Temsili askerlik yapacak özel bireylere kına gecesi düzenlendi

Engelliler Haftası kapsamında temsili askerlik yapacak olan engellilere kına gecesi düzenlendi. Kına gecesinde kına yakılan engellilerin yakınları duygusal anlar yaşadı. Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği'nce 'Engelliler Haftası' kapsamında Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı. Kına öncesi aileler, duygusal anlar yaşayarak çocukları ile fotoğraf çektirdi. Ardından...


Engelliler Haftası kapsamında temsili askerlik yapacak olanengellilere kına gecesi düzenlendi. Kına gecesinde kına yakılan engellilerinyakınları duygusal anlar yaşadı.

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği'nce 'EngellilerHaftası' kapsamında Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilenetkinlikte bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı. Kınaöncesi aileler, duygusal anlar yaşayarak çocukları ile fotoğraf çektirdi.Ardından 25 engellinin eline askerlik kınası yakıldı. Kınanın yakıldığı sıradaailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kınanın ardından aileler veengelliler türküler eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı.

'GURURLUBAKIŞLARI ARASINDA KINAMIZI YAKTIK'

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir günlük temsiliaskerlik yapacak olan engelliler için kına gecesi düzenlediklerini söyleyenÖzel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Özer Hızarcıoğlu; 'Herkesçok duygulandı. Özel bireylerin heyecanı ve ailelerin gururlu bakışlarıarasında kınamızı yaktık. Çok mutluyuz, gururluyuz. Çakı gibi askerlerimiz varhepsi de göreve hazır, can atıyorlar. Arkadaşlarımızın bir takım eksikleriolabilir ama vatan borcu söz konusu olduğunda kocaman yüreklerinigözlüyorsunuz' diye konuştu.

Oğluna kına yakılan Fatma Akça ise, 'Bütün anneler gibi oğlumasker olacağı için ben de çok gururluyum. Kınasını da gördük, neşesiyerindeydi. İnşallah askerliğini de göreceğiz' dedi.

Recai Kurtçuoğlu da, oğlunu engelli olarak görmediğinibelirterek, 'Oğlum Fırat'ın annesi askerlik kıyafetini daha önce almıştı. Askerkıyafetlerini çok sevdi, kepini hiç çıkarmıyor. Askerliğe çok meraklıydı.İçimizde buruk bir sevinç var' ifadelerini kullandı.

'HER TÜRKASKERLİĞE MERAKLIDIR'

Ağabeyi için kına gecesine geldiğini söyleyen Berkan Akbayise; 'Ben 17 yaşındayım, ağabeyim 21 yaşında. Bugün asker kınası yakıldı.Hayatında hiç böyle bir şey yaşamamıştı, çok mutlu oldu. Her Türk askerliğemeraklıdır. Sağlam olsaydı eminim oda seve seve askere giderdi. Bugün çok mutluoldu' şeklinde konuştu.

Daday'da askerlik yapmaya gitmek istediğini belirten engelligenç, 'Jandarma olmak istiyorum, vatanımı milletimi korumak istiyorum. Askerolmak istiyorum' dedi. Kınayakılan engelli gençler, İl Jandarma Komutanlığında bir günlük temsili askerlikyapacak.

Bakmadan Geçme