Teknokent ihalesi 27 Şubat'ta

Teknokent ihalesi 27 Şubat'ta Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret ederken, ayrıca akademisyenlerle de bir araya geldi. Kastamonu Üniversitesi'nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında ülkemizde ihtisaslaşacak beş üniversiteden biri olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Babaş 'Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşacak. Bizim...

Teknokent ihalesi27 Şubat'ta

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi RektörüProf. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret ederken, ayrıca akademisyenlerle de bir arayageldi.

Kastamonu Üniversitesi'nin Bölgesel Kalkınma Odaklı MisyonFarklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında ülkemizde ihtisaslaşacak beşüniversiteden biri olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren BaşkanBabaş; 'Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşacak.Bizim için, şehrimiz için önemli bir durum. Kastamonumuza hayırlı uğurlu olsun'diye konuştu.

'BİLİM VETEKNOLOJİDE DAHA İLERİYE GİDECEĞİZ'

Göreve geldiği ilk gün itibariyle Kastamonu Üniversitesiyleuyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Gereküniversitemizin yönetim kadrosunun gerekse öğrencilerimizin isteklerini hızlayerine getirdik. Teknokent projesi başta olmak üzere ortak birçok çalışmaya,yatırıma ve sempozyuma imza attık. Önümüzdeki süreçte bilimsel çalışmalarışığında hazırladığımız teknoloji projelerimizle daha ileriye gideceğiz. KastamonuBelediyesi, Kastamonu Üniversitesi,KATSO ve Ticaret Borsası işbirliğiyle kurulan Teknokent çalışmalarına hızlabaşlanacak Üniversite ve iş adamları işbirliğinden Kastamonumuz ve ülkemizkazanacaktır. Teknoloji'nin asla gerisinde kalamayız, kalmamalıyız. Budoğrultuda bilimsel çalışmalar ışığında hareket etmemiz gerekmektedir. Çokdoğru bir projeyi başlattık ve 27 Şubat'ta Teknokent bina yapım ihalesigerçekleştirilecektir' dedi.

'GELECEĞEDÖNÜK BİRÇOK PROJEYİ BAŞLATTIK'

Kastamonu Üniversitesi'yle Robotik Kodlama ve E-KastamonuTicaret Portalı projeleriyle ilgili de çalışmalar yapılacağını söyleyen BaşkanBabaş; 'Biz geleceğe dönük birçok projeyi başlattık ve başlatmaya devamediyoruz. Ev hanımlarına mikro kredi desteği sağlıyoruz. Hem üretimi hem deekonomiyi destekliyoruz. Kurduğumuz Kadın Kooperatifi'yle ise yeni pazarlaroluşturacağız. Hem esnaflarımız için hem de ev hanımları için önemli bir Pazarsahası açacağız. Ticaret portallarımız ve projelerimizle üretimi desteklemeyedevam edeceğiz. Bunları nasıl yapıyoruz tabi ki bilimsel çalışmalar ışığındaprojelendirerek yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

'ESNAFİNOVASYON MERKEZİ ÖNEMLİ'Üzerindeçalıştıkları 'Esnaf İnovasyon Merkezi' hakkında açıklamalarda bulunan BaşkanBabaş, bu projenin de yine ortak çalışma ile hayata geçirilebilecek bir projeolduğuna dikkat çekti. Başkan Babaş açıklamasının devamında; 'Ürünlerimizindeğerini arttırmak adına üniversitemizle, ziraat odalarımızla, ülkemizdekiteknoparklarla yapacağımız çalışma doğrultusunda yöresel ürünlerimize ne gibibir yenilik yaparak daha kıymetli hale dönüştürebileceğimizi araştıracak vebulacağız. Burada esnaflarımıza inovasyonla ilgili ciddi çalışmalar ve eğitimlervereceğiz. Danışmanlık işlerini verecek uzmanlar ile üreticilerimizi bir arayagetireceğiz' dedi.

Bakmadan Geçme