Öznur Öğretmen ve Tuana'nın ismi yaşayacak

Merkez Ortaokulu'ndaki kütüphane ve laboratuvara hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenin ismi verildi.

Geçen yıl 16 Haziran'da karne almadan bir gün önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 5'nci sınıf öğrencisi Tuana Yiğit'in ismi okulun kütüphanesine, temmuz ayında yaşadığı binadan düşerek yaşamını yitiren Biyoloji Öğretmeni Öznur Çörekçioğlu'nun ismi de laboratuvara verilerek isimleri yaşatıldı.

Kütüphane ve laboratuvarın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, kütüphaneye 3 bin kitap bağışlayacaklarını, laboratuvara da gerekli teçhizatları sağlayacaklarını söyledi.

“ÖĞRENCİMİZİN İSMİNİ YAŞATMA NOKTASINDA ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Tuana'nın adını yaşatacak kütüphanenin hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Öğrencimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun inşallah. Bundan sonraki süreçte de kütüphaneler konusunda ülke genelinde hem çok ciddi çalışmalar yapıyoruz, bu okulun kütüphanesini de özellikle ben destekleyeceğim. Öğrencimizin ismini yaşatma noktasında da yapılacak tüm çalışmalarda İl Müdürlüğümüzle birlikte çalışmalara devam edeceğiz. Hayırlı olsun tüm öğrencilerimiz için. Tüm çocuklarımızın faydalanacağı çok yönlü kitapları bulabilecekleri, okuyabilecekleri bir kütüphane olduğuna inanıyorum” dedi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise 2022-2023 eğitim öğretim yılının son günü olduğunu hatırlatarak; “Karne merasimi yapılacak ve öğrencilerimiz de bu vesileyle dinlenecek. Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Tuana kızımızın adına oluşturulan kütüphanemizin açılışını yaptık. Öznur Çörekçioğlu öğretmenimizin adına oluşturulan laboratuvarımızı açacağız. Başta Genel Müdürümüze hem ilimiz hem de kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Buraya ismi verilen öğretmenimizin ailesine, okul idaremize, şahsım ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Açılacak olan bu laboratuvarımızın da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK SEVEREK ÇALIŞTIĞI OKULA İSMİNİN VERİLMESİ ÇOK GURURLANDIRICI”

Fen laboratuvarına ismi verilen Çörekçioğlu'nun kuzeni emekli biyoloji öğretmeni Filiz Güngör ise kuzeninin bir yıl önce hayatını kaybettiğini hatırlatarak; “Çok severek çalıştığı okulunda laboratuvara isminin verilmesi bizler ve ailesi adına çok gururlandırıcı. Merkez Ortaokulu'ndaki Kastamonu gençleri adına, bilim insanlarının yetişmesi için bir vesile olması sebebiyle gurur duyuyoruz. Bu nedenle sevinçliyiz ancak üzüntümüz çok büyük. Allah rahmet eylesin” dedi.

Programa Tuana Yiğit ve Öznur Çörekçioğlu'nun yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Demirkıran, Cemalettin İpek, Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme