Turizm Fakültesi'nde Oryantasyonlar Yapıldı

Kastamonu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran 1'inci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran 1'inci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı, 31 Eylül tarihinde Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Müfredat ve Olanaklar Hakkında Bilgiler Verildi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen, bölümün akademik yapısı, müfredatı ve öğrencilere sunulan olanaklar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, bölümün hedefleri ve gastronomi sektöründeki yenilikler üzerine de değerlendirmelerde bulunarak öğrencileri bu alanda motive etti. Ardından Arş. Gör. Yağız Batuhan Eraslan fakültenin sunduğu olanaklar ve imkanlar hakkında bilgi verdi. Eraslan, özellikle Kurumsal Akreditasyon Programı'nın önemi üzerinde durarak, fakültenin akademik kalite süreçleri ve uluslararası standartlardaki başarılarına vurgu yaptı.

Dekan Sökmen'den Destek Vurgusu

Son olarak söz alan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, fakültenin genel yapısı, misyonu ve vizyonu çerçevesinde öğrencilere seslenerek, onların eğitim süreçlerinde karşılaşacakları fırsatlar ve sorumluluklar hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerine de önem vermeleri gerektiğini belirterek, onları bu süreçte her türlü akademik ve idari destekle yanlarında olacaklarını ifade etti.

Turizm Rehberliği Oryantasyon Programı Da Gerçekleştirildi

Ayrıca; 2024-2025 Eğitim Öğretim Yarıyılı Güz Dönemi Turizm Rehberliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri için oryantasyon programı gerçekleştirildi.
Üniversiteyi tercih eden yeni öğrencilerin üniversite yaşamına uyum sağlamalarını ve akademik süreçlerle ilgili bilgi edinmelerinin amaçlandığı programda Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakmakoğlu Arıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Dilara Eylül Koç açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Daha sonra Arş. Gör. Aziz Mert Sayan Kastamonu ve Fakülte hakkında bilgiler aktardı.
Son olarak Doç. Dr. Canan Tanrısever Kurumsal Akreditasyon Programı hakkında öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı.

Bakmadan Geçme