TÜGVA'dan el sanatları sergisi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğince 'Taş baskı ve el sanatları sergisi' açılarak beğeniye sunuldu.

TÜGVA ve Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğince TÜGVA binasında açılan el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı çalışmalar KastaMall AVM'de davetlilerin beğenisine sunuldu. İlimizdeki yaygın el sanatlarından taş baskı, tırnak bağı gibi çok sayıda eserin sergilendiği sergi ilgi gördü.

“TÜGVA ÇOK GÜZEL BİR BOŞLUĞU DOLDURMUŞ”

Vali Avni Çakır, sergilerin çok önemli olduğunu belirterek; “Daha çok insanımızın bu tür aktivitelerde bir araya gelmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarımıza ihtiyacımız var. Bu anlamda TÜGVA çok güzel bir boşluğu doldurmuş. Bu tür aktiviteler hem sosyalleşme hem de gelensek değerlere sahip çıkma anlamında çok önemli. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“KASTAMONU'MUZUN GELENEKLERİNİ ANLATAN BİRÇOK ESERİ SUNMAK İSTEDİK”

TÜGVA İl Temsilcisi Selim Önen, kadın kursiyerlerin yaptığı çalışmaları sergiledikleri için çok mutlu olduklarını belirterek; “Yaklaşık bir yıldır devam eden el sanatları üzerine; taş baskı, tırnak bağı, nakış işlemeleri ve geçmişten bugüne Kastamonu'muzun geleneklerini anlatan birçok eseri sunmak istedik. Buna benzer birçok kursumuz var. Burada gördüğümüz çalışmalar yıl boyunca yaptığımız çalışmaların onda biri desek yeridir. İnsanlara neler yaptığımızı anlatabilmek için sergiyi açtık” dedi.

“BİRÇOK KESİME ULABİLECEK PROJELER VE PROGRAMLAR YAPIYORUZ”

TÜGVA olarak ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilere, ev hanımlarına ve daha birçok kişiye kurslarla ulaştıklarını anlatan Önen; “Spor, el sanatları, zeka oyunları gibi birçok alanda gençlere ulaşabilecek projeler ve programlar yapıyoruz. Birçok programı bakanlıklar ve kuruluşlarla iş birliği protokolleri yaparak zenginleştiriyoruz ve daha profesyonel bir biçimde işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Şu anda yaptığımız sergimizdeki el sanatları kurslarımızı da halk eğitim kanalıyla Türkiye Gençlik Vakfı ve Hayat Boyu Öğrenme iş birliği protokolü kapsamında birlikte işledik. TÜGVA Temsilcilik konağımızda devam eden eğitimlerimiz neticesinde bu ürünleri çıkardık ve sergiledik. Çok güzel geri bildirimler aldığımız bir program oldu. Kötü alışkanlıklar madde bağımlıkları ve buna benzer istenmeyen davranışların temel sebebi boş kalan zamanı değerlendirememektir. Biz aslında bugün bu sergide geçmişten bugüne gelen çalışmaları birleştirdik. İnşallah bundan sonra buna benzer birçok çalışmalarımızın devamı gelecektir” diye konuştu.

Sergiye Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İGM Başkanı Güray Parçal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, çeşitli kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme