'Milletlerarası sempozyum yapalım'
REKTÖR SEYİT AYDIN: Aerobiyoloji, Palinoloji ve Alerjik Hastalıklarda Son Yenilikler Sempozyumu'nun 3'üncüsü Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Sempozyum cumartesi günü Ahmed Yesevi Konferans Salonu'nda yapılan açılış konuşmalarının ardından başladı. Cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilen sempozyumun, bugün şehir gezisi ile sona ermesi bekleniyor. Türkiye'den olduğu gibi yurt dışından da konuşmacıların olduğu sempozyumda saygı duruşu ve...
REKTÖR SEYİT AYDIN:
Aerobiyoloji, Palinoloji ve Alerjik Hastalıklarda Son Yenilikler Sempozyumu'nun 3'üncüsü Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Sempozyum cumartesi günü Ahmed Yesevi Konferans Salonu'nda yapılan açılış konuşmalarının ardından başladı. Cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilen sempozyumun, bugün şehir gezisi ile sona ermesi bekleniyor.
Türkiye'den olduğu gibi yurt dışından da konuşmacıların olduğu sempozyumda; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, açılış konuşmalarını Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Talip Çeter ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın gerçekleştirdi.
'HAVAYA BİRÇOK KİMYASAL, RADYOAKTİF VE BİYOLOJİK MADDE SALINMAKTADIR'
İlk konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Talip Çeter, aerobiyoloji ve palinoloji hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak; 'Günümüzde artan nüfus yoğunluğu ve sanayileşmeye bağlı olarak havaya birçok kimyasal, radyoaktif ve biyolojik madde salınmaktadır. Atmosfere salınan maddelerin etkileri yakın çevreleri ile sınırlı kalmayıp, ülkeler hatta kıtalar arasında uzun mesafelerde taşınabilmektedir. Havayla taşınan biyolojik partikülleri inceleyen aerobiyoloji ve bitkilerin tozlaşmasını inceleyen palinoloji alanında yapılan çalışmalar günümüzde önemli ölçüde dikkat çekmektedir. Bu çalışmalar havayla taşınan biyolojik partiküllere bağlı alerjik hastalıklarda önemli artışlar olduğunu göstermektedir' ifadelerini kullandı.
'MİLLETLERARASI OLMASI BİZİM İÇİN DAHA İYİ OLUR'
KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, konuşmasında bir sonraki sempozyumun milletlerarası olmasının daha iyi olacağını belirterek; 'Bu sempozyum 15 Temmuz'dan dolayı erteleme sempozyumu. Bu program daha genişletilmiş hali. Bizim için ehemmiyeti olan bir hususta, üniversitemizin kuruluşunun 10'uncu yılı faaliyetleri kapsamında yapıldığı için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki sempozyum inşallah milletlerarası olması bizim için daha iyi olur. Sizden isteğimiz bir sonraki sempozyumu, yine biz ev sahipliği yapabiliriz, burada o şekilde yapalım. Bugün, Türkiye dışından da misafirlerimiz var. Onlara Kastamonu sizin evinizdir diyoruz. İnşallah memleketinize dönerken diğer evimden dönüyorum diye bir hisle dönersiniz. Sempozyumun başarılı geçmesini, verimli neticeler vermesini, bilim camiasına, memleketimize hayırlar getirmesini diliyoruz' ifadelerini kullandı.
Açılış programı katkı sağlayanlara plaket verilmesi ile sona erdi.