Onlar Huzurevi Sakinlerinin Gönüllü Destekçileri

Kastamonu'daki gönüllü kadın kuaförleri, huzurevi sakinlerinin kişisel bakımlarını yapıp yüzlerini güldürdü.

TAKİP ET

Berberler ve Kuaförler Odası'na kayıtlı 9 kadın üye, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cahit Kıcıroğlu ve Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şahanoğlu ile birlikte Güldal Akşit Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giderek, 30 kadının saçlarını kesip, kişisel bakımlarını karşıladı. Kuaförler ayrıca huzurevi sakinleriyle sohbet edip onlara moral de oldu.

‘Onlara Dokunmamız Bizi Mutlu Ediyor'

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cahit Kıcıroğlu, yazın başlattıkları etkinliği 2 ayda bir sürdürdüklerini belirterek; “Huzurevindeki teyzelerimizin kişisel bakımlarını yaptık. Huzurevinin erkek berberi olduğu için erkek berberi olarak hizmet vermiyoruz. Sadece kadın kuaförü arkadaşlarımız gönüllü olarak odamızın yardımlarıyla huzur evine gidip oradaki teyzelerimize yardımcı oldu. Etkinliğimizde yaşlı teyzelerimizle sohbetler yaptık, onların dertlerini dinledik. Onlara dokunmamız bizi mutlu ediyor” dedi.

‘Hizmetimizi Şu Anda 120 Kişiye Ulaştırdık'

Kadın kuaförlerin huzurevi sakinleriyle adeta akraba gibi olduklarını aktaran Kıcıroğlu; “Bu hizmetimizi şu anda 120 kişiye ulaştırdık. Sevgi evlerinde de etkinliği gerçekleştirmek için talepte bulunacağız. Etkinlikleri süreklilik haline getirmeyi bir ilke edineceğiz. İlçelerdeki huzurevleriyle de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Onlardan da talep gelirse oradaki huzurevindeki yaşlı teyzelerimizi de amcalarımızın da yüzünü güldüreceğiz. Deprem bölgesine de arkadaşlarımız gönüllü olarak gidip oradaki vatandaşlarımızı ücretsiz tıraş edip psikolojik destek verdiler ve orada odamızı güzel bir şekilde temsil etmişlerdir. Bu şekilde sosyal etkinlik ve projelere devam edip sürdüreceğiz” diye konuştu.

Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şahanoğlu da etkinliklerden çok güzel geri dönüşler aldıklarını kaydetti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme