Yamaç Paraşütü Eğitimleri Sürüyor

Türk Hava Kurumu (THK), gençleri havacılık sporlarına teşvik etmek amacıyla düzenlediği eğitimlerle dikkat çekmeye devam ediyor.

THK Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şirin, Ağustos ayında gerçekleştirilen yamaç paraşütü eğitimlerinin ardından, Ekim ayında yeni bir kontenjan açtıklarını ve bu eğitime 13 kişinin katıldığını duyurdu.

Kursiyerler Tek Başına Uçuş Yapacaklar

Kontenjanlar hakkında bilgi veren Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ahmet Şirin; “Türk Hava Kurumu olarak ağustos ayında 12 kişilik bir ekiple yamaç paraşütü eğitimleri gerçekleştirmiştik. Yine bu ekim ayında yeni bir kontenjan açtık. Kontenjanımız toplam 13 kişi katılım sağladı. P1-P2 Eğitimleri 3 gün teorik olarak sürdürülüyor. Uygulamalı olan ise 2 gün yer çalışması sağlanarak kanat ile birlikte düz arazide kursiyer kanadı tepelerinde tutarak kontrol tutulması eğitimi sağlanacaktır. Kalan günler ise hocalarımızın telsiz komutu ile birlikte kursiyerlerimizin tek başına uçuş yapmalarını sağlayacağız. İlk kursumuzda 19-30 ağustosta Devrekani-Tekke Kayası 10 kişilik eğitim olarak gerçekleştirmiştik. Bu ekim ayında ise ortalama 7 uçuş yapacağız. 2025 yılı ise Türk Hava Kurumu'nun 100'üncü yılı. Genç kanatlarla yapılacak yeni etkinlikleri planlayacağız. Türk Hava Kurumu olarak Model Uçak, Drone Eğitimleri RC Radyo kontrollü kurs, Yamaç paraşütü eğitimleri, sosyal aktiviteler ve kişisel gelişim kursları ile gençlerimizi desteklemeyi hedefliyoruz. Gençlerimize okul dışında destek vererek, onları olumsuz alışkanlıklardan koruyarak, bağımlılıkla mücadele vb. konularda bilinçlendirmeye çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme