Öğrenciler Şehrimizi Tanımaya Devam Ediyor

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, şehir tanıtım gezisiyle kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek tanıma fırsatı buldu.

TAKİP ET

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, Dekanlığının görevlendirmesiyle üniversitenin Eğitim Fakültesi öğrencilerine şehir tanıtım gezisi düzenlemeye başladı. Bu kapsamda ilk geziyi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine yapan Haberal, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Şehit Şerife Bacı Anıtı'ndan başlattığı gezide Anadolu'nun ilk lisesi olan Abdurrahmanpaşa Lisesi ile Saat Kulesi, Kastamonu Kalesi, Nasrullah Meydanı, Kastamonu Valiliği, Kent Tarihi Müzesi gibi şehrin tarihi ve kültürel yerlerini öğrencilere tanıttı. Gezilerin Kastamonu'nun tanıtımına “can suyu” olacağı düşünülüyor.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, gezileri ilk olarak fakültelerindeki öğrencilerine yaptıklarını, istek doğrultusunda diğer fakültelerin öğrencilerine de şehir tanıtım gezileri düzenlemeye başladıklarını aktardı.

‘Kastamonu'nun Tanıtımına Katkı Sunmayı Hedefliyoruz'

Hafta boyunca Eğitim Fakültesi'ndeki diğer bölümlerdeki öğrencileri de şehri tanıtacağını anlatan Haberal; “Turizm Fakültesi'ndeki öğrencilerimi gezdirdik sonra, yabancı uyruklu öğrencilerimize şehri tanıttık. Şimdi de Eğitim Fakültesi'ndeki öğrencileri bölüm bölüm gezdiriyorum. İlk olarak Müzik Bölümü öğrencilerini gezdirdim. Daha sonra diğer bölümleri de gezdirerek Kastamonu'nun tanıtımına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Bu Gezileri Çok Önemsiyorum'

Haberal, hedefinde Kastamonu Üniversitesi'ndeki tüm öğrencilerin şehri tanımasını sağlamak olduğunu dile getirerek; “Maalesef Kastamonulu olan öğrencilerimiz bile Kastamonu'yu bilmeyebiliyor. Bu yüzden bu gezileri çok önemsiyorum. Öğrencilerimizin hepsi bu geziden memnun kaldıklarını söylediler amacımız Kastamonu'yu tarihiyle, kültürüyle, doğal değerleriyle, gelenek görenekleriyle ve tüm güzelliklerini öğrencilerimize anlatmak. Öğrencilerin her biri mezun olduktan sonra ilin tanıtımına katkı sağlayacakları düşünüyorum” diye konuştu.

‘Detaylı Bilgi Verdim'

Haberal son olarak, öğrencilerle gezdikleri yerler hakkında bilgi vererek; “Kurşunlu Han ve Münire Sultan Çarşısı'nı gezdik. Yakupağa Külliyesi'ne uğradık, çekme helvanın üretim aşamalarını gördük. Kırk Direkli Atabeygazi Camisi'ni gördük ve öğrencilere buralarla ilgili detaylı bilgi verdim” dedi.

‘Çok Bilgilendirici Ve Güzel Bir Gezi Oldu'

Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Emre Çilingir, geziden memnun kaldığını anlatarak; “Kastamonu'nun kültürünü öğrenmiş olduk. Müzeye, Kastamonu Kalesi'ne, Şapka Müzesi'ne gittik. Çok bilgilendirici ve güzel bir gezi oldu. Hikmet Haberal hocamıza teşekkür ederiz” dedi.

‘Gezimize Artı Bir Değer Katmak İstedim'

Diğer bir öğrenci Merve Ay ise gezinin kendine çok şey kattığını, birçok yeri görme fırsatı bulmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Gezi kapsamında ben de yanıma kemanımı götürdüm. Gerek Kastamonu Kalesi'nde gerekse diğer tarihi mekanlarda keman çalarak gezimize artı bir değer katmak istedim” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme