Tunus heyetinden Vali Karadeniz'e ziyaret

Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohsen Antit, Müsteşar Tarek Chaabani, Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Musa Gürbüz, Başkan Yardımcısı Metin Gözüaçık, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Erik, Ağlı Dernekler Federasyonu ve Adalar- Tunuslar- Müsellimler Köyü (ATM) Başkanı Ayhan Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi Satı Mehmet Arslan, Ağlı Dernek Başkanı Kemal Yetişken ve Yönetim Kurulu...


Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı MohsenAntit, Müsteşar Tarek Chaabani, Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Musa Gürbüz,Başkan Yardımcısı Metin Gözüaçık, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sadık Erik, Ağlı Dernekler Federasyonu ve Adalar- Tunuslar- MüsellimlerKöyü (ATM) Başkanı Ayhan Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi Satı Mehmet Arslan, AğlıDernek Başkanı Kemal Yetişken ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Külahçı;Vali Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Tunus BüyükelçiliğiMaslahatgüzarı ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı memnuniyetiniifade eden Vali Karadeniz tarafından yöresel hediye takdiminde bulunularakilimiz hakkında bilgiler verildi.

'UMARIMBUGÜN TUNUS'TA YAŞANAN HUZUR, LİBYA'YA DA GELİR'

Tunus ve Türk milletinin yakınlığının sadece festivallesınırlı olmadığını söyleyen Vali Karadeniz; 'Sadece Tunus'ta değil, nüfusunbüyük bir çoğunluğu Müslüman olan tüm ülkelerdeki insanların mutluluğunu bizkendi mutluluğumuz, onların güçlü ve dimdik ayakta durması, bizim gücümüz vedimdik ayakta olmamız, elbette refah içinde yaşamalarını da kendi refahımızolarak görüyoruz. Bu coğrafyalarda yaşanan her acıda bizim kendi acımız gibi gelir.Onun için özellikle bu coğrafyadaki tüm halkların bir arada, işbirliği içindeolmaları oldukça önemli, bu da bu tür ilişkileri sürdürmekle mümkün. Çünkü nekadar sırt sırta, omuz omuza durursak, o kadar hep birlikte güçlü olacağız ve okadar bu coğrafyayı huzurlu hale getireceğiz. Umarım bugün Tunus'ta yaşananhuzur, Libya'ya da gelir. Ben sadece sizi festivalden festivale değil, diğerzamanlarda da burada ağırlamak isterim' diye konuştu.

Kastamonu'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade edenziyaretçiler daha sonra Ağlı'da düzenlenen festivale katıldılar.

Bakmadan Geçme