Tezgahlara bayram gelmedi

Bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar bu bayram tezgahları es geçiyor.

Kurban Bayramı'na bir haftadan az bir süre kalmasına rağmen giyim üzerine çalışan iş yerleri ve pazarcılarda durgunluk yaşanıyor. Bayramların olmazsa olmazı haline gelinen bayramlık alışverişi, bayrama bir haftadan az bir süre kalmasına rağmen başlamaması esnafın yüzünü güldürmüyor. Esnaflar, önceki bayramlara göre işlerin çok düşük olduğunu belirtirken bayramlık alışveriş kavramının güç geçtikçe unutulduğunu kaydetti. Ayrıca esnaflar, vatandaşların kurbanlık hayvan için yüklü miktarda para ödediği için bazı alışverişlerinden feragat ettiğini aktardı.

“MİLLETTE PARA KALMADI”

Giyim mağazası işleten bir esnaf; “En ucuz hayvan 45-50 bin lira olduğundan, millette para kalmadı. O yüzden de bu bayram büyük ihtimalle vatandaşlar kıyafet almıyor. Bu bayram, önceki bayramlara göre en düşük geçirdiğim bayram öncesi hafta diyebilirim. Allah herkese hayırlı işler nasip etsin” dedi.

“BU BAYRAM UMDUĞUMUZU BULAMAYIZ”

Kadın pazarcı ise 35 yıldır tezgah açtığını belirterek; “Hiç bayram havası yok. Fiyatları da çok uygundan tutuyoruz ama gelen birkaç müşteri de ‘pahalı' diyor. 50 liraya aldığımız ürünü haftaya 70-80 liraya alıyoruz, her hafta ürünlerin fiyatı değişiyor ama bunu müşteriye de anlatamıyoruz maalesef. Gün günü aratır hale geldi. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu bayram umduğumuzu bulamayız gibi. Vatandaş elindekini parayı da hayvan kesmek için harcıyor, haliyle harcamalarından kısıyor” diye konuştu.

“ESKİYİ ARAR HALE GELDİK”

Bir başka pazarcı ise eskiden bayram haftalarını dört gözle beklediklerini, şimdi ise bayramdaki işlerin normal günlere göre çok düşük olduğunu vurgulayarak; “Harcadığımız yakıt ve yemek parasını karşılasa ‘yeter' diyoruz. Bayram alışverişi gün geçtikçe unutuluyor. Eskiden 2-3 hafta öncesinden bayram yoğunluğu başlardı, başımızı kaşıyacak fırsat bulamazdık. Eskiyi arar hale geldik. Fazla bir şeyde gözümüz yok, evdeki ocak kaynasın yeter” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme