Milletvekili adayı Ziver Kaplan'dan turizm vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili adayı Ziver Kaplan, Abana ve Çatalzeytin ziyaretlerinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili adayı Ziver Kaplan, Abana ve Çatalzeytin ziyaretlerinde açıklamalarda bulundu.

Millet ittifakı iktidarında turizmle ilgili çok önemli projeleri hayata geçireceğini söyleyen CHP Milletvekili Adayı Ziver Kaplan: “Tüm paydaşların katılımıyla yeni bir perspektifle, yeşil, sürdürülebilir, koruma-kullanma dengesini gözeten Turizm Stratejisi ve Master Plan hazırlayacağız. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nı tüm paydaşları kapsayacak, daha etkili tanıtım yapacak, sektörün gelişimine yönelik somut projeler üretecek, sorunlara ortak akılla hızlı çözüm bulacak, liyakatli kadrolardan oluşacak şekilde yeniden yapılandıracak, Ajansın kaynak kullanımlarını şeffaf ve hesap verebilir hale getirecek ve Sayıştay tarafından denetlenmesini sağlayacağız. Sektöre ilişkin düzenlemelerde meslek örgütlerinin görüşlerini dikkate alacağız. Yerel yönetimlerin turizm politikalarına katkısını artıracak ve Stratejik Planlarında turizm politikalarına ayrıntılı yer vermelerini ve gerekli bütçe ödeneklerini ayırmalarını sağlayacağız. Mesela orman yangınlarından sonra otel ve yerleşime asla izin vermeyecek, buraların rant haline gelmesine engel olacağız. Kıyılardan herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına engel olan uygulamaları sıkı denetim altına alacağız. Turizmde mevsimsel bağımlılığın azaltılması, turizmin 12 aya yayılması, nitelikli turist girişinin arttırılması ve sektörde çeşitlendirmenin sağlanması amacıyla, sağlık, festival, spor, doğa, kamp, karavan, tarih, kültür, inanç, müze, termal, gençlik, üçüncü yaş, yat, kurvaziyer, tarım, gastronomi, alışveriş, kongre ve fuar alanlarındaki turizmi destekleyeceğiz."

"TURİZMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜME DESTEK VERECEĞİZ"

Kaplan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Destinasyon Yönetimine' geçecek, bununla ilgili destinasyon imajını güçlendirici faaliyetlere ağırlık vereceğiz. 'Akıllı Turizm', 'Akıllı Destinasyon', 'Akıllı Şehir', 'Akıllı Oteller' gibi uygulamalarla turizmde dijital dönüşüme destek vereceğiz. 'Sahillerden Anadolu'ya Kültür Yolu Projesi' başlatacak, bu projeyle sahil şeridi illerden Anadolu'daki inanç, kültür ve gastronomi merkezlerine ulaşımı hızlandıracak ve kolaylaştıracağız. Deniz turizminin gelişmesine önem verecek, deniz turizm işletmecilerinin var olan alt yapı, liman, barınak ve nitelikli personel problemlerini çözeceğiz.”

Bakmadan Geçme