Türkiye Değişim Partisi'nden Kılıçdaroğlu açıklaması

Türkiye Değişim Partisi (TDP) MYK Üyesi Ender Karahasanoğlu ve TDP İl Başkanı Yavuz Yılmaz, basın açıklaması yaptı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) MYK Üyesi Ender Karahasanoğlu ve TDP İl Başkanı Yavuz Yılmaz, basın açıklaması düzenleyerek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdular.

TDP MYK Üyesi Ender Karahasanoğlu ve TDP İl Başkanı Yavuz Yılmaz gerçekleştirdikleri açıklamada; “Türkiye Değişim Partisi tabandan tavana doğru büyüyen bir büyük halk hareketinin sonucu olarak kurulmuştur. En büyük amacımız, ülkemizde gerçek anlamda demokrasiyi yerleştirmek ve yurttaşlarımızı barış, huzur içinde ve zenginlikte birleştirerek güçlü Türkiye'yi yaratmaktır. Türkiye Değişim Partisi olarak; 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28.'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, barışın ve kardeşliğin kazanmasını arzu ediyoruz. Bu bağlamda seçime giren Kastamonu seçim çevresinde ki hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden tüm milletvekili adaylarına başarılar diliyoruz” dediler.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEĞİMİZİ İLAN EDİYORUZ”

Parti olarak parlamenter sistemi savunduklarını vurgulayan Karahasanoğlu ve Yılmaz; “Türkiye Değişim Partisi olarak kurulduğumuz günden itibaren Türkiye'nin, demokratik parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini savunan bir siyasi parti olarak, Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, uzlaşmacı kişiliği, demokrat tavrı ve devlet deneyimiyle parlamenter sisteme geçiş için en uygun aday olduğuna partimiz yetkili kurullarınca karar verilmiştir. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme