Sağlıklı Yaşam standı kuruldu
Halk Sağlığı Müdürlüğü 'Sağlıklı Yaşam' sloganıyla Barutçuoğlu AVM de stant kurdu. Stantta Astım, Çölyak Hastalığı, Hipertansiyon ve her gün 10 bin adım atınız yani kronik hastalıkların birçoğu obezite den kaynaklandığı için sağlıklı yaşama dikkat edilmesi açısından halka bilgilendirme yapıldı. Yine halkın farkındalığın sağlanması için Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi eşliğinde farkındalığın...
Halk Sağlığı Müdürlüğü 'Sağlıklı Yaşam' sloganıyla Barutçuoğlu AVM de stant kurdu.
Stantta Astım, Çölyak Hastalığı, Hipertansiyon ve her gün 10 bin adım atınız yani kronik hastalıkların birçoğu obezite den kaynaklandığı için sağlıklı yaşama dikkat edilmesi açısından halka bilgilendirme yapıldı. Yine halkın farkındalığın sağlanması için Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi eşliğinde farkındalığın arttırılması sağlandı.
Standı ziyaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Glutensiz ekmeğin satılması için çalışma başlattım. Bir-iki markette glütensiz ekmek satışını sağlayacağız. Günlük 2 gramı geçmeden tuz kullanılmalıdır' dedi.
'OBEZİTE KRONİK HASTALIKLARIN EN BÜYÜK ETKENİDİR'
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ise; 'Halkımızı bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde broşürlerimizi dağıtacağız. Halkımızın boy, kilo, tansiyon ölçümü, vücut kitle endeksi ölçümünü yapacağız. Kilolu olan vatandaşlarımıza tavsiyelerimiz olacak. Tansiyona astım hastalığına ve obeziteye dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Çölyak hastaları için glütensiz ekmek çok önemlidir. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş'ın glütensiz ekmek konusunda çalışmaları olduğunu öğrendik. Halkımın taleplerine cevap verilecektir. Kronik hastalıkların hepsi birbiriyle bağlantılı. Obezite kronik hastalıkların en büyük etkenidir. Şeker, tansiyon metabolik hastalıklar ise kansere kadar tetikleyicidir. Yaşam değişikleriyle fiziksel aktiviteleri daha çok yapılmasıyla obeziteyi aşmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın obeziteyle ilgili kamu spotlarıyla beraber çok yaygın çalışmaları var. Kastamonu'da insanlarımız sabahları erken saatlerinde yürüyüş yapıyor. Vatandaşlığımızın duyarlılığı oluştu. Hamur işiyle beslenen bir toplumuz hamur işi obezite ve tansiyona yol açabiliyor. Tuz tüketimimiz çok fazla. Günlük 2 ile 3 gram tuz almamız gerekirken, yaklaşık 9 gram tuz tüketiyoruz. Tuzun fazla alınmasıyla tansiyon, böbrek rahatsızlığı ve metabolik hastalıklar oluyor. Gelişen sanayi ile beraber astım çağımızın hastalığıdır. İlimizde ne kadar oksijen bol olsa da araçlardaki egzoz gazları havayı kirletiyor. Normal astımın yanında alerjik astımlarda var. Her hastalıkta olduğu gibi astımda da erken teşhis önemli' diye konuştu.
Standa gelen kişilerin tansiyonları ölçülü, hastalıklar konularında bilgilendirme yapıldı.