O Bitkiler ile Bağışıklığınızı Güçlendirin

Yaz aylarının sonuna yaklaşırken, aniden değişen hava durumları hastalıkları beraberinde getiriyor.

Vatandaşlar, hastalıktan korunmak için doğal yöntemleri araştırmaya başladı. Peki, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ne tüketmeliyiz? İşte sizin için derlediğimiz, mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendiren bazı bitkiler.

Zencefil:

Zencefil tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerden biridir. Antioksidan özelliğe sahip olan bu bitki aniden gelen soğuk havalarda hem bedeninizi ısıtır hem de vücut direncini güçlendirir. Zencefili yemeklerinizde ya da günde bir fincan olacak şekilde demleyerek içebilirsiniz.

Sarımsak:

Kastamonu'nun simgelerinden biri olan sarımsak, doğal antibiyotik olarak bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanında, insan vücudunda bulunan virüs ve bakterilere karşı savaşır. Yemeklerinize ekleyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

C Vitamini Zengini Bitkiler:

C vitamini içeren bitkiler özellikle yoğun tempoda çalışanlar için vazgeçilmezdir. C vitamini takviyeleri dışında, bu vitamini bitkilerden de alabilirsiniz. C vitamini içeren bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Bitki çayları, bağışıklığınızı güçlendirirken sizi stresli bir ruh halinden de uzak tutar.

Yeşil Çay:

Yeşil çay, içerdiği zengin içerikler sayesinde hem vücudunuzda bulunan fazla ödemleri atmaya yardımcı olurken, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Antioksidan özelliği olan yeşil çay, hastalık riskini azaltır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme