'Yeni 9 okulumuzda eğitim ve öğretimine başlanacak'

VALİ YAŞAR KARADENİZ Eğitim İl Eylem Planı toplantısı KUZKA Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcıları Ünal Kılıçarslan, Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu 'Valimizin talimatı gereği Haziran ayında Danışma Toplantısı'nda ilimizde eğitimde kaliteyle...

VALİ YAŞARKARADENİZ;


Eğitim İl Eylem Planı toplantısı KUZKA Toplantı Salonu'ndagerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcıları ÜnalKılıçarslan, Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, ilçekaymakamları, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim MüdürüCengiz Bahçacıoğlu; 'Valimizin talimatı gereği Haziran ayında DanışmaToplantısı'nda ilimizde eğitimde kaliteyle ilgili çalıştayın düzenlenmesitalimatı verildi. Bizlerde 10-11 Temmuz tarihlerinde çalıştayı gerçekleştirdik.Bugün bu eylem planımızın değerlendirme toplantısı yapılacaktır. Buçalıştayamızda alınan kararların hem ilimize hem de ülkemize hayırlara vesileolmasını temenni ediyorum' dedi.

'HEDEFİMİZYÜZDE 100 OKULLAŞMA ORANINA ULAŞMAK'

Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Şirin Eğitim İlEylem Planı hakkında sunum yaparak; 'Okullarda akademik başarı farkınınazaltılması yönünde çalışmalar yapacağız. Sportif ve sanatsal faaliyetleriarttıracağız. Dezavantajlı okullara ağırlık vereceğiz. Öğretmen, öğrencibuluşmaları gerçekleştireceğiz. Öğretmenlerin taleplerini dinleyip bunlarüzerinde duracağız. Kurumsal imaj çalışmaları yapacağız. Öğretmenlerimizin moralve motivasyonunu arttıracak çalışmalar yapacağız. Yönetici ve öğretmenlerinkapasitelerinin arttırılması için üniversite ve kurumlarla protokolimzalayarak, eğitimler düzenlemeyi amaçlıyoruz. Hizmet için eğitimlerdüzenleyeceğiz. Mesleki Teknik Liseleri için mesleki eğitim alanında üniversiteile protokol imzalamayı planlıyoruz. Geçen yıl ilimizde okullaşma yüzde 75oranında idi. Kırsal kesimlerde okullaşma oranımız düşük. Kırsal kesimlerdeokullaşma oranımızı arttırmak için çalışmalar yapacağız. Hedefimiz yüzde 100okullaşma oranına ulaşmak. Devamsızlıkları kontrol edeceğiz. Velilerle sürekliiletişim halinde olacağız. Öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmakiçin hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize yardımcı olacağız.Çocuklarımıza farklı bakış açısıyla yeni metotlar kazandıracağız. Okullarınfinansal destek sağlayacak projeler üretmesi konusunda çalışmalarımız olacak.Okullarda öğretmenler arasında proje ekipleri kuracağız. Bizde onlara eğitimverecek, proje hazırlamalarında yardımcı olacağız. İlimizde bir Bilim Merkeziyok. Bunun için belediye ile işbirliği içinde olacağız. Bir arsa talebimizolacak. Bu da öğrencilere ciddi katkı sağlayacak. Gelir düzeyi düşük ailelereyönelik çalışmalarımız olacak. Ev kütüphane, sesli kütüphane ve zenginkütüphane kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Kütüphaneye üye olmayan öğrencimizkalmasın istiyoruz. Okuma alışkanlığı ile ilgili kalıcı çalışmalar yapacağız.Şair ve yazar buluşturmaları gerçekleştireceğiz. Yabancı dil konusundaçalışmalar yapacağız. Bağımlılıkla mücadele konusunda Yeşilay ile birlikteçalışmalar yapmak istiyoruz. Tasarım Beceri Atölye çalışmalarımız sürüyor. Arsaproblemini çözerek güzel sanatlar için bir yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Sosyalmedya bağımlılığını azaltmak için çalışmalar yapacağız. Veliler ileöğrencilerin birlikte vakit geçirmeleri için çalışmalar yapacağız. Özel eğitimokullarında spor salonları yapmayı planlıyoruz. Özel eğitim öğrencilerineyönelik çalışmalar yapacağız. Normal öğrencilerde de bu konuda farkındalıkoluşturacağız. İstihdam garantili kurslar düzenlemeyi planlıyoruz. Yabancıöğrencilerle ile ailelerin topluma uyum sağlamaları için çalışmalar yapacağız.Obezite ile ilgili farkındalık oluşturacağız. Ev kadınlarına yerel ürünleripazarlaması yönünde çalışmalar yapacağız' dedi.

Sunumun sonunda Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı OrhanSancaktaroğlu, Meslek Teknik Liselerine ilgili arttırmak için, yılsonunda mezunolan öğrencilerden başarılı olanları basın önünde işe yerleştirilmesini teklifetti.

'PAZARTESİGÜNÜ YENİ 9 OKULUMUZDA EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNE BAŞLANACAK'

Toplantı sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Vali YaşarKaradeniz; '9 Eylül tarihinde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı başlamış olacak.Bununla ilgili tüm birimlerimiz hazırlıklarını yapıyorlar. Elbette ki, birçocuğuna okula gitmesi demek o kapıdan çıkarken bir şeyler öğrenmesi demek.Yoksa akşama kadar çocuğun gününü geçirmesi değil. Bunu sağlayacak tümimkanları gayret ederek ortaya koymalıyız. Yürütülen çalışmaların anabaşlıkları ise şöyle; fiziki ortamların iyileştirilmesi var. Bu yıl yapımınabaşlanan okullarda da epey mesafe alındı. Pazartesi günü yeni 9 okulumuzdaeğitim ve öğretimine başlanacak. Bu okulların hazırlanması sürecine İl MilliEğitim Müdürü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz yüklenicifirmalarla gayret göstererek 9 okulu yetiştirdiler. Yılbaşına kadar 6 yeni okuldaha eklenecek. 2019 yılı içerisinde Kastamonu 15 yeni eğitim-öğretim kurumunakavuşmuş olacak. Devam eden başka okullarda var onlar 2020 yılı için planlandı.Birkaç spesifik alanların dışında; Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi gibifiziki anlamdaki eksiklikler tamamlanmış olacak. Bundan sonraki hedeflerde buokulların yapılması ve mevcut okulların sosyal ve sportif alanlarınıniyileştirilmesine yönelik çabalara girilmelidir. Ben inanıyorum Kastamonu engeç 2020-2021 yılında bütçe alanında gayretlere girecektir. Depremedayanıklılık testinden geçemeyen 17 okul, Kastamonu'ya fırsat verdi.Kastamonu'da bu fırsatı iyi değerlendirdi. Diğer bir çalışma okullarda güvenlikkonusunda endişe yaşanmamasıdır. Özellikle velilerimizin çocuklarını okulagönderirken akıllarına olumsuz bir kuşkunun gelmemesidir. Güvenlik birimleri,ilçe kaymakamlarının katıldığı toplantı ile güvenlik adına alınabilecek tümtedbirleri gözden geçirdik. Bu konu da Kastamonu birçok ile göre iyi birdurumdadır. En ufak bir olumsuzluk yaşanmasın istiyorum. Derdimiz, gayemiz bu.Tüm birimlerin gayret etmesi konusunu da kararlaştırdık. Fiziki imkanlarıiyileştirdikten sonra eğitimde; akademik başarının artırılması hem deeğitim-öğretim faaliyeti içindeki öğrencilerimizin ya da yetişkinlerin toplumakatma değer üretecek hale gelmeleridir. Ayrıca toplumla uyumlu, yaşayabilecekseviyeye gelmeleri hepimizin ortak hedefidir. Bugün sunulan liste katılım,önerilerle oluştu. İş birliği yapıldığında Kastamonu'da güzel işleryapılabileceğine örnek oldu. Bunu hazırlamakla iş bitmiyor. Takibi vesürdürülmesi önemlidir. Eylemlerin çoğunluğu kısa vadelidir. Hepimiz yoğun birçalışma içine girmeliyiz ki önemler uygulama aşamasına geçsin ve sonuç eldeedebilelim. Yılsonuna geldiğimizde bir önce ki, seneyle bu yıl arasındaki farkıhep birlikte gözlemleyelim. Hepimiz üstüne düşeni yaparsak hem güzel işlerolur, hem başarı artar. Kaymakamlık döneminde de böyle çalışmaların meyvelerinialdık. Başarının artmasının yanında, insanlar o amaca nasıl ulaşacaklarınıbilmiyorlar. Yol haritası gibi önümüzde duracak. Tıpkı eylem planınınhazırlanmasında olduğu gibi uygulanmasında da aynı başarı olacaktır'ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme