Tezgâhların Gözdesi Hamsi Oldu

Karadeniz'in incisi hamsi, sofraları süslemeye ve lezzetiyle gönüllerde taht kurmaya devam ediyor.

Her sene en çok tercih edilen balık olarak başı çeken hamsi, yine en çok rağbet gören balık olarak sofralardaki yerini sağlamlaştırıyor. Karadeniz'in soğuk sularında doğal olarak yetişen hamsi, omega-3 yağ asitleri, protein ve vitamin açısından zengin bir kaynak olarak ön plana çıkıyor. Hem ekonomiye katkı sağlayan hem de sofralarda lezzet şöleni yaşatan hamsi, kırmızı ve beyaz ete göre de fiyatının makul seviyelerde olmasından dolayı büyük ilgi görüyor. Taze ve lezzetli hamsiyi sofralara taşımak isteyenler, 50 ila 60 lira arasında değişen fiyatlarla bu enfes balığı satın alabiliyor.

‘Herkes Balık Yiyebilsin Diye Fiyatlarımız Makul'

Kahraman Balıkçılık çalışanlarından Hürriyet Çatal, fiyatların makul olduğunu belirterek; “Herkes balık yiyebilsin diye 50 ila 60 lira arasında hamsi satıyoruz. Diğer balık türlerimizin de fiyatları makul, istavrit 60 lira, iri mezgit 80 lira, çupra 100 lira arasında alıcısını bekliyor. Günlük ve taze sattığımız için elimizde ürün de kalmıyor” dedi.

‘Lezzetinden Ötürü Vazgeçilmiyor'

Tezgahta en çok rağbet gören balık türünün hamsi olduğunu vurgulayan Çatal; “İlimizde de bu böyle birçok bölgede de durum aynı, en çok hamsiye rağbet var. Hem diğer balık türlerine göre daha uygun olduğu için fiyatı hem de lezzetinden ötürü vazgeçilmiyor. Taze ve balık çeşitleri için vatandaşları tezgahımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme