TÜRK-İŞ, 71 yaşında

TÜRK-İŞ Kastamonu Temsilcisi Mehmet Çelik, TÜRK-İŞ'in kuruluşunun 71'inci yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Çelik; “TÜRK-İŞ'in tüm baskı ve engellemelere rağmen 31 Temmuz 1952'de Türk işçisinin hak ve çıkarını korumak için kuruldu. 31 Temmuz 1952 tarihinde 10 federasyon ve işçi sendikaları birliğinin bir araya gelmesiyle kurulan TÜRK-İŞ, bugün 34 üye sendika ile birlikte 1 milyon 300 bine yakın üyesiyle ülkemizin ilk ve en çok üyeye sahip işçi sendikaları konfederasyonudur. TÜRK-İŞ, 71 yıldır işçinin, emekçinin, emeklinin, tüm çalışanların, mağdurun ve mazlumların sesi, güvencesi ve umudu olmuştur. TÜRK-İŞ dönemin tüm baskı ve engellemelere rağmen Türk işçisinin örgütlü mücadelesi neticesinde zor şartlardan geçerek bugünlere gelmiştir. TÜRK-İŞ gücünü Türkiye'nin dört bir yanında, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için alın teri döken üyelerinden almaktadır. Konfederasyonumuz, bütün iş kollarında ve ülkenin dört bir yanında temsil edilmektedir. TÜRK-İŞ 71'inci yaşına ‘emek, barış, özgürlük' yolunda sürdürdüğü onurlu hizmetlerin gururuyla girmektedir. Herkes bilmelidir ki Türkiye'nin ekonomide kat ettiği mesafede TÜRK-İŞ'e üye işçilerin alın teri ve emeği vardır. 71'inci yılımıza ulaştığımız bu günlerde çalışanların özellikle hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında ücretleri koruma altına alınmalıdır” dedi.

“100 BİNE YAKIN TAŞERON İŞÇİSİ MECLİSTEN MÜJDELİ HABER BEKLEMEKTEDİR”

Açıklamalarına devam eden Çelik; “Ücret artışı enflasyonunun arkasında değil önünde olmalıdır. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalıdır. Çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sistemi adil ve doğru değildir. Çalışma hayatındaki birçok sorunun temel nedeni sendikasızlıktır. Birçok işveren sendikal örgütlenmeye karşı; Türkiye'deki işçilerin sendikalaşma oranı yüzde 14 düzeyindedir. Sendikalı çalışan sayısı artıkça, sendikalar güçlendikçe demokrasimizde güçlenecektir. Bu sayede hem kayıt dışılık hem de emek sömürüsü son bulacaktır. Kamuda taşeron işçilik sorunu halen devam etmektedir. Taşeron uygulaması güvencesizliği kalıcı hale getirdiğinden taşeron lafını ülke gündeminden çıkarmalıyız. TÜRK-İŞ'in işçileri, aileleri, 100 bine yakın taşeron işçisi Meclisten müjdeli haber beklemektedir. Çalışan çocukların sorunları Türkiye'nin temel sorunlarından olup bu sorun derhal çözülmelidir. 71'inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle, TÜRK-İŞ'in kurucusu olan işçi hareketinin öncülerine, bu mücadeleye emek vermiş işçi liderleri ve temsilcilerine şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme