Polis Bandosu'ndan unutulmaz gece!

Kastamonu'da, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Bandosu tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen Zaferden Cumhuriyete Konseri'nde “Öf öf”, “Elfida”, “Uzun ince bir yoldayım”, “Mihriban”, “Hekimoğlu”, “Yeşil ördek gibi”, “Hastane önünde”, “Aşkın olayım” gibi sevilen eserler seslendirildi. Şarkılara POMEM öğrencileri ve katılımcılar da zaman zaman eşlik edip doyasıya eğlendi. Programda Polis Akademisi “Zeybek”, “Kafkas” ve “Horon” ekibi nefes kesen gösteriyle izleyenlerden tam not aldı. Katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan Polis Bandosu, ayakta alkışlandı.

“OKULUMUZ, KASTAMONU'DA BİZİM KALEMİZ”

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal, katılımcıları selamlayarak; “Anadolu'da başlayan o bin yıllık serüvenden yeniden küllerinden doğduğumuz ve o imparatorluk kültürünü, köklerinden yetiştirdiğimiz cumhuriyetin nihayet bir asrını tamamlayıp yeni bir yüzyıla inşallah büyük bir coşkuyla, büyük bir umutla ve her zamankinden daha kararlı, daha azimli bir şekilde inşallah adım atacağız. Ağustos ayının başında kuruluşun başkenti Bilecik ilinde başlattığımız ‘Zaferden Cumhuriyete Konseri'mizin bu önemli halkasını yine Cumhuriyet'imizin kuruluşunda önemli yer tutan Kurtuluş Savaşı'mızın yol haritası, mermileri kağnılarıyla omuzlarında taşıyan cefakar Anadolu insanlarının göz bebeği Kastamonu'da devam etmek bizim için elzemdi. Okulumuz, Kastamonu'da bizim kalemiz. Çok kıymetli Okul müdürümüz ve değerli emniyet müdürümüzün desteğiyle teşkilatımıza çok kıymetli evlatlar yetiştiriyorlar. Bu geceyi hep beraber Kastamonu halkıyla beraber kutlayalım istedik. O yüzden Kastamonu'ya geldik. Bize gönüllerinizi açtınız. Bizi evinizi açtınız, yuvanızı açtınız, vaktinizi ayırdınız. Bunun için de size ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“COŞKUMUZDAN EN UFAK BİR GERİ ADIMIMIZ YOK”

Polis Bandosu ekibinden bahseden İnal; “Sadece marş çalmaya gelmedik. Meslektaşlarımın hepsi alanında uzman, her biri sanatkar ve her biri polis, her biri birden fazla enstrümanı mükemmel bir şekilde çalıyorlar. Aslında coşkumuz çok daha farklı olacaktı ama malum dünyanın bir ucunda gönlümüzü ve gözümüzü yaşartan hadiseler oluyor. O yüzden yapmış olduğumuz programda ufak tefek rötuşlarla biraz tansiyonun nabzını düşürmek istedik ama bu Cumhuriyet her zamankinden daha güçlü olmalı. Çünkü mazlumların hamisi, kimsesizlerin sahibiyiz. Biz de bu anlamlı günün coşkusuna yakışır bir şekilde kutlayalım ki bundan sonra mazlumlar daha korunaklı olsunlar. Bu kocaman Cumhuriyet'in dalları ve kanatları altında büyüsün ve gelişsin istiyoruz. O yüzden dolayı bu coşkumuzdan en ufak bir geri adımımız yok. İnşallah cumhuriyetimiz nice yüzyıllarını başarıyla, huzurla, mutlulukla, refahla ve her zamankinden daha kararlı bir şekilde devam eder” diye konuştu.

“SIRADAN BİR EĞLENCE TERTİP ETMEDİK”

Vali Yardımcısı Aydın Ergün ise Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinden bahsederek; “Onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. 6 Şubat'ta da tarihin en büyük felaketlerini ülke olarak 11 ilimizde yaşadık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Başkan Yardımcımızın konuşmasında ifade ettiği gibi içinden geçtiğimiz günlerden yüzyıla yakın bir süredir devam eden bir facia tekrardan nüksetti. 5 bine yakın çocuk, insan hayatını orada kaybetti. İçimiz kan ağlıyor, onlar için gerçekten hepimiz çok üzülüyoruz ama biz Kastamonu Valiliği olarak burada bu gece sıradan bir eğlence tertip etmedik. Biz burada Çanakkale'de hayatını kaybeden isimsiz kahramanlarımızı, şehit olan Şerife bacımızı, bize bu bağımsız ülkeyi bırakan ilelebet sonsuza kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere silah arkadaşlarını anmak, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında onları onurlandırmak, şükranlarımızı arz etmek için bu geceyi ve yıl boyunca yayılan etkinlikleri tertip ettik. O yüzden bu geceyi anlamlı kılan, bu geceye değer katan Polis Akademisi orkestrasına, üyelerine, şeflerine ve onlara tribünden çok ciddi destek sağlayan polis okulu öğrencilerimize Kastamonu Valiliği olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“KASTAMONU SAKLI BİR CENNET”

Türkiye'nin en büyük bayramı, ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını anmak için yılsonuna kadar benzeri etkinlikleri sürdüreceklerini anlatan Vali Ergün; “Hatay Dörtyol İlçe Kaymakamı iken son kararnameyle Kastamonu Vali Yardımcısı olarak buraya atandım. Kastamonu dışarıdan çok fazla bilinmese de Şerife bacısıyla, Nasrullah Camisi'yle, UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi'ne giren Mahmutbey Cami'siyle, İstiklal Madalyası'na sahip ilçesiyle, 170 kilometre sahili ile gerçekten saklı bir cennet. Böyle bir yerde sizlerle birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyuz. Kendimizi çok şanslı addediyoruz. Burada bundan sonra da bu tür etkinliklerde sizler de birlikte olma dileğiyle” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme