Özel Bireyler Meslek Öğrenecek

Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin imzalanan projesiyle 30 özel birey, ahşap oymacılığı eğitimi alacak.

Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Ahşaba Özel Dokunuş” projesinin imza töreni, Vali Meftun Dallı makamında gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği'nin paydaş olduğu 112 bin 107 lira bütçeli projeyle, ilimizdeki 15-50 yaş arası dezavantajlı 30 özel birey kurulacak “ahşap oymacılığı eğitim atölyesi” aracılığıyla mesleki yeterliliklerini geliştirecek.

Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Amaçlanıyor

Projeyle ilgili yapılan bilgilendirmede; “Kastamonu'da bulunan 15-50 yaş arası dezavantajlı 30 engelli bireyin proje kapsamında kurulacak olan “ahşap oymacılığı eğitim atölyesi” aracılığıyla mesleki yeterliliğinin geliştirilerek sosyal uyumunun güçlendirilmesi amaçlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Vali Meftun Dallı, projenin özel bireylere fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Yıldırım ise projenin destek almasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Daha sonra ise projenin protokolü imzalandı. İmza törenine Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme