'Sizlerin işini, aşını büyütecek bir proje olacak'

STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI NACİ AĞBAL Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın katılımıyla dün Özlem Düğün Salonu'nda Maslak Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Sirkecioğlu '10 Aralık 2015 tarihinde kurmuş olduğumuz kooperatifimiz, üye kayıt ve arazi edinim aşamalarını...

STRATEJİ VEBÜTÇE BAŞKANI NACİ AĞBAL;


Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ınkatılımıyla dün Özlem Düğün Salonu'nda Maslak Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifiüyeleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan S.S. Maslak Yeni KüçükSanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Sirkecioğlu; '10 Aralık 2015tarihinde kurmuş olduğumuz kooperatifimiz, üye kayıt ve arazi edinimaşamalarını geçtikten sonra 28 Haziran 2018 tarihinde Milli Emlak Müdürlüğü'ndenbrüt 546 bin metrekare arazi alımını gerçekleştirilmiş olup kooperatifimizadına tapusu alınarak bedeli de nakden ödenmiştir. Sanayi ve TeknolojiBakanlığının 15 Şubat 2018 tarihinde yayınladığı yönetmelik ile kooperatiflerekamulaştırma hakkı tanınmış, bu yönetmelik kapsamında Kastamonu Valiliğindenkamu yararı kararı çıkmış sonrasında Kastamonu Belediye Başkanlığı ileKooperatifimiz arasında kamulaştırma protokolü imzalanmıştır. Yapılankamulaştırma işlemlerinden bugüne kadar 7 adet tapu kooperatifimiz adınaalınarak arazi sahiplerine ödemeleri nakden yapılmıştır. Kamulaştırma işlemlerihalen devam etmekte olup, çalışmalar son hızıyla sürmektedir. Kooperatifimizadına bu arada çok sevindirici bir aşama daha kaydedilmiş olup bugünmisafirimiz olan Sayın Naci Ağbal beyefendinin büyük desteği ile 18 Şubat 2019tarihindeki Resmi Gazetede yayınlanan 2019 Yılı Yatırım Programına, kentseldönüşüm kapsamında yüzde 100 kredi desteği ile alınmış bulunmaktayız.Kendilerine bu yardım ve desteklerinden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyoruz.Sayın Strateji ve Bütçe Başkanımızdan, Yatırım Programında kooperatifimiz içingerekli ödeneğin hızla aktarımın sağlanması konusunda yardımlarını bekliyoruz'diye konuştu.

'KASTAMONU İÇİN EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİR TANESİ'

Toplantıda Belediye Başkanı Tahsin Babaş; Maslak Küçük SanayiSitesi hakkında bilgi vererek; 'Burayı 2B'den programa aldırmaya başardık.2B'den de günü geldiğinden satın almak için müracaat ettik. Naci Ağbal bizeyardımcı oldu. Biz yaklaşık 340 metrekare alanı biz 5,5 TL'den satın aldık.Türkiye'deki en düşük fiyat. Biz işimizi hem tekniğine hem mevzuatına uygunyaptık. 2B'den paramızı yatırarak, mülkiyetin sahibi olduk. Şu anda tapularıkooperatifimiz adına tescillendi. Yerimizi genişletmek gerekiyordu. Belediyeolarak kamulaştırma kararı aldık. Kararımız onaylandı. Sayın valimizde yardımcıoldular. Kamulaştırmalara da başladık. Ondanda hızlı bir şekildeçalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayi Bakanlığımıza müracaatımızı yaptık.Programa alınmasını talep ettik. Biz işimizi harfi harfine yaptık. 19 Şubattarihinde resmi karar ile Maslak Küçük Sanayi Sitesi programa alındı. Çokönemli bir şey. Bundan sonrada hızla devam edecektir. Bu sanayilerimiz kentseldönüşüm programı kapsamında yüzde 100'ü destek olacak şekilde yapılacak. Bu daesnaflarımız için büyük bir avantaj demektir. Bundan sonraki isteğimizdeburanın TOKİ tarafından bir an önce yapımına başlanması. İhaleler yapıldığındaTOKİ tarafından bir an önce yapılıp, bitirilecek ve Kastamonu'nun hizmetinesunulacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kastamonu için en önemliprojelerden bir tanesi. Kastamonu Belediyesi olarak da bu projenin içinde yeralmaktan daha doğal bir şey yoktur. Bugüne kadar bunun içinde yer aldık. Bundansonrada hızlı bir şekilde yapılması içinde yer almaya devam edeceğiz. Bu bizimiçin çok önemli bir konu. Sanayilerimizin mevcut yerlerinin ne olacağıkonusunda da mülkiyet sahibi arkadaşlarımızla toplanıp, sizlerin öngördüğünüzşekilde, mevzuata uygun bir şekilde yaparız. Burada sizin görüşleriniz çokönemli. Kafalarda en ufak tereddüt kalmasını istemiyorum' dedi.

'BU KONU,ŞEHRİN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR'

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Maslak Küçük Sanayi Sitesi'ninçok önemli olduğunu vurgulayarak; 'Bu mesele bizim için çok önemliydi. 2014seçimlerine girerken, bu konuya da el atacağımızı özellikle ifade etmiştik vehemen bir yıl sonrasında kurulan bu kooperatifimiz hızlı bir şekilde arazisorununu çözdü. Hızlı bir şekilde yol alıyor. 2019 yılı yatırım programına buhaliyle, girmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Başta buraya kadargelip bizleri yerinde ziyaret eden Sayın Bakanımız Naci Ağbal beyefendiye çokteşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız 12 Şubat'taburada gerçekleştirdiği mitingde burada bu sanayi sitemizin müjdesini vermiştive hemen 6 gün sonrasında yatırım programına girmiş olmasından büyük memnuniyetduyduk. Bu konu sadece değerli üyelerimizi değil, şehrin tamamını ilgilendiriyor.Bu bağlamda şehrin ortasında kalan iki tane sanayi sitemizin, Türkiye'de ilkdefa uzun ve düşük faizli kredi desteğiyle çözülecek çalışmayı Kastamonu'da hepbirlikte gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

'SİZLERİNİŞİNİ AŞINI BÜYÜTECEK BİR PROJE OLACAK'

Kastamonu ekonomisine değer katacak, üretimi ve istihdamıartıracak olan projeye hükümet olarak sahip çıktılarını belirten CumhurbaşkanlığıStrateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal; 'Ben Bilim Sanayi ve Teknoloji BakanımızSayın Mustafa Varank beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü kendisine deanlattığımızda aynı ölçüde kendisi de bu projeye ilgi ve alaka gösterdiler. Enson Cumhurbaşkanımıza 2019 yatırım programını arz ettiğimde bu projeden debahsettiğimde kendileri de büyük bir memnuniyetle Kastamonu'daki bu küçüksanayi sitesinin yatırım programına dahil edilmesi hususundaki teklifimizikabul ettiler. Ben sizler adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arzediyorum. Şimdi artık programa girmiş bir projeyle ilgili konuşuyoruz. Bir anönce çizimleri yapılan taslakları oluşturulan bu projenin nihai uygulamaprojelerinin yapılması arkasından da bununla ilgili kaynağın temin edilmesigerekiyor. Bu aşamalarda da Kastamonu'yu seven bir kardeşiniz olarak, buişlerle ilgili görevli bir kurumun başında bir kardeşiniz olarak, bundansonraki aşamalarda da bu projenin süratle hayata geçmesi ve en kısada süredetamamlanması için elimden gelen her türlü desteği vereceğim. Aslında bu projebirçok bakımdan önemlidir. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, hükümetimizinesnafımıza, sanayicimize olan olumlu bakış açısı, belediye başkanımızın,milletvekilimizin bu projeye sahip çıkmaları ve 600'ü aşan girişimcimizin buprojeye inanarak bu kooperatife üye olmanız bizi bugünlere getirdi. Dolayısıylahükümetiyle, belediyesiyle, kooperatifiyle, esnafıyla bir ve beraber olursak aşamayacağımızhiç bir şey yok. Ayrıca bu sanayi sitemiz çevreci bir site olmuş. Sanayisitesinde camisi, sosyal donatıları, çıraklık okulları olacak. Çok güzel altyapısı olacak. Yağmur suyu toplanıp depolanacak. Yağmur suyu bile israfedilmeyecek. Orijinal taraflarından biri de bütün dükkanların çatısı güneşpanelleri ile donatılacak. Dolayısıyla güneş enerjisini de kullanmak suretiyleküçük sanayimizin ihtiyacı olan enerjiyi burada üretmiş olacağız. Yeşil birsanayi sitesi, enerji verimliliğini esas alan bir sanayi projesi, insanımerkeze koyan bir sanayi projesi, sizlerin işini aşını büyütecek bir projeolacak' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme