'Millet Bahçesi, Kastamonu'nun dev eserlerinden biri olacak'

BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekili Hakkı Köylü, Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, belediye ve il genel meclis adayları, il-ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaretlerini sürdürdü. İsfendiyar İlkokulu, Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, Köy Koop,...

BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ;


Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı TahsinBabaş, Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekili Hakkı Köylü, Milletvekili MetinÇelik, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir,belediye ve il genel meclis adayları, il-ilçe yönetim kurulu üyeleriylebirlikte ziyaretlerini sürdürdü.

İsfendiyar İlkokulu, Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, Köy Koop,Pancar Kooperatifi, 26. Bölge Eczacılar Odası, Bilim, Sanayi ve TeknolojiMüdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, İl Genel Meclisi ve Dernekler İl Müdürlüğü'nüziyaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehrin kuzeyinden güneyine,doğusundan batısına birbirinden önemli projeler hazırladıklarını belirtti.

'ROBOTİKKODLAMA PROJESİ'NDE DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATACAĞIZ'

Okul ziyaretlerinde öğrenciler ve öğretmenler ile buluşanBaşkan Babaş, teknolojik gelişimi iyi takip edip yararlı kullanabilmek adınaçocuklara Robotik Kodlama dersleri verildiğini belirterek; 'Robotik Kodlama veyazılım alanında önemli bir adım attık. İlk başladığımız da 9 yaş ve üzerikursiyer sayımız yaklaşık 30 civarındayken bugün 100'ün üzerinde kursiyerimizvar. Bu işi için gerçekten çok önemli bir alan daha oluşturuyoruz. Yazılım veKodlama bizler ve ülkemizin için çok önemli. Daha büyük adımlar atmaya sözverdik. Bu sözümüzü de yerine getireceğiz' dedi.

'KASTAMONUARTIK ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİYOR'

Okullarda öğrenciler, öğretmenler ve idareciler ile uyumiçerisinde yaptıkları çalışmalar sonucunda önemli adımlar atıldığını ifade edenBaşkan Babaş; 'Sıfır Atık projesi kapsamında el birliğiyle okullarımızla önemliçalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar neticesinde toplanan atıkların geri dönüşümekazandırılmasıyla birlikte 180 bin ağacın kesilmesi önlendi. KASMİB ileyaptığımız proje çerçevesinde ise çöp gazından elektrik üretiyoruz. Yaklaşık 7bin konutun elektriğini üretiyoruz. Kastamonu artık çöpten elektrik üretirduruma geldi. İşte doğaya saygı ve sevginin söze değil icraata yansımış halibu. Görev sürem boyunca okullarımızın tüm ihtiyaçlarını gidermek,öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmek için çalıştık ve çalışmaya devamedeceğiz' ifadelerini kullandı.

'ECDADINİZİNDEN PROJESİ'

Ecdadın İzinden Projesi hakkında bilgi veren Başkan Babaş; 'Önümüzdekidönemde Ecdadın İzinden Projesi kapsamında öğrencilerimize Kastamonumuzuntarihini, kültürünü, doğasını, maneviyatını ve tüm değerlerini tanıtacak turlardüzenleyeceğiz. Bu projeyi, aynı Çocuk Trafik Eğitim Parkı projemizde olduğugibi Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, öğretmenlerimizle, idarecilerimizle ve okulaile birliklerimizle birlikte gerçekleştireceğiz' şeklinde konuştu.

'MİLLETBAHÇESİ KASTAMONU'YA DEĞER KATACAK'

Milet Bahçesi Projesi'ne de değinen Başkan Babaş; 'Kuzeykent'te240 dönüm alan üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile müşterek olarakyapacağımız Millet Bahçesi şehrimizin kazandırılan dev eserlerden olacak.Sıradan bir parktan öte spor alanları, bilim merkezi, açık hava bilim sergialanı, atölye, gölet, akvaryum, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi pek çok bölümübarındıracak olan Millet Bahçemiz ilimizdeki tüm hemşehrilerimizin ilgi odağıhaline gelecek. Kapalı çocuk oyun alanlarının da yer alacağı Millet Bahçemizhızla ihale edilerek yapımına başlanacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TayyipErdoğan'ın da müjdesini verdiği Millet Bahçemiz şehrimize şimdiden hayırlıolsun' dedi.

Okul ziyaretlerinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşanBelediye Başkanı Tahsin Babaş, öğrencilerin fotoğraf isteğini kırmayarak bol bolhatıra fotoğrafı çektirdi. Okul ziyaretlerinin ardından sivil toplumkuruluşları ve oda ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KöyKoop. ve Pancar Kooperatifi ziyaretinde Kırık Barajı'nın önemine değindi.

'KIRIKBARAJI ÇİFTÇİMİZİ KAPALI SULAMAYLA BULUŞTURACAK'

Kırık Barajı'nın üreticiyi kapalı devre sulamaylabuluşturacağının altını çizen Başkan Babaş; 'Barajımız 92 bin dekar ziraiaraziyi suyla buluşturacaktır. Şehrimize yılda yaklaşık 14 milyon metreküp içmesuyu temin edecek. Bu çok önemli bir husus. Kırık Barajı şehrin içme suyusıkıntısı yaşamamasına sağlayacağı gibi zirai sulamada ise çiftçinin adeta cansuyu olacak. Ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sağlanacak' ifadelerinikullandı.

'KASTAMONUÜRETECEK'Kastamonu'nunbirbirinden değerli ürünlerinin olduğunun altını çizen Başkan Babaş; 'Kastamonu'dabugün ev hanımlarını üretime kazandırabilmek için belediye olarak mikro krediveriyoruz. Bununla da kalmadık üreticimizin pazara ulaşımını kolaylaştıracakortağı olduğumuz Sarı Konak Girişimci Kadınlar Kooperatifini kurduk. Buradaüreten bir Kastamonu'yu oluşturma hedefindeyiz. Yine Altın Bilezik Konaklarımızda gençlerimizi, bir meslek sahibi olmak isteyen herkesi zanaat sahibiyapacağız. Mesleki kurslar vereceğiz. Kısaca Kasatmonu üretecek. BizKastamonu'nun üretmesi için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Busüreçte yine yöresel ürünlerimizi dünya pazarına taşımak adına e-KastamonuTicaret Portalı ve Sen Üret Pazarın Devlet Olsun projelerimizi hayatageçireceğiz. Üreticilerimize İnovasyon kampları düzenleyeceğiz. Esnafımızınürünlerinde olduğu gibi çiftçimizin ürünlerinde de katma değeri arttırmak adınauzamanlar eşliğinde eğitimler vereceğiz. Hem esnaflarımız, hem yöresel ürünüreticilerimiz hem de çiftçilerimiz için gerçekten çok önemli bir husus bu.Ürettiğiniz ürüne yapacağınız küçük bir dokunuş ile birim fiyatında ciddiartışlar sağlayabiliyorsunuz. Geliriniz bir iken üç olabiliyor' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme