Turizm Master Planı ?
Kastamonu'nun birçok turizm potansiyeline rağmen yıllardır somut adımlar atılamaması, eleştirilerin odak noktası oldu.
Kastamonu'nun birçok turizm potansiyeline rağmen yıllardır somut adımlar atılamaması, eleştirilerin odak noktası oldu. Turizmde gelişim bir türlü sağlanamazken, kamu odaklı yönetim anlayışı sürecin tıkanmasına neden olmaya devam ediyor.
Kastamonu, turizm konusunda birçok ilin gerisinde kalmaya devam ederken, etkili bir strateji planının oluşturulamaması, şehrimizin ne yazık ki turizmde ilerleme kaydedemeyeceğini ortaya koydu.
Özel Sektör Ve Yerel Yatırımcılar Dahil Edilmedi
Kastamonu'da turizmin gelişimi yıllardır gündemde olmasına rağmen somut adımlar atılmadığı yönündeki eleştiriler devam ediyor. 25 Ekim 2024 tarihinde Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen 'KUZKA TR82 Bölgesi Turizm Master Planı Bilgilendirme Toplantısı', kamu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Ancak toplantıya özel sektör ve yerel yatırımcıların dahil edilmemesi tepkilere neden oldu.
Vali Meftun Dallı toplantıda yaptığı açıklamada, 'Bölgesel bir perspektif ve ulusal hedeflerimiz ile uyumlu olarak hazırlanan Kastamonu Turizm Master Planı ile ilimiz için kapsamlı bir yol haritası sunuluyor. Turizm Master Planı'nın hazırlanma sürecine katkı sunan tüm sektör paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum…' ifadelerini kullandı.
Sürecin yalnızca kamu bürokrasisi tarafından yürütülmesi ve turizm alanında etkin yatırımcı katılımının sağlanmaması dikkat çekti.
Turizm Master Planı'nı Yıllardır Hala Hazırlamaya Devam Ediyor
Özellikle Kastamonu'nun turizm planlamasında birçok ilin gerisinde kalırken, 25 Ekim'de aynı gün Bingöl Valiliği 'Bingöl Turizm Master Planı 2024-2044' tanıtımını yaptı. 22 Kasım'da ise Niğde Valisi 'Niğde Turizm Master Planı' dosyasının hazır hale geldiğinin müjdesini verirken, Kastamonu Turizm Master Planı'nı yıllardır hala hazırlamaya devam ediyor.