O İlçenin Sağlık Altyapısı Güçlendi

Hanönü İlçe Devlet Hastanesi'nin yataklı servisleri ve Diş Kliniği'nin açılışları gerçekleştirildi.

Hanönü İlçe Devlet Hastanesi'nde açılışını gerçekleştirilen 5 yatak kapasiteli yataklı servis ve Diş Kliniği hizmete sunulmak üzere açılışı gerçekleştirildi. Yataklı serviste sunulacak olan hizmetler, modern cihaz ve ekipmanlarla desteklenmiş, böylece hastalara en iyi şartlarda hizmet verebilme imkanı elde edildi. Hastanede yapılan yenilikler sadece fiziksel yapı ve donanımla sınırlı kalmadı. Sağlık Bakanlığı'nın destekle yeni Aile Hekimi ve Diş hekimi kadrolarının eklenmesi, pratisyen hekim sayısının artırılması gibi gelişmelerle de desteklendi.

‘Hayat Kurtarıcı Bir Adım Olacaktır'

İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, hizmete giren çalışmalarla ilgili olarak; “Bu iki önemli hizmet ile artık vatandaşlarımız, daha önce Taşköprü veya il merkezindeki hastanelere gitmek zorunda kalmadan, açılışını gerçekleştirdiğimiz üniteler içinde kendi ilçelerinde sağlık hizmeti alabileceklerdir. Bu da, zaman kaybetmeden, en kaliteli sağlık hizmetine, kendi ikametlerinin yakınında, ulaşım imkanı ve Acil servisimizle birlikte, hastalarımızın zaman kaybetmeden müdahaleye ulaşması, yaşam kalitelerini artıracak ve sağlık hizmetlerimizin etkinliğini daha da yükselterek acil müdahale gerektiren durumlarda hayat kurtarıcı bir adım olacaktır. Ayrıca, Acacia Maden İşletmeleri ile İl Sağlık Müdürlüğümüz arasında yaptığımız bağış protokolü çerçevesinde, 1 adet Dijital Röntgen Cihazı, 1 adet Diş Muayene Ünitesi, 1 adet Periapikal Röntgen Cihazı, 1 adet Fosfor Plak Tarama Cihazı, 1 adet CPR Destekli Monitörlü Defibrilatör, 1 adet EKG Cihazı, 1 adet acil müdahale sedyesi, 3 adet motorlu hasta karyolası (3 motorlu), 5 adet refakatçi koltuğu, 1 adet aspiratör cihazı, 1 adet acil müdahale arabası, 2 adet tekerlekli sandalye, 4 adet hasta önü yemek masası, 1 adet ayaklı ışık kaynağı, 3 adet bilgisayar, 6 adet televizyon, 6 adet buzdolabı ve 1 adet bulaşık makinesinden oluşan malzemelerin bağışı ile hastanemiz ile yataklı servisimiz ve Diş Kliniğimiz için gerekli olan cihaz ve malzemeler temin edilmiştir. Toplamda 2 milyon 965 bin TL değerindeki bu katkı, sağlık hizmetlerimizin kalitesini artıracak ve bölgemizdeki sağlık altyapısını güçlendirmiştir” dedi.

Hanönü İlçe Devlet Hastanesi'nin yataklı servisleri ve Diş Kliniği'nin açılışlarına Hanönü Kaymakam V. Abdulmelih Orhan, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Taşköprü İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım, Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emire Er, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ali Ünal, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halim Şekerlioğlu, Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dt. M. Vahit Yıldız, Hanönü İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Ahmet Kızılkaya, İdari Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Arslan'ın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme