'Onlar bağımsızlığımızın ana kahramanlarındandır'

VALİ YAŞAR KARADENİZ Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği'nin 70'nci Yılı kuruluşu ve İlk Kadın Mitinginin 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Programa Vali Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve eşi İlknur Vidinlioğlu, eski Bakan İmren Aykut, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Şube Başkanı Latife...

VALİ YAŞARKARADENİZ;

Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği'nin 70'nci Yılıkuruluşu ve İlk Kadın Mitinginin 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamındatören düzenlendi.

Programa Vali Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz,Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve eşi İlknur Vidinlioğlu, eski Bakan İmrenAykut, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel, TürkiyeÜniversiteleri Kadınlar Derneği Şube Başkanı Latife Ergün, yaklaşık 15 ildengelen şube başkanları ve davetliler katıldı.

'SESLERİNİKASTAMONU'DAN TÜM DÜNYAYA DUYURMUŞLAR''100yıl önce verilen mücadele Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğusürece yenemeyeceği hiçbir gücün olmadığının ispatıdır' diyen Vali Karadeniz;'100 yıl öncesinde Kastamonu, Anadolu'nun düşmanın giremediği nadir illerindenbirisi. İşgal görmemiş dolayısıyla bu özelliği ile Anadolu'da verilen istiklalsavaşına çok daha katkı sunabilecek bir pozisyona gelmiş. Özellikle denizeaçılan İnebolu ilçemiz ve İnebolu'dan başlayıp Kastamonu üzerinden Ankara'yaulaşan lojistik yol istiklal savaşının kazanılmasında çok önemli bir katkısunmuş. 100 yıl öncesinde Kastamonu'dan İstiklal Savaşı ve ondan önce BirinciDünya Savaşı'na çok sayıda erkek ve çok sayıda genç delikanlılar askeregiderek, cephede birçoğu şehit olmuş. İşte onun için de miting yapma görevikadınlara kalmıştı, onlarda bu görevi çok başarılı bir şekilde yerinegetirmişler, seslerini Kastamonu'dan tüm dünyaya duyurmuşlar. Gençler savaştaolduğu için 100 yıl önce Kastamonu'nun kadını ve yaşlısı işte o lojistik yoldakağnı ile mermilerin, cephanenin taşınması görevini de üstlenmişler. ŞerifeBacıyla abideleşen o kadınlarımızın ruhları şad olsun. Onlar bugünkübağımsızlığımızın ana kahramanlarındandır. İşte onun için 100 yıl öncesinebaktığımızda o günkü imknlar çerçevesindeki lojistik dediğimiz yol dümdüzdeğildi. Kağnılarla hem Küre dağlarını, hem Ilgaz dağını aşarak cephaneyeulaşıldı. Yaz, kış demenden bunu yaptılar. Onlardan alacak çok dersimiz var vebugün yine dört bir taraftan kuşatılmaya çalışılıyor. Türkiye'ye karşı birçokoyunlar oynanıyor. Ben inanıyorum ki aynı birlik ve beraberliğimizigösterdiğimiz, milli değerlerimizi, her şeyin üzerinde tuttuğumuz sürece Türkmilletine en ufak bir zarar vermeleri mümkün olmayacaktır. Yeter ki biz birlikve beraberlik içinde olalım. İlimizde yapacağımız etkinliklerde bu ruhu buduyguyu tekrar hatırlayacağız ve gelecek kuşaklara da nakledilmesine vesileolmasını sağlayacağız' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme