Minikler Hayır Çarşısına Harçlıklarını Bağışladı

Kastamonu'da, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi öncülüğünde Filistin'e destek için hayır çarşısı açıldı.

TAKİP ET

Nasrullah Meydanı'nda açılan hayır çarşısında, ev kadınları tarafından yapılan yiyecek, içecek ve çeşitli ürünler satışa sunuldu. Elde edilen gelirler ise Türkiye Diyanet Vakfı'nca Filistin'e gönderilecek.

Hayır çarşısına gelen 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilere de gönüllüler ve personel tarafından yüz boyama etkinliği yapıldı. Minikler ayrıca harçlıklarını Filistin'e destek olmak amacıyla kumbaralarla birlikte İl Müftüsü Derin'e teslim etti.

‘Minik Yavrularımızın Örnek Davranışları Dolayısıyla Tebrik Ediyorum'

İl Müftüsü Bekir Derin, Filistin'de büyük bir acı yaşandığını dile getirerek; “Şu anda Filistin'de, Gazze'de çocuklarımız, kadınlarımız, aileler katlediliyor. Dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor ve buna dünya seyirci kalıyor ama gördüğünüz gibi aziz milletimiz ve minicik evlatlarımız oradaki kardeşlerini yalnız bırakmıyorlar. 4-6 yaş Kur'an kursundaki öğrencilerimiz oradaki kardeşlerine biriktirdikleri paraları kumbaralarıyla bağışlıyor. Cemaatimiz de burada Gazze için açtığımız bu hayır çadırında kararınca katkılarını sağlıyorlar. Cenabıhak onların yar ve yardımcısı olsun. Cenabıhak onları da zafere ulaştırsın. Biz nasıl huzur içerisinde camilerimizde ibadet edebiliyorsak o yıkılan camilerin yeniden inşa edildiği günleri Gazze'de, Filistin'de, Mescidi Aksa'da huzurlu günleri Rabbim bu millete de göstersin. Cenabıhak hainlere, katillere, zalimlere de fırsat vermesin. Cenabıhakk'ın rahmet sıfatı olduğu gibi azap var. Rabb'im bu masumlara zulmeden, katledenleri de kahru perişan eylesin diye de dua ediyoruz. Ben minik yavrularımızı da bu insanlığa örnek davranışları dolayısıyla tebrik ediyorum. Birileri çocukları katleder ama çocuklar, çocuklara yardım elini uzatır. Onun en güzel örneğini gördük. Ailelerimizi, hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

‘Filistinli Kardeşlerimizin Yaralarına Bir Merhem Olmaya Çalışıyoruz'

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Fatma Melek Karabulut, Gazze yararına bir kermes düzenlediklerini anlatarak; “Zulme sessiz kalmıyoruz. Elimizden geleni, tarafımızı belli ederek, Filistinli kardeşlerimizin yaralarına bir merhem olmaya çalışıyoruz. 4-6 yaş Kur'an kursunda okuyan çocuklarımızla yüz boyama etkinliği yapıyoruz. Kudüs ile ilgili boyamalar yapıyorlar. Kudüs bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda üniversitede okuyan öğrencilerimiz var. Kredi Yurtlar Kurumu'nda ve Diyanet Vakfı'nın yurdunda kalan öğrencilerimiz, onlarla birlikte kitap ayraçları düzenlediler, çeşitli resimler yaptılar. Onlar da kendi eserlerini Gazze yararına satışa sundular. Bu toplanan yardımlar Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize gönderilecek inşallah” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme