Sinop'ta Öğrencilere O Meslek Tanıtıldı

Sinop Fatih İlkokulu anasınıfında eğitim görmekte olan öğrencilere Veteriner Hekimlik mesleği tanıtıldı.

Sinop Fatih İlkokulu anasınıfında eğitim görmekte olan 3, 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerimize Veteriner Hekimlik mesleğinin tanıtımı amacıyla, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sezai AYDIN ve Veteriner Hekim Hatice Ece BAŞ tarafından çocuklarımıza bilgilendirme yapıldı.

Bakanlıkbünyesinde olduğu gibi pek çok farklı sektörde önemli görevler yürüten Veteriner Hekimliği mesleği, oyun temelli etkinlikler ve video gösterimi ile birlikte anlatıldı. Veteriner Hekimlik görevleri arasında olan hayvanların hastalıklarının teşhis ve tedavisi, enfeksiyon hastalıklarına karşı aşı yapmak, sağlık sorunlarını tespit etmek için hayvanları muayene etmek anlatılarak bilinç oluşturuldu. Veteriner hekimlikte kullanılan steteskop, enjektör, kedi taşıma çantası, pire tasması, pire damlası, termometre, Veteriner önlüğü gibi terimler seslendirilip tekrarlatılarak kullanım amaçları ve uygulamaları oyuncak hayvanlar üzerinde görselleştirilip anlatıldı.

Yapılan eğitim sonucunda çocuklarımızın mesleğe olan ilgi artmış olup, bazı öğrencilerin Veteriner Hekim olmayı hedeflediği gözlemlendi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme