Ümit Özdağ: 'Türk kahramanlarına gereken saygıyı göstermeliyiz'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'nün 5'nci gününde Kastamonu merkez Duruçay köyünde bulunan Halime Çavuş'un anıt mezarını ziyaret etti.

Zafer Yürüyüşü programı kapsamında 28 Ağustos'ta İnebolu Limanı'ndan yürümeye başlayan Özdağ, yürüyüşün 5'nci gününde Kurtuluş Savaşı'nda görev alabilmek için saçlarını kazıtarak erkek kılığına giren Halime Çavuş'un Duruçay köyündeki anıt mezarını ziyaret edip dua etti.

“YOL NE YAZIK Kİ SIRADAN BİR KÖY MEZARLIĞI NASILSA ÖYLE”

Özdağ, burada yaptığı açıklamada, Halime Çavuş'un 1898 yılında doğduğunu ve İstiklal Harbi'ne bir genç kız olarak katılmak istediğini hatırlatarak; “Kadınların askeri alınmayınca duyunca saçlarını olduğu gibi kesiyor ve üzerine üniformayı giyerek harbe katılıyor. Ayağından yaralanıyor ve kim olduğu meydana çıkıyor. İstiklal Harbi sonrasından Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından davet edilerek kabul ediliyor ve onurlandırılıyor. Şimdi burada ebedi istirahatgahında yatıyor. Yüzüncü yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Saçlarını keserek askere gidip savaşan Türk kadınları sayesinde kuruldu. Bebeğinin üzerindeki örtüyü alıp, top mermisinin üzerine örten Şerife Bacılar sayesinde kuruldu. Biz de onlara millet olarak gereken saygıyı göstermeliyiz. Buraya gelirken geçmiş olduğumuz yol ne yazık ki sıradan bir köy mezarlığı nasılsa öyle. Oysa burada yatan kişi bir Türk kahramanı. Umarım en kısa zamanda yolla ilgili gereken düzenleme de anıt mezarla ilgili yapılan düzenlemedeki gibi yapılır ve insanlar o yoldan geçerek gelirler” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme