TÜGVA, Gazzelilerin Yanında

Kastamonu'da, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği'nce Gazze'ye destek amacıyla hayır kermesi açıldı.

Belediye Caddesi'ndeki bir iş yerinde düzenlenen hayır çarşısında, ev kadınları tarafından yapılan yiyecek, içecek, dekoratif ürünler ve el sanatlarından oluşan çeşitli ürünler Gazze için satışa sunuldu. 3 gün boyunca sürecek olan etkinlikten elde edilecek gelir, Gazzelilere bağışlanacak.

‘Kardeşlerimizin Hepsinden Allah Razı Olsun'

Vali Meftun Dallı, açılışta yaptığı konuşmada, haftalardır tarihin gördüğü en büyük zulümlerden biri yaşandığını vurgulayarak; “Duamız, temennimiz o ki inşallah en kısa zamanda o zulmü yapanları Cenabıhak kahreylesin. Duanın yanında fiili dua da lazım. Türkiye Gençlik Vakfı'mız burada bir kermes düzenlemiş. Bunu bir fiili dua olarak kabul ediyoruz. Kardeşlerimizin hepsinden Allah razı olsun. Oradaki kardeşlerimizin acılarını, sıkıntılarını biraz olsa da dindirmesini temenni ediyorum” dedi.

‘Tüm Kastamonu İlgi Ve Destek Verdi'

TÜGVA İl Temsilcisi Selim Önen ise Gazze de bir vahşet yaşandığını dile getirerek; “İl Temsilciğimiz olarak ‘Gazze'de yaşanan vahşet için neler yapabiliriz?' diye düşündüğümüzde, Özellikle Kadın Aile Koordinatörümüz Aynur Palabıyıkoğlu hocamızın öncülüğünde ve ev hanımlarımızın destekleriyle bir hayır çarşısı kurduk. Bu hayır çarşısında birçok şey var. Bunlar içeresinde yiyecek içecekten tutun da el sanatları, hediyelik eşyalar gibi birçok ürünümüz var. Üç gün sürecek hayır çarşımıza tüm Kastamonu halkımızı bekliyoruz. ‘Elimizde düzeltebildiğimizi elimizle, düzeltemediğimizi dilimizde, o da olmuyorsa kalbinizle buğz edin' diyor Peygamber Efendimiz. Biz de bugün elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Olur da orada bir kardeşimize bir yaralıya bir nefes, bir can suyu olur niyetiyle çıktık yola. Rabbim bizleri mahcup etmesin, yaptığımız işleri kabul buyursun. Destek veren herkese de çok teşekkür ediyorum. Ciddi manada tüm Kastamonu ilgi ve destek verdi” diye konuştu.

Kermesin açılışına AK Parti Milletvekili Halil Uluay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme