dadaylıların üç dönemdir tercihlerini Cumhuriyet HalkPartisi'nden yana kullanarak, AKP iktidarının damat iktidarı olduğunu çok öncegörecek kadar aydın olduklarını gösterdiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı HikmetErbilgin ise; 'Aydın insanlar, sevgili Dadaylılar konuşmama başlamadan önce birvurguyu hatırlatmak istiyorum. Bizler İyi Parti ile omuz omuza seçimleregiriyoruz. Daday'da Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında seçimlere giriyoruz.Daday'da altı ok bizim nazarımızda güneştir. Devrekni'de ki güneş ise bizimnazarımızda altı oktur. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Özellikle aydınDadaylılar dedim çünkü Kastamonu'daki tek Cumhuriyet Halk Partisi belediyesiDaday Belediyesi'dir. Zaman zaman merkezi hükümetten yatırım gelmez, Daday'ayatırım gelmez dediler. Dadaylılar ısrarla Cumhuriyet Halk Partisi dediler.Dadaylılar patates kuyruklarını, patlıcan kuyruklarını çok önceden görmüşlerdi.Dadaylılar bu iktidarın Türkiye'yi dış politikada itibarsızlaştıracağını,Dadaylılar bu iktidarın ekonomiyi uçuruma sürüklediğini, Dadaylılar buiktidarın damat iktidarı olduğunu çoktan görmüşlerdi. Bu nedenle hepinizeteşekkür ediyorum. AKP iktidarı damatların, oğulların iktidarıdır. AKP iktidarıhalkı 1 gün düşünmedi, bundan sonra da düşünmeyecektir. Bu nedenle Dadaylılarel ele vermeli, kenetlenmeli ve belediyesine sahip çıkmalıdır. Diğer ilçelerdebizim ilçelerimiz. O ilçelerde yaşayan vatandaşlarda bizim vatandaşlarımız amaelimizi vicdanımıza koyup bir bakalım. Yakınımızda Araç var. Araç Belediyesibatak içinde. Dibimizde Azdavay var Azdavay'ı bitirdiler. Sahile gidin bakın.Cıvıl cıvıl Çatalzeytin, Abana'yı bitirdiler. AKP iktidarı nereye el atmışsaoranın ruhunu çekip aldı. Komşuyu komşuyla, çocuklarımızı bir biriyle düşmanetti, kutuplaştırdı. Kastamonu şehir merkezinde nefes alabileceğimiz,çoluğumuzla çocuğumuzla gidebileceğimiz meknlar yok. Daday'da ise insanlarhuzuru, Daday'da insanlar mutlu. Pazar sabahı Kastamonu'da güne uyananvatandaşlarımız çocuklarımızı nefes almaları için nereye götürelim diyedüşündüğünde ilk aklına Daday geliyor. Bu nedenle Belediye Başkanımız HasanFehmi Taş'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu kararlılığı Dadaylılarıngöstermeye devam edeceğine, Dadaylıların bu ayrıcalığın farkını bildiğineinanıyorum. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun' ifadelerini kullandı.

'DADAYÖRNEĞİNİ ARTTIRACAK'

31 Mart'ta tüm Kastamonu genelinde Daday örneğiniarttırmaları gerektiğine dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacıise Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş'ın Daday'ı çok daha ileriyetaşıyacağına inandığını kaydetti. AKP iktidarını ve AKP belediyeciliğini sertcümlelerle eleştiren Milletvekili Baltacı; 'Daday Belediye Başkanımız HasanFehmi Taş 10 yılda Daday'a yaptığı hizmetleri özetle anlattı. Bundan sonra dayaptıkları referans olacak ve yeni dönemde hangi hizmetleri yapacak 31 Mart'akadar anlatacak. Türkiye'de her seçim kapımıza dayandığında iktidar kendisineolan güvensizliği tamir edebilmek adına Türkiye'nin her yerinde olmayacakprojeleri masanın üstüne koyuyor. 31 Mart yaklaşırken 'ben kenevir ekiminiserbest bıraktım' diyor. Oysa aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 19 ildekenevir ekilebiliyor. Cumhurbaşkanı Kastamonu'ya geliyor ama ağzından tek birkenevir kelimesi çıkmıyor. Keneviri işleyecek ilk yatırımlar Kastamonu'yayapılmışken, gidiyor Çorum'a 'keneviri işleyecek fabrikasını burada kuracağım'diyor. Ya da her seçim öncesi Ballıdağ ile ilgili proje hazırlanıyor, seçimgeçiyor rafa kaldırıyor. Onlar kazanmayınca burada Ballıdağ'ın atıl durmasınormalmiş gibi davranıyorlar. Her seçim öncesi 'oyunuzu bize verin bakın bizsizi nasıl uçuracağız' diyorlar. 17 sene oldu. 17 sene de bu iktidar hiçbirilçenin sorunlarını kalıcı çözüme bağlamadı. Ne alt yapı, ne üst yapı, netrafik, ne otopark, ne yeşil alan sorununu çözebilmiş değildir. Bu noktada biristisna vardır. O da Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi olan DadayBelediyesi'dir. Güvenin ve huzurun hakim olduğu, adalet ve vicdanla yönetilenistisnai yer Daday'dır. O nedenle hafta sonu Kastamonulular buraya gelir. Onuniçin Dadaylılar belediyelerine güvenir, başkanına güvenir. Bu bundan sonra dadevam edecek. 31 Mart seçimlerini sadece bir yerel seçim olarak elealmayacağız. Biz Daday örneğini arttıracağız. Her yer bir Daday olsun diyemücadele edeceğiz. Bu seçim yerel seçim olmanın ötesinde bir seçimdir. Bu seçimmevcut iktidarın beka sorunu olabilir ama bizim için bir gelecek sorunudur.Bunu her fırsatta anlatacağız. Her şeyden önce bu seçim yalanı bir kenarakoyup, Türkiye'nin gerçeklere dönmesi için bir fırsattır. Bu seçim şehirlerin, ilçelerin yalanla,riyayla, ikiyüzlülükle yönetilmesine son verebiliriz. Yalanı konuşan babamınoğlu olsun karşısına dikilip mücadele edeceğim. Biz bu ülkeyi yenidengerçeklere döndürmek zorundayız. Eğer Daday örneğini arttıramazsak bugün tanzimsatış kuyruklarında bekleyenler, yarın daha kötü günler yaşayacaklar. 900kontenjanlı geçici iş için 6 bin kişi başvuruyor ve biz bu iktidara artık yeterdur diyemezsek çok daha vahim tablolarla karşılaşacağız. Zonguldak'ta binkişilik kadroya 60 bin kişi başvuruyorsa bu ülkenin bize ihtiyacı var demektir.Türkiye'nin hukuk sorununu, ekonomi sorununu, demokrasi sorununu çözebilecekirade sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi iradesidir. Bu seçim bir oy dahafazla almanın çok daha ötesindedir. Cide'de Daday gibi yönetilmeyi hak ediyor,Abana'da Daday gibi yönetilmeyi hak ediyor, Araç'ta Daday gibi yönetilmeyi hakediyor, Azdavay'da Daday gibi yönetilmeyi hak ediyor, Küre'de Daday gibiyönetilmeyi hak ediyor, diğer ilçelerimizde Daday gibi yönetilmeyi fazlasıylahak ediyor. Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Taş Daday'ı çok daha ileritaşıyacaktır, buna yürekten inanıyorum' dedi. Seçimbürosunun açılışının ardından Milletvekili Hasan Baltacı ve beraberindekilerDaday esnafını ve pazaryerini ziyaret etti.

Bakmadan Geçme