Tapu ve Kadastro 172'nci yılını kutladı

Kastamonu Tapu ve Kadastro 19'uncu Bölge Müdürlüğü 172'nci kuruluş yıldönümünde Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Tapu ve Kadastro 19'uncu Bölge Müdürlüğü'nün çelengini anıt önüne Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya koydu. Ardından da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya 'iki asra yakın bir...


Kastamonu Tapu ve Kadastro 19'uncu Bölge Müdürlüğü 172'ncikuruluş yıldönümünde Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk sunmatöreni düzenledi.

Tapu ve Kadastro 19'uncu Bölge Müdürlüğü'nün çelengini anıtönüne Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya koydu. Ardından da saygı duruşu veİstiklal Marşı okundu.

Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya; 'iki asra yakın birzamandan bu yana, vatandaşlarımızın güveninin ve mülkiyetinin teminatı olanTapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 20 bine yakın personelimiz, 24 Tapu veKadastro Bölge Müdürlüğümüz, 973 Tapu Müdürlüğümüz, 81 Kadastro Müdürlüğümüzile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 9 milyona yakın işlem hacmi ile yıldayaklaşık 25 milyon vatandaşımıza hizmet sunan ve 2018 yılı boyunca 8,9 milyonişlemden 11 milyar 291 milyon liraya gelir sağlanmış ve bugün 172'nci kuruluşyıldönümünü kutlayan köklü bir kurumdur. TARBİS Projesi ile 26 ülkeye ait 25 milyoncivarında eski harfli tapu kaydının çevirisi yapılmış, 3 milyon pozdan oluşanmikrofilme alma ve dijitalleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir, tüm buçalışmalar yerli ve yabancı çok sayıda araştırmacının hizmetine sunulmuştur.Arşivimizde yaklaşık 700 bin cilt defter, 27 bin fasikül ve 32 bin belgebulunmaktadır. Yılda yaklaşık 25 bin eski harfli tapu kaydının çevirisiyapılmaktadır. Bugün, kuruluşunun 172'nci yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastroteşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza vehalkımıza şükranlarımızı sunarız' dedi.

VALİLİKMAKAMI ZİYARET EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Tapu ve KadastroXIX. Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya, Kastamonu Tapu Müdürü İbrahim Ünver,Kastamonu Kadastro Müdürü Feridun Hekimoğlu, Vali Yaşar Karadeniz'i makamındaziyaret etti.

Tapu ve Kadastro XIX. Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya'danyıldönümü etkinlikleri hakkında bilgiler alan Vali Yaşar Karadeniz;'Devletimizin temel taşlarından olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 172'ncikuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bizleri ziyaret eden Tapu ve KadastroXIX. Bölge Müdür Vekili Seydi Ahmet Kaya ve değerli mesai arkadaşlarınateşekkür ediyorum. Kastamonu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüzeçalışmalarında başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme