'Özel' Gösterileriyle Hayran Bıraktılar

Kastamonu'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda özel öğrenciler çeşitli gösterilerle alkış topladı.

Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve özel bireylerin aileleri katıldı.

Özel gereksinimli çocukların etkinliklerinden oluşan video gösterimiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Halime Çavuş Özel Eğitim Anaokulu öğretmeni Havva Dayıoğlu yaptı.

‘Her Bir Engelli Birey Farklı Güzellikleri Temsil Eden Bir Çiçek Gibidir'

Dayıoğlu, engellilerin güçlü iradelerini ve benzersiz yeteneklerini kutlamak amacıyla bir araya gelindiğini belirterek; “Dünya Engelliler Günü engelli haklarına ilişkin bağımsız, eşit ve adil bir yaşıma katılma konusunda farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır. Engelliler Günü sadece engelleri fark etmek değil aynı zamanda bu engelleri birlikte aşma ve güzellikleri keşfetmekte günüdür. Engelli bireylerin kararlılığı, yaşama olan tutkuları, karşılaştıkları engellere meydan okuma cesaretleri sadece onların kendi hayatlarını değil çevredekilerin hayatlarını da güzelleştirir. Her bir engelli birey, farklı renkleri, farklı kokuları, farklı güzellikleri temsil eden bir çiçek gibidir. Biz bugün o benzersiz güzellikleri kutlamak için buradayız. Unutmayalım ki çiçekler bir bahçeyi güzelleştirir ve çeşitliliğin gerçek bir güzellik kaynağıdır. Engelliler Günü sadece bir gün değil her gün farkındalık yaratma, birbirimize destek olma günüdür. Engelleri aşma süreci ise sadece bireyin değil toplumun bir meselesidir. Bu nedenle her alanda kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için birlikte çalışalım. Engelleri birlikte aşalım, birbirimize güç verelim. Farklılıklarımızla daha zengin bir dünya yaratalım. Bugünü sevgi dolu ellerle, birbirimize uzatılan köprüler olarak değerlendirelim. Hep birlikte daha adil, daha kucaklayıcı bir dünya için çaba gösterelim” dedi.

Gösteriler İlgi Gördü

Konuşmanın ardından özel öğrenciler halk oyunları, ront, ritim ve defile gösterisi sundu, şiir ve şarkılar seslendirdi. Özel öğrencilerin performansları ilgi görürken, öğrencilerin program sonunda “Aynı bahçenin farklı çiçekleriyiz” yazılı dövizlerle farkındalık oluşturması alkış topladı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme