'Yapılan saldırı şehidimize büyük bir saygısızlıktır'

CHP İL BAŞKANI HİKMET ERBİLGİN CHP İl Başkanlığı tarafından dün Cumhuriyet Meydanı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı protesto etmek için basın açıklaması düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, İYİ Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen, Saadet Partisi İl Başkanı Hamit Serdar Yılmaz, ilçe belediye başkanları,...

CHP İLBAŞKANI HİKMET ERBİLGİN;


CHP İl Başkanlığı tarafından dün Cumhuriyet Meydanı'nda, CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı protesto etmek için basınaçıklaması düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHPMilletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, İYİ Parti İlBaşkanı Özcan Büyükşen, Saadet Partisi İl Başkanı Hamit Serdar Yılmaz, ilçebelediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'BU, SONDERECE ORGANİZE BİR EYLEMDİR'

Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya değinen CHP İlBaşkanı Hikmet Erbilgin; 'Dün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidiMehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasiparti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıdabulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onunailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan birprotesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son dereceorganize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik veberaberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileribellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet HalkPartisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; birtakım operasyonkanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; CumhuriyetHalk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; meydanlardabu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in 'İki büyük eserimden biri'dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret vetehditlerde bulunduysa, bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır' dedi.

'AYNIEMPERYALİST GÜÇLERİN HİZMETKRLARI'

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; 'Toplumumuza kin venefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilinsahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşunsıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerlemilleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynıemperyalist güçlerin hizmetkrıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunlarınipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesiolarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşıdimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz. Türkiye'yi korku ve terörortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son dereceuyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. 'Gün kızgın demiri soğutma günüyse' herkesde buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çabagösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davetediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlikve bütünlüğü feda edilemez' ifadelerini kullandı.

'ANKARAVALİSİ VE İÇİŞLERİ BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR'

Sorumluları istifaya çağıran Erbilgin; 'Bu saldırının ardındakigüç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılmasıgereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır,kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlikzafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkındaderhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı dahaönce sarf etmiş olduğu sözlerde dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Buarada Milli Savunma Bakanı'na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linçetmek isteyen, 'O evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'Mesajlarınızıverdiniz' demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir,bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir.Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonraartık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkesmüsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen buoyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuva-yi Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet HalkPartisiyiz' dedi.

'BUSALDIRI, DEMOKRASİMİZE YAPILMIŞTIR'

İYİ Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen ise; 'Aziz Türk Milleti,Türkiye bugün bir kez daha milletimizin huzur ve güvenini hedef alan menfur birsaldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Milletimizin ortak acısı ve değerişehidimizin, Ankara Çubuk'taki cenazesinde, CHP Genel Başkam Sayın KemalKılıçdaroğlu'na yönelik yapılan menfur saldırı, bir tesadüf değildir. Busaldırı, Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsında demokrasimize yapılmıştır. Bu saldırışehidimizi ve uğruna can verdiği dirlik ve birliğimizi hedef almıştır. Busaldırının faillerinin mutlaka bulanacağına inanmak istiyoruz. Ancak azmettirenlerinkimler olduğunu da biliyoruz. Bu saldırının azmettiricileri, yerel seçimlerdemilletimizi kutuplaştırarak adeta savaş alanına çevirenlerdir. Bu saldırının azmettiricileri,Millet İttifakı'na 'illet'-'zillet' diyerek halkımızı aşağılayıp,ayrıştıranlardır. Bu saldırının azmettiricileri, olmayan ittifaklar uydurup,vatansever insanları teröristlikle suçlayan sorumsuzlardır. İktidar ve ortağı,yalanlarla hedef göstererek, tahrik ve teşvik suçu işlemişlerdir. Bu nefretdili ülkemiz ve milletimizin geleceği açısından en büyük sorundur. Ayrıcaİçişleri Bakanlığı makamını işgal eden zattın yakın bir geçmişte 'Valilereverdim' dediği talimat, bu olayla birlikte siyasetin değil, artık yargınınkonusudur. Çünkü bu zat, bu saldırıda azmettirme suçu işlemiştir. Şu bilinmelidirki; hiç kimsenin devletin bakanlık makamını azmettirici konumuna düşürmeyehakkı yoktur. Kişisel beka hesaplarıyla aziz milletimizin evlatlarını birbirinedüşürmeyi amaçlayan bu tür tuzaklara karşı daha dikkatli olmamız gerektiğineinanıyoruz. Demokrasimize, huzurumuza kasteden her girişimin karşısındaolacağımızı bir kez daha ilan ediyor, bu provokasyonun hedefi olan aziz milletimizegeçmiş olsun diyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme