Tezgahlarda Palamut Bereketi

Denizlerde 4 ay süren av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar, 1 Eylül itibarıyla yeniden ağlarını denizle buluşturdu.

Kastamonu'da balık tezgâhları, yeni sezonun bereketiyle dolmaya başladı. Özellikle palamut, hamsi ve istavrit gibi balıklar, hem tezgâhları süsledi.

Bu yıl palamut bereketi yaşandığını belirten Vefaoğulları Balıkçı sahibi Ahmet Vefaoğlu; “25 yıldır baba mesleği olan balıkçılığı yapıyorum. 1 Eylülden itibaren yasağın kalkmasıyla beraber bizlerde bira Bismillah deyip tezgâhlarımızı açtık. 1 Eylülden beri Palamut balığının bolluğundan ötürü palamut satmaya devam ediyoruz. Bu seneyle geçen sezonu karşılaştırdığımızda palamut geçen sene yoktu. Ancak bu yılaşırı bol olduğu söyleniyor. Müşterilerimiz bu bolluktan oldukça memnun. Bu sezonu umutla bekledik ve karşılığını da aldık. Bu sezon palamut, istavrit, çinekop, lüfer bu balık türlerinde bolluk olacak gibi duruyor. Palamut bu yıl bol olduğu için hamside bir tık azalma olacağı söyleniyor. Temizlediğimiz palamutların içerisinden hamsi çıkıyor küçük küçük. Bu sezonun başında şuan palamut bolluğu yaşıyoruz. İklim değişikliği balık sezonlarını aşırı derecede etkiliyor. Özellikle sıcaklıkların çok etkiliyor. Güneşin bir kaybolması bile balık satışını ve avını etkiliyor. Sürdürülebilir balıkçılık için denetimler eskisinden daha fazla sıklaştı. Balıkçılıkta teknoloji işimizi kolaylaştırıyor. Bu sezon balıkçıların karşılaştığı en büyük sorun balıkların güneşten gevşemesi. Şuan tezgâhlardaki balıklar oldukça taze. Balıkların fiyatları şuan 50 ila 100 TL arasında değişiyor. Balığın tazeliği çok önemli. Solungaçları ve parlaklıklarından anlaşılabilir. Balıklarımız her keseye her bütçeye uygun. Bu yıl balık girilmeyen bir hane olacağını düşünmüyorum” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme