Pazarcılardan davet

Pazarcı esnafı, vatandaşları zincir marketler yerine pazardan alışveriş yapmasını istedi.

Fiyatlarının pazarlarda piyasa göre uygun olduğunun altını çizen esnaflar, kaliteli ve uygun fiyata ürün alabilmek için vatandaşları pazar tezgahlarında beklediklerini dile getirdi. Fiyatların değişikliğinden kendilerinin de mağdur olduğunu belirten pazarcılar, birçok ürüne gelen zamma göre sebze ve meyve fiyatlarının düşük seyrettiğini vurguladı.

“VATANDAŞ BU FİYATLARLAR BEDAVAYMIŞ DİYECEK”

Pazarcı esnafı Erhan Kara, pazarda satılın meyve ve sebze fiyatlarının uygun olduğunu belirterek; “Bazısı ‘Domates 25 liraya pahalı' diyor ama bu fiyat gayet normal artık. Çünkü sigara bile 45 lira iken 20-25 liraya satılan bir ürün ‘bedava' diyebiliriz. Birkaç ay sonra birçok vatandaş ‘Bu fiyatlarlar bedavaymış' diyecek. Çünkü enflasyon maalesef ülkemizde yüksek. Şu anda vatandaş ne alırsa kazanıyor” dedi.

“VATANDAŞLARDAN TALEBİMİZ, PAZARLARDAN ALIŞVERİŞ YAPSINLAR”

Haldeki fiyatların da her hafta değişiklik gösterdiğini dile getiren Kara; “Geçen haftalar 7-8 liraya soğan alırken, bu hafta 9-10 lira olmuş. Bu soğanı ucuzken stok yapıp 10 liraya satsam para kazanırım ama bu da hoş bir durum değil. Biz, günlük taze teze satma taraftarıyız. Bazı sektörlerde çok para kazanılıyor ama bizim sektörde alın teriyle azar azar kazanılıyor. Yaptığımız iş meşakkatli, sabahın erken saatlerinde kalkıp tezgah açıyoruz, akşama kadar bekliyoruz. Gece hale gidip bir ürünü alabilmek için sıra bekliyoruz. Soğan veya başkan bir ürün uygunsa direkt oraya doğru hepimiz koşturuyoruz. Bizim vatandaşlardan talebimiz, pazarlardan alışveriş yapsınlar. Marketlere gidip bakıyorum hem ürün daha pahalı hem de ürün solmuş, bitmiş. Bizlerden alışveriş yaptıkların da hem ceplerine katkı sağlarlar hem de bize katkı vermiş olurlar” diye konuştu.

Kara, son olarak pazarda sebze olarak en çok domates, meyve olarak da üzüm, karpuz satıldığını ve mevsimine göre talebin değiştiği kaydetti.

“VATANDAŞLARIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ”

Bir başka pazarcı ise 35 yıldır mesleği sürdürdüğünü belirterek; “Sebze, meyve hepsini satıyorum. Vatandaşların ilgisinden memnunuz. Vatandaşlarımızın kaliteli ve taze ürünler için pazarlardan alışveriş yapmasını öneriyorum. Bütün esnaflara hayırlı işler diliyorum” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme