Öğretmen Adayları Ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor' etkinlikleri, Kastamonu'nun çeşitli ilçelerinde gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen "Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor" etkinlikleri, öğretmen adaylarına uygulama deneyimi kazandırmak ve öğrencilerle üniversite öğrencilerini bir araya getirerek eğitici ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Kastamonu'nun çeşitli ilçelerinde gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk ayağı, Araç'ta gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Ahmet Yesevi İlkokulu ve General Şükrü Kanatlı Ortaokulu ziyaret edildi. Etkinliğe toplam sekiz anabilim dalından 40 öğrenci ve 10 öğretim elemanı katıldı. Dekan yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu'nun da yer aldığı etkinlikte, öğrencilere yönelik 10 farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.

7 Mayıs 2024 tarihinde etkinliğin ikinci ayağı Kastamonu Merkez'deki Şehit Burak Kapucuoğlu İlkokulu/Ortaokulu'nda düzenlendi. Etkinlikte 38 öğrenci ve 10 öğretim elemanı görev aldı. Çeşitli branşlarda düzenlenen atölye çalışmaları, öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinliğin üçüncü ayağı ise 9 Mayıs 2024 tarihinde Daday ilçesinde gerçekleşti. Sabah saat 9'da başlayan etkinlikler, Daday MYO'da verilen öğle yemeği ve doğa yürüyüşü ile renklendi. Toplamda 37 öğrenci ve 7 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerle çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Son olarak, 16 Mayıs 2024 tarihinde Taşköprü ilçesinde düzenlenen etkinlik, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Ahmet Kaçar önderliğinde düzenlenen etkinlikte, 32 öğrenci ve 10 öğretim elemanı katılım sağladı. Öğleden sonra Taşköprü Kent Tarihi Müzesi ve Pompeipolis Antik Kazı Alanı ziyaret edildi.

Etkinlikler, öğretmen adaylarına uygulama deneyimi kazandırmanın yanı sıra ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek eğitici ve keyifli vakit geçirmelerini sağladı. Etkinliklerde yer alan öğrenciler ve öğretmenler, bu tür aktivitelerin yaparak ve yaşayarak öğrenme açısından önemli olduğunu vurguladı. Öğrenciler etkinliklerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, etkinliklerin devamlılığını talep ettiler. Eğitim Fakültesi, bu tür etkinliklerle eğitim süreçlerine katkıda bulunmaya devam edecektir.

Bakmadan Geçme