Mutlu Anneler Sağlıklı Bebekler Projesi Sürüyor

Abana İlçe Devlet Hastanesi 'Mutlu Anneler Sağlıklı Bebekler' Projesi kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede; “Doğum eylemi ve lohusalık esnasındaki komplikasyonlar, gelişmekte olan ülkelerde üreme yaşındaki kadınlar arasında önde gelen ölüm ve sakatlık nedenidir. Bu istenmeyen durumların olmaması için doğum sonrası, hastaneden taburcu olduktan sonra anne ve bebeğinin sağlığının korunması açısından ev ziyaretlerinin planlanması önemlidir. Ailenin de ebeveynliğe hazırlığı, bebek bakımı gibi konularda eğitim ve desteğe ihtiyacı olmaktadır. Bu ziyaretlerle aile üyelerinin doğum ve yenidoğana olumlu adaptasyonuyla birlikte anne ve bebek sağlığını tespit/değerlendirme/takip ile koruma ve geliştirme imkanı sunulmaktadır .

Mutlu Anneler Sağlıklı Bebekler Projesi olarak, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi ÇEKÜS (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) birimi ile anne bebek sağlığının korunması/geliştirilmesi için anne ve bebek sağlığına yönelik “Mutlu Anneler Sağlıklı Bebekler” konulu proje Kastamonu'da yürütülmektedir" denildi.

Abana İlçe Devlet Hastane personelleri tarafından, Abana İlçemizde “Mutlu Anneler Sağlıklı Bebekler” Projesi kapsamında doğum sonrası ev ziyaretleri yaparak emzirme danışmanlığı, bebek bakımı ve hijyen eğitimi verildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme