Sokak hayvanlarının yanındalar

Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilciliği ile başlatılan 'Birlikte El Ele' çalışmasıyla düzenli olarak sokak hayvanları besleniyor. Çetin kış aylarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına sahip çıkan Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve HAYTAP herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Şehrin değişik noktalarında sokak hayvanlarını...


Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, KastamonuBelediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilciliği ilebaşlatılan 'Birlikte El Ele' çalışmasıyla düzenli olarak sokak hayvanlarıbesleniyor. Çetin kış aylarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına sahipçıkan Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi veHAYTAP herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Şehrin değişik noktalarında sokak hayvanlarını besleyenKızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve HAYTAP,amaçların vatandaşlara örnek olmak istediklerini açıklayarak özellikle soğukaylarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yanında olduklarınıbelirtti.

'HAYVANHAKLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ'

HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, hayvan hakları ve doğanınkorunmasında etkin rol oynayan HAYTAP'ın evrendeki tüm canlıların yanındaolduğunu hatırlatarak, sokakhayvanlarına yiyecek bırakmanın öneminden bahsetti. Kökgöz; 'Türkiye'nin heryerinde temsilcilerimizle beraber hayvan haklarına sahip çıkıyoruz. Sadecehayvan haklarına sahip çıkmakla yetinmeyip, çevremizdekileri de hayvanlarınyaşama hakkına saygı duymaları gerektiğini dile getiriyoruz. Kışın en sertgeçtiği aylarda ise sahipsiz sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Uzunsüre yiyecek bulamayan sokak hayvanı ne yazık ki kaderiyle baş başa ve ölümemahkum olur. Bizler de sokak hayvanların yaşam mücadelesinde yaptığımız beslemeçalışmasıyla onların hayata tutunmalarını sağlıyoruz' diye konuştu.

'SOKAKHAYVANLARIMIZA MAMA DESTEĞİ YAPIYORUZ'

Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanı TuğçeYerdelen'de Kızılayı'n sadece afetlerde ve kan bağışlarında değil tümcanlıların ihtiyacında yardım eli uzattığını hatırlattı. Yerdelen; 'KastamonuBelediyesi ve HAYTAP ile birlikte başlattığımız çalışma durmaksızın devamediyor. Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımıza mama desteği yapıyoruz.Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma ile sahipsiz sokak hayvanlarınınumudu oluyoruz' ifadelerini kullandı.

'SOĞUKHAVALARDA İSE YİYECEK BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR'İnsanlıkgörevlerinden birinin de canlılara yardım etmek olduğunu vurgulayan TürkKızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Veteriner İşleri MüdürüHatice Özbay; 'Sıcak havalarda sokak hayvanları su, soğuk havalarda ise yiyecekbulmakta güçlük çekiyorlar. Kış aylarında başlattığımız besleme çalışmasını,havaların ısınmasıyla bir kap su ile destekleyeceğiz. Şehrin farklı farklınoktalarına temas ederek sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Kedinin,köpeğin, kuşun olmadığı bir şehir düşünülemez. Bizlerde canlılarımızın yaşamınadestek veriyoruz. Halkımızda sokaktaki sahipsiz hayvanları besleyebilir.Evlerinde artan yiyecekleri çöpe atmadan, sokak hayvanlarına verebilir. Kedininmırmırları 'Y Rhîm! Y Rhîm! Y Rhîm'dir. Lütfen, vicdan ve merhametduygularıyla sokak hayvanlarına yaklaşalım' dedi.

Bakmadan Geçme