SEÇKİ(N)LER Kitabı Yayınlandı

Mine Akçakoca Özgür'ün Seçki(n)ler isimli kitabı yayınlanarak, okuyucularla buluştu.

Mine Akçakoca Özgür'ün yeni eserinde; TRT'nin sevilen Sanatçısı Seyit Al, Şair, yazar ve şiirlerini zaman zaman müzisyen Haluk Çetin'in ezgileri eşliğinde dinleyicileriyle buluşturan Cezmi Ersöz, 9 dilde şarkılar söyleyen Burhan Damcıoğlu, Kastamonu Şehri Dilara Müzik Grubu'nun şefi Kimya Mühendisi Yusuf Koçak, Almanya'dan Didim'e uzanan bir azim hikayesiyle Şef Seher Giray, İtalyan matematikçi Gian Francesco Malfatti'nin 201 yıllık matematik problemini çözen, öğretmen bestekar Mustafa Töngemen ve Eurovision Şarkı Yarışması'na gönderilen 4 şarkıdan birisi olan 'Hayat Bu Kadar Kötü Değildir' adlı eserin söz yazarı ve bestecisi Fahri Ünsal ile yapılan röportajlar farklı bir bakış açısı sunuyor.

Mine Akçakoca Özgür'ün Seçki(n)ler kitabından önce yayınlanmış “Yüreğime Değdi(n) Kastamonu”, “Buğdayın Sesi” ve “Anadolu'da Kadın Olmak” adlarını taşıyan 3 kitabı var. Kimya Mühendisi olarak çalışmasının yanı sıra 32 yıldır gazeteciliği sürdüren Özgür, 1993-1998 yılları arasında Bolu Gündem, 1998'ten bu güne değin Kastamonu ve İstiklal Gazetelerinde yazıyor. On bir yıl Cumhuriyet Gazetesi Kastamonu Temsilcisi olarak görev yapan Mine Akçakoca Özgür'ün, söyleşi, deneme, köşe yazıları Milliyet Sanat, Varlık, Aykırı Sanat, Öğretmen Dünyası gibi çeşitli dergilerde yayınlandı.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Kastamonu Temsilcisi, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Kastamonu Şubesi Kurucu ve Dernek Yönetim Kurulu üyesi olan Yazar, “Rıfat Ilgaz Sempozyumu” yürütme kurulunda, “Türkiye Okuyor Kampanyası” ve “Dünden Bugüne Kastamonu Basını” Sempozyumu düzenleme kurulunda görev aldı.

Dünya Gazetesi “Yılın Başarılı İş Kadınları” seçmesinde 2002 yılı “Kastamonu En Başarılı İş Kadını” ödülüne layık görülen Mine Akçakoca Özgür, halk kültürüne ve el sanatlarına duyduğu ilgi nedeniyle başladığı kumaş boyama ve el baskısı çalışmalardan oluşan kendi tasarımlarıyla hazırladığı ürünlerini bugüne kadar 7 sergi ile sundu.

Köşe yazısı, röportaj ve kitaplarında Türkçe'nin iyi kullanılmasına özen gösteren Mine Akçakoca Özgür; Gazeteci, Yazar ve Kimya Mühendisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme