Sahaf festivaline yoğun ilgi

Neyno Kültür Sahaf Kitabevi tarafından düzenlenen 1'nci Sahaf Festivali ilgiyle karşılandı.

TAKİP ET

KastaMall Alışveriş Merkezi'nde (AVM) 1-8 Ekim arasında düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hem sahaf kitaplarının yer aldığı hem de Neyno Kültür'ün yazarlarının bulunduğu festivalde kitapseverler kimi zaman gitar sesleriyle kimi zaman da plak sesleriyle karşılandı.

Neyno Kültür Sahaf Kitabevi sahibi Çetin Demirci, KastaMall AVM'de 1'nci Sahaf Festivali düzenlendiklerini ve bu festivali sürekli hale getirmek istediklerini belirterek; “İlk festivalde biraz hızlı hareket ettik. O yüzden eksiklerimiz olduğunu gördük. İkinci festivalde çok daha güzel bir şekilde KastaMall'e konuk olacağız. Burada ikinci el her türlü kitap getirdik. İkinci el kitap deyince aklınıza asla ‘Hurda kitap, eski kitap' gelmesin. Bir defa okunmuş kitap bile ikinci el kitaba girer. Bunun yanında Neyno Kültür Yayınevi'nin tüm yazarları okullarıyla sohbet edip kitaplarını imzaladığı güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum” dedi

“NE ÇOK SEVİNELİM NE ÇOK ÜZÜLELİM”

Okumanın önemine dikkati çeken Demirci; “Okuyan herkes herkesin okuduğunu zannediyor. Okumayanlar da herkesin okumadığını zannediyor. Kastamonu'nun ortalaması Türkiye'nin ortalamasından ne bir eksik ne bir fazla. O yüzden ne çok sevinelim ne çok üzülelim” dedi.

“İLGİ YOĞUNDU”

Yazar Serkan Kütan, düzenlenen organizasyonun çok kıymetli olduğunu belirterek; “Neyno Kültür olarak katıldık buraya. Neyno Kültür yazarlarının bulunduğu standımız var. Çetin Bey'e de Neyno Kültür Yayın Evi'ne de bu konuda teşekkür ediyoruz. İlgi çok yoğundu. Kitaplarımızı okurlarıyla buluşturduk. Birçok kitabı imzaladık. Alışveriş merkezini ziyaret edenler bizim eğlenceli ortamımızı da gayet güzel karşıladılar. Burada canlı müzik yapan arkadaşlarımız var. Birçok kişi eğlenceli bir ortamda hem kitaplarımızı inceliyorlar hem buradaki atmosferde keyifli vakit geçiriyorlar. Bu eğitim-öğretim döneminde birçok farklı noktada farklı çalışmalarımız olacak. Bu etkinliklerimizi sürekli tekrarlayacağız. Belirli dönemlerde farklı yerlerde okullar kapanana kadar bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz. İmza günü dışında da okullarda söyleşilerimiz ve çok daha farklı interaktif etkinliklerimizle beraber kitaplarımızı okullarımızla buluşturacağız” diye konuştu.

“5 BİNİN ÜZERİNDE EFSANEMİZ VAR”

Kitaplarından bahseden Kütan, “İlk kitabım Şerife Bacı 2017 yılında çıktı. Şerife Bacı kitabı 5 bölümden oluşuyor. İstiklal Yolu nedir ve önemi ne bunları vermeye çalıştım. Daha sonraki bölümde İstiklal Yolu ve güzergah ve noktalarını işledik. Sonrasında Tekalif-i Milliye Kanunu'nu ve Şerife Bacı'nın hikayesini işlediğimiz güzel bir roman. İkinci kitabım ise 2021 yılında çıktı. Kastamonu'nun efsanelerini toplamak amacıyla bir çalışmaya başladık. Bizim ulaşabildiğimiz 5 binin üzerinde efsanemiz var. Bir seride toparlamak istiyoruz, bu serinin ilk kitabı da Moni'nin Hikayesi. Geçen yıl çıkardığımız Günahkar kitabıyla da 2010 yılında başlayan Arap Baharı diye adlandırılan olayların sonucunda Müslümanların mültecileştirilmesini konu aldık. Kaşa Rastık Göze Sürme de dördüncü kitabımız. Bu derleme bir kitaptır, yetişkin derlemeleri var içinde” dedi.

“İNSANLARA KEYİFLİ ANLAR YAŞATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Yazar Seda Nur Kurt, sahaf festivalinin güzel geçtiğini belirterek; “Yaklaşık 9 gündür buradayız. Halkın ilgisi yoğun, memnunuz gayet. İnsanlara keyifli anlar yaşattığımızı düşünüyorum. İnsanların okuması için gayet uygun fiyatlı kitaplarımız var” dedi.

“BİZİ TAKİPTE KALIN”

Kurt, 6 eserinin bulunduğunun bilgisini vererek; “Şiir ve öykü kitaplarım var. İlk kitabım ‘Çok Mu Erken' şiir kitabı, ikinci kitabım ‘Yüreğim Benek Benektir' öykü kitabı, üçüncü kitabım ‘Hoş Buldum Dünya' şiir kitabı, Sahaf hikayeleri kitabında da bir hikayem yayınlandı. Ortak yazarlı ‘Renk' kitabında 2 hikaye, 1 şiirim var. En son 2 ay önce öykü kitabı olan ‘Dün Gece Seni Çok Özledim' kitabını çıkardım. Son kitabımda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde geçen mitolojik, efsanevi öykülere yer verdim. Şu an o kitabın tanıtımını yapmaya çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda yeni kitaplar da çıkaracağız. Etkinliklerimiz devam edecek, bizi takipte kalın” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Yazar İhsan Yabaneri de iki kitabının bulunduğunu dile getirerek; “İlk Emrin Muhafızları Ateş Meclisi birinci kitabım, İlk Emrin Muhafızları Paranın Hikayesi ikinci kitabım. İlk kitabım romandı. İyiyle kötünün mücadelesini anlatmaya çalıştım. Bunu eğitime gönül veren bir eğitimcinin kurduğu dernek ve kötülüğe gönül veren bir insanın mücadelesi şeklinde anlatmaya çalıştım. İkinci kitabımda ise paranın hikayesini yer verdim. Burada bir ortaokul öğrencisinin okurken yaşadığı zorluklar ve kitap arayışlarından yola çıkarak edindiği kitabın macerasını anlatmaya çalıştım. Okumayı unutan öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Türkçe öğretmeni olduğum için özellikle bunun mücadelesini vermeye çalışıyorum. ‘İlk Emrin Muhafızı' kelimesini de özellikle bu yüzden seçtim. Öğrencilerimizin okuması ve daha sonra onların okuduklarını bize ulaştırması, dönüt sağlama adına bir çalışma içerisindeyiz. Umarım çalışmalarımız başarıya ulaşır. Bu organizasyonu düzenleyen Çetin Bey'e de teşekkür ediyorum. Çünkü birçok kitabı uygun fiyata satarak öğrencilerle buluşmasına vesile oldu” şeklinde konuştu.

“YENİ PROJELERLE BULUŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yazar Elif Doğan, kitap yazma hayalini Çetin Demirci ile tanıştıktan sonra gerçekleştirdiğini aktararak; “İki tane kitabım var. Birincisi Eksi Otuz Beş, diğeri de Eylül'de Kaybolanlar. Eksi Otuz Beş psikolojik bir polisiye. Kitaplar ve kağıtlar artık pahalı olduğu için bu kadar ucuza kitap bulmak ayrı bir avantaj. Buradan ben de kendime kitap aldım çünkü bu güzel bir fırsat. Herkes de ilgi gösterdi sağ olsunlar. İnşallah diğer günler ya da aylarda yeni projelerle yine bu şekilde buluşmayı düşünüyoruz” dedi.

“TERS KÖŞEYLE BİTİYOR”

Eserlerinin içeriğinden bahseden Doğan; “Eksi Otuz Beş'te baş karakterimiz Esra var. Esra'nın aslında içinden çıkmaya çalıştığı bir durumu anlatıyoruz ama genel itibarıyla bir kadının çaresizliği aslında. Yani çaresiz bir insan neler yapabilir onu görüyorsunuz. Tabii polisiye olunca da ‘Acaba bu kadın neler yaptı, ne işlere bulaştı?' şeklinde meraklanıyorsunuz. Finali okurken asla tahmin edemeyeceksiniz. Çünkü tam bir ters köşeyle bitiyor kitap. Cinayetler, polisler, koşturmacalar, bir hengame karışıklık Eksi Otuz Beş'te var. Eylül'de Kaybolanlar da yine polisiye. Orada da yine tabi ki cinayetler, polisler işin içinde ama orada biraz dram var. Aşk ağırlıklı ama işte o aşkın da bedelini ödeyen insanlar var. Polisiyenin dışına çıkarak komedi tarzında da bir eser çıkaracağım, o da 2024'ün 6 ayı dolmadan okuyucularıyla bulaşacak” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN KALBİNDE TAHT KURMAYI DÜŞÜNDÜK”

Yazar Zeynep Sahra Ünal ise Neyno Kültür ile geçen geçen yıl yollarının kesiştiğini belirterek; “Şu ana kadar arkadaşlarla birlikte 3 kitap çıkardım. Bireysel kitabımı da şu anda yazıyorum. Yirmi sayfalık deneme kitabım da yakın zamanda çıkacak. Toplamda beş tane kitabım çıkmış olacak. Taşköprü'de Kültür Müdürlüğü'ne bağlı çalıştığım için kütüphane sorumlusuyum. Sürekli kitaplarla meşgulüm. İlk etapta geçen yıl Renk kitabım çıktı. Bu kitap benim yıllardır biriktirmiş olduğum iç döküş diye tabir edilen denemelerimden derlemeydi. Burada basmaya değer görülen birkaç yazım kızımla birlikte, ikimizin de bulunduğu aynı karede diğer yazar arkadaşlarımızla birlikte çıktı. Daha sonrasında ilkokul sınıflarına yönelik fıkra kitabı çıkardık. Böyle bir küçük kitap çıkararak öğrencilerin kalbinde taht kurmayı düşündük. Geçtiğimiz şubat ayında deprem öncesi sevgililer günü için hazırlamış olduğumuz bir sevgiliye veya değer verdiğiniz insana söylenebilecek tüm cümleleri barındıran 80 sayfalık ve çok derin bir sevgi cümleleri içeriğinde bulunan bir kitap çıkardık. Bu gerçekten çok ilgi gördü fakat deprem dolayısıyla biz istediğimiz şekilde duyurusunu yapmadık ama eşimiz dostumuz özellikle de gençler hatta bu tarz cümleleri bir araya getiremeyen kişiler bunu eşlerine, sevgililerine veya sevmeye değer gördükleri hayatlarında kim varsa onlara vererek, hediye edebiliyor. Şimdi bireysel kitabımı yazıyorum. O hikaye tarzı olacak. Bunlar birazcık daha proje ürünü gibiydi. Şu anda halen yazmaya devam ediyorum. İnşallah ocak ayına kadar bitmiş olur diye tahmin ediyorum. Çünkü tamamen taslağı hazır. O bir hikaye ve kişisel gelişim tadında olacak. İnşallah güzel bir şey çıkartırız” dedi.

“TOPLUMSAL SORUNLARIMIZA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİM”

Bir Delinin Akıl Kırıntıları ile Haydi Gelin! Gökkuşağının Renklerini Çalıyoruz isimli kitaplarının yazarı Emrah Palabıyıkoğlu ise; “Okuyucularımızla buluşmanın heyecanı 1'inci Sahaf Festivali'nde yaşadık. Okuyucularım beğenisine yeni kitabım olan ‘Haydi Gelin! Gökkuşağının Renklerini Çalıyoruz” kitabımı sunmanın gururunu yaşıyorum. Bir önceki kitabım Bir Delinin Akıl Kırıntıları'nda insanların iç dünyasına dokunmak istemiştim. Bu kitabımda da okuyucularıma hayatın içinde kesitler sunarak, toplumsal sorunlarımıza farkındalık oluşturmak istedim. 1 hafta boyunca bir araya geldiğimiz okuyucularımızdan da güzel geri dönüşler aldım. Tüm okuyucularıma ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Neyno Kültür Sahaf Kitabevi'nin organize ettiği 1'inci Sahaf Festivali de ilimiz için güzel bir etkinlik oldu. Kastamonu olarak eğlenceli, kültürel dolu dolu bir hafta yaşadık. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. İdari amirlerimizden de bu tür etkinliklerin ilimizde daha sık gerçekleştirilebilmesi adına destek vermelerini temenni ediyorum” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme