TSK Güçlendirme Vakfı Toplantısı Yapıldı

Araç Kaymakamı Emrah Bayram'ın Onursal Başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı Fahri Tanıtım Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV); Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerini Güçlendirme Vakıflarının 3388 Sayılı Kanun ile birleştirilmesi neticesinde 26 Eylül 1987 tarihinde “özü savunma sanayi olan ilk ve tek Vakıf” olarak kuruldu. Vakfın amacı; milli harp sanayisinin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması, harp silah, araç ve gereçlerin satın alınması suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak üzere milletin maddi ve manevi desteğini sağlamak.

Türkiye genelinde Vali ve Kaymakamların Fahri Başkanlığında oluşturulan ve gönüllü olarak görev yapan TSKGV Fahri Tanıtım Kurulları, Vakfın tanıtımına önemli katkılar sağlamakta; Büyük Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında var olan gönül bağının pekiştirilmesinde ve bağışların yönlendirilmesinde adeta köprü görevi üstlenmektedir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme