Sarıkonak Kadın Kooperatifi'nin 6'ncı Yılı Kutlandı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde Sarıkonak Kadın Kooperatifi'nin kuruluşu yıldönümü kutlandı.

Açılış konuşması Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ile başlayarak sonrasında Dr. Öğretim Üyesi Hasan Evrim Arıcı, Öğretim Üyesi Dr. Senem Yetgin, Öğretim Üyesi Doçent Dr. Aydoğan Aydoğdu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dilek Özdemir ile devam etti. Son olarak Kooperatif Başkanı Mihriban Tüfekçi‘nin konuşmaları ve Dekan Sökmen'e hediye takdimleri ile son buldu.

‘Bölgenin Turizm Potansiyelini Artırmaya Çalıştık'

Kooperatifin başkanı Mihriban Tüfekçi yaptığı konuşmada, "6 yıl boyunca el birliğiyle çalışarak kooperatifimizi bugünlere getirdik. Bu süre zarfında birçok başarıya imza attık ve yerel ürünlerimizi daha geniş kitlelere tanıtarak bölgenin turizm potansiyelini artırmaya çalıştık. Kutlamalarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kooperatif üyeleri, el emeği ürünlerini Fuaye Alanı'nda sergileyerek, akademisyen ve öğrencilere ikram ederek kutlama sürecini renklendirdiler.

Sarıkonak Kadın Kooperatifi

Özellikle yöresel ürünlerin üretimi ve geliştirilmesi alanında faaliyet gösteren Sarıkonak Kadın Kooperatifi, yerel ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra kadın girişimciliğini destekleyen bir misyona sahip. 6 yıl önce kurulan kooperatif, o günden bu yana birçok yerel ürünün tanıtımını yaparak bölgenin turizm potansiyeline de katkıda bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme