Öğrenciler, namaz kıldıkları camiyi temizlediler

Yeni Zelanda'da camiye yapılan terör saldırısından etkilenen yaşları 10 ila 14 arasında değişen 6 ortaokul öğrencisi, namaz kılmak için gittikleri camide temizlik yaptı. Yaptıkları işin doğru olup olmadığı konusunda tereddüde düşen öğrenciler, cami imamına mektup yazarak hakkını helal etmesini istedi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde İslam'a ve camilere yönelik terör eylemleri gerçekleştirilirken ilimizde de 6 ortaokul öğrencisinin...


Yeni Zelanda'da camiye yapılan terör saldırısından etkilenenyaşları 10 ila 14 arasında değişen 6 ortaokul öğrencisi, namaz kılmak içingittikleri camide temizlik yaptı. Yaptıkları işin doğru olup olmadığı konusundatereddüde düşen öğrenciler, cami imamına mektup yazarak hakkını helal etmesiniistedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde İslam'a ve camilere yönelikterör eylemleri gerçekleştirilirken ilimizde de 6 ortaokul öğrencisinin yaptığıdavranış takdir topladı. Yaşları 10 ila 14 arasında değişen 6 ortaokul öğrencisi,ikindi namazını kılmak için Keskinler Camii'ne gitti. İkindi namazını kılanöğrenciler, aralarında konuştuktan sonra camiyi temizlemeye karar verdi. Akşamnamazına kadar önce abdest aldıkları yerleri temizleyen öğrenciler, ardındancami içerisinde buldukları bezlerle camları sildi ve oturakların yerlerinidüzeltti. Gençler daha sonra akşam namazında tekrardan gelmek için camidenayrıldı. Akşam namazını da arkadaşlarıyla birlikte aynı camide kılanöğrenciler, ardından evlerine dağıldı.

'YANLIŞ BİRŞEY YAPTIYSAK HAKKINIZI HELAL EDİN'

Yaptıkları işin doğru olup olmadığını kestiremeyenöğrenciler, evlerine dağılmadan önce cami imamına 'Yaptığımız işin doğru olupolmadığını bilemedik. Yanlış bir şey yaptıysak hakkınızı helal edin. Bizdenyana hakkımız helal olsun' şeklinde mektup yazarak cami kapısına astı. Yatsınamazı hazırlıkları için camiye gelen Cami İmamı Mehmet Özdemir, camiden içerigirdiğinde öğrencilerin yazdığı mektubu buldu. Cami içerisinde öğrencilerinyazdığı notu bulan camiinin imamı mektubu okuyunca çok duygulandı. Kamerakayıtlarına bakan İmam Mehmet Özdemir, camide temizlik yapan ve kendisine notbırakanların 6 ortaokul öğrencisi olduğunu gördü.

İmam Özdemir, camilere son günlerde yapılan saldırılarsonrasında bu tür davranışların güzel bir hareket olduğunu söyledi.Öğrencilerin bu anlamlı davranışına eğitim gördükleri 23 Ağustos OrtaokuluMüdürü Faruk Acıerik ile Sınıf Öğretmeni Erol Eftekin de kayıtsız kalmadı.Öğrencilerin yaptığı davranışın sosyal medyada paylaşılmasının ardından OkulMüdürü Faruk Acıerik ve Sınıf Öğretmenleri Erol Eftekin, bu anlamlıdavranışından dolayı öğrencileri tebrik etti.

'BIRAKTIKLARINOTU OKUYUNCA ÇOK DUYGULANDIM'

Camiyi temizleyen öğrencilerin bıraktıkları notu okuyunca çokduygulandığını söyleyen Cami İmamı Mehmet Özdemir; '16 Ağustos Cumartesi günüyatsı namazına geldiğim zaman caminin kapısında bir not buldum. Camide namazkıldıklarını, camide temizlik yaptıklarını, böyle bir şey için hatayaptıklarını sanıp bizden hakkını helal etmesini isteyen gençlerimizin camimizegelip buraya bir not bıraktıklarını gördüm. Bu beni gerçekten çokduygulandırdı. Bir önceki gün camiye yapılan saldırı sonucu, İslam'a veMüslümanlara yapılan saldırı sonrası bu çocukların böyle bir şey yapması beniçok duygulandırdı. Daha sonra ben, kameradan baktım. Camların önüne oturaklarıkoymuşlar, bezleri camların önüne serdiklerini gördüm. Çocuklar, kendilerincecamimize yardım etmek istemişler. Camimizi temizleyerek bir katkılarınınolmasını istemişler. Daha sonra bu çocuklar, benimle birlikte akşam namazınıkılmışlar. Abdestini aldıkları görülüyor. Dışarıda abdest aldıkları yeritemizlemişler. Ben gerçekten böyle gençlerle, böyle çocuklarla memleketimiziniftihar etmesini, gurur duymasını istiyorum. Bu olay beni gerçekten çok duygulandırdı.Evlatlarımızı, yavrularımıza, çocuklarımıza cami, ezan, İslam, vatan aşkınımutlaka çocuklukta aşılamalıyız, yetiştirmeliyiz. Ben bu çocuklarınyetiştirilmesinde emeği geçen annesine, babasına, öğretmenlerine hepsineteşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun' dedi.

'YENİZELANDA'DAKİ SALDIRIDAN ETKİLENDİK'

Yeni Zelanda'da camiye yapılan saldırıdan etkilendiklerini vearkadaşlarıyla aldıkları bir karar doğrultusunda Keskinler Camisinitemizlediklerini söyleyen Muhammed Ali Tavşan ise; 'Yeni Zelanda'da camiyeyapılan saldırıdan sonra cami temizlemeye karar verdik. Bizde, arkadaşlarımızlabirlikte Keskinler Camisine giderek namazımızı kıldık, arkadaşlarımızla dahasonra camiyi temizledik. İşimiz bittikten sonra imam abi geldi, akşam namazınıkıldık ve ondan sonra evlerimize gittik' diye konuştu.

'CAMİYİTEMİZLEME KARARINI ALDIK'Kurstançıktıktan sonra ikindi namazını kılmak için Keskinler Camisine gittiklerinianlatan Muhammed Çelik de, şöyle konuştu: 'Biz, Cumartesi günü kurstançıktıktan sonra Keskinler Camisine gittik. Burada önce İkindi namazını kıldık.Ondan sonra arkadaşlarımızla birlikte bir karar aldık. Camiyi temizlemekararını aldık. Ondan sonra kararımızı verdik ve camiyi temizledik. Bu seferdekararımızın yanlış olup olmadığını bilemediğimiz içinde cami kapısına bir tanenot bıraktık. Sonra imam abi bıraktığımız notu görmüş. Sonra imam abiylebirlikte akşam namazını kılıp evlerimize gittik. Yeni Zelanda'da camiye yapılansaldırıdan sonra biraz tedirgin olduk. Bu yüzden de camimizi temizlemekistedik' dedi.

Bakmadan Geçme