Transfer Merkezi'nde Konu: Kastamonuspor'un Başarılı Grafiği

GMG Kastamonuspor'un geride kalan 6 haftalık performansı ve bu hafta Adana 01 FK karşısında aldığı 2-0'lık galibiyeti, Kırmızı-Beyaz Dünya programında değerlendirildi.

Transfer Merkezi YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan Kırmızı-Beyaz Dünya programında GMG Kastamonuspor'un geride kalan 6 haftalık performansı ve bu hafta Adana 01 FK karşısında aldığı 2-0'lık galibiyeti değerlendirildi.

Nesine 2. Lig'i yakından takip eden Hüseyin Karabacak şunları söyledi: “Kastamonuspor'u tebrik ediyorum. Çok çok önemli bir galibiyet, çok değerli bir galibiyet. Çok doğru oynuyorlar. En azından skoru bulduktan sonra topun arkasına geçmeleri önlerine geçmeleri hocanın sürekli taktikte belli başlı şeyleri varyasyonları çok önemli.”

‘Adem Hoca Rakibe Göre Aksiyon Alıyor'

Karabacak: “Kastamonuspor'u tebrik etmek gerekiyor. Tabii burada Adem hocanın formasyonu ilgili belli başlı noktalara değinmek gerekiyor bence. Mesela böyle özellikle üçlü oynayan hocalarla ilgili benim belli başlı çekincelerim olur. Adem Çağlayan hoca takımı üçlü de oynatıyor ama rakibe göre aksiyon alıyor. Dörtlü de oynatıyor. Saha içinde mesela bu maça dörtlü başlıyor sonrasında üçlüye dönüyor. Savunmada mesela çok değişik: Bu maçta dörtlü savunma başladı yani üçlü savunma başlamadı aynı Batman maçında başladığı gibi. Bunlar aslında çok önemli doneler. Adem hoca bu konuda açıkçası bence Kastamonuluların gönlünü rahatlatacak hamleyi yapıyor. Hem oynaması gerektiği gibi oynuyor maçın içinde de aksiyon alıyor, herkese şans veriyor. Mesela son haftalarda Ersel'den inanılmaz faydalanıyor.”

‘Kastamonuspor'un Önünde 2 Önemli Maç Var'

Karabacak: “Kastamonuspor muazzam bir süreci var. 6 maç; 5 galibiyet, 1 beraberlik. Şimdi önünde iki tane önemli maç var: Birisi Altınordu deplasmanı. Altınordu evinde Hiç puan kaybetmemiş oradan alacakları alabilirlerse bir puan 3 puan çok kıymetli. Çünkü ondan sonraki maç içeride Sarıyer'le mücadele edecekler. Yani şu 2 haftadan 4 puan bile bence Kastamonu'nun işini görür.”

‘Bu Takımı Desteklesinler'

Hüseyin Karabacak: “Kastamonuspor'un taraftar cezası bu maçta son buldu. Bundan sonra ilk iç saha maçındaki Sarıer maçıyla birlikte taraftarın Kastamonuspor'a kavuşacağını söyleyebiliriz. Kastamonuspor taraftarı bu takıma da bir zahmet sahip çıksın. Gitsinler stada tıklım tıklım doldursunlar. Sarıyer maçına da doldurmayacaklarsa olmaz, doldursunlar. Bu takımı desteklesinler. Takım lider, gayet iyi gidiyorlar. Taraftarının olmadığı 3 maçta kendi evinde Karaköprü maçında berabere kaldılar diğer iki maçı kazandılar. Deplasmanda da kazandılar. Dolu dizgin giden bir Kastamonuspor var.”

‘Adana Hücumda Üretkenliği Çözemedi'

Karabacak: “GMG Kastamonuspor-Adana FK maçına da baktığımızda gerçekten Adana Futbol Kulübü için dezavantajlı başlayan bir maç çünkü maçın birin dakikasında Ersel Aslıyüksek'ten beklemedikleri bir gol ve sonrasında da akıllı oynayan bir Kastamonuspor… Adana FK da oldukça akıllı oynuyor. Savunmada, orta sahada çok iyiler ama hücumdaki üretkenlik konusunu 6 haftadır çözemediler. Aslında onu çözseler belki de bambaşka bir aksiyon alacaklar.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme