MHP Merkez İlçe'de Usturacı Dönemi Başladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı.

Önceki dönem MHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu görevini Enis Usturacı'ya devir etti.

Ekim ayında Belediye Meclis toplantısında yapılan bir açıklama hakkında konuşan Kastamonu MHP İl Başkanı Emre Şahin; “Devir teslim törenine geçmeden önce yerel gündemle ilgili müsaadeniz olursa sizlere birkaç kelam etmek istiyorum. Bu noktada geçtiğimiz günlerde Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı gerçekleşti Kastamonu Belediyesi'nde. Hepimiz konuya vakıfız, takip etmişsinizdir. Değerli basın mensuplarımız da takip etmişlerdir. Bu Ekim ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi tarafından bir söz alındı. ve bu sözde kendisi bir açıklamada bulundu, kendince bir iddiada bulundu. Ben müsaadeniz olursa ekrandan size onu tekrar izletmek istiyorum. Biz çünkü değerli dava arkadaşlarımla birlikte defalarca izledik. Acaba biz mi yanlış yorumluyoruz şeklinde. Müsaadeniz olursa size o görüntüleri vermek istiyorum. Biz de sizler gibi şaşırdık öncesinde nasıl böyle bir açıklama yapılabilir noktasında. Zaten basındaki arkadaşlarımız yerel haber sayfalarında bu konuyla ilgili açıklamalarda da bulundular. Şimdi biz Sayın Tufan Seyidoğlu'na istifa et demedik. Kendisi böyle bir iddiada bulundu. Dikkat ederseniz de zaten kimse size çalışmıyorsunuz diye suçlayabilirler. Gezmiyorsunuz diye suçlayabilirler ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği Kastamonu Belediyesi'nde ‘Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarla, partili arkadaşlarla kadrolaşıyor diyemezler. Aksi bir şey varsa ben bugün meclis üyeliğimden istifa ediyorum' şeklinde bir açıklama yapmış. Şimdi bu açıklamayı acaba Sayın Seyidoğlu kendi isteğiyle mi yaptı ya da yaptırıldı mı diye düşündük biz. Ya da gidişatı cümlesinin başında da kendisi de ifade etmiş. Kendisi de eski bir dışarıdan belediye personelidir. Konulara vakıftır diye tanıyoruz, biliyoruz biz kendisini. Gidişatın kötü olduğunu beyan eden cümlesinin başındaki cümleye istinaden ben bu vargelin içerisinden nasıl kendimi kurtarırım şeklinde mi açıklama yapmış? Bunu kendisine sormak istiyorum. Biz malumunuz 2 ay kadar önce bu konularla ilgili yine burada Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştirel noktada bazı açıklamalarda bulunmuştuk. Yazılı ve sözlü açıklamalarda bulunmuştuk ama maalesef 2 aydır biz kendilerinden en ufak bir cevap alamadık. Demek ki haklıyız sustuklarına göre kabul etmiş sayıyorum ben kendilerini. Burada da herhalde Sayın Tufan Seyidoğlu da tek tek açıklama gereği duymuyorum. Yani aile şirketine döndüğünden mi bahsedeyim ben burada? Birim müdürlerinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı görevini yapmalarından mı bahsedelim? Şirket yöneticilerinin CHP yöneticilerinden oluştuğundan mı bahsedelim? Bunları artık hepimiz biliyoruz. Bunu da kamuoyunun huzuruna bırakıyorum. Takdir kendisinin sözünün arkasında durur durmaz. O da kendi bileceği iştir. Bu konuda bir bilgilendirme yapmak istedim” dedi.

‘Bir Algı Oyunu Yapılmaya Başlandı'

Toplantıda yer alan gündemlere değinen MHP İl Başkanı Emre Şahin; “Yine Ekim ayı meclis toplantısında Kastamonu Belediye Başkanı tarafından bazı bilgilendirmeler yapıldı. Bazı algı oyunları yapıldı. Bu algı oyunlarından bir tanesi de İller Bankası tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi dönemi, Milliyetçi Hareket Partisi dönemi ve şu anda da Cumhuriyet Halk Partisi dönemiyle ilgili yapılan kesintilerle ilgili bir kinayede bulundu belediye başkanı. Sanki kamuoyunda sadece hükümet tarafından devletimiz tarafından Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde bir kesinti oluyormuş gibi bir algı oyunu yapılmaya başlandı. Değerli belediye başkanlarım da buradalar. Biz Kastamonu'da mevcutta 8 tane belediyeyle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi belediyelerinde değil Adalet ve Kalkınma Partisi belediyelerinde de Türkiye'deki tüm belediyelerde de Bu kesintiler belli oranlarda tüm belediyelerde gerçekleşiyor. Yani sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağlı bir durum onlara kasten yapılan bir durum değil. Bu algı oyununu oynamaktan 6 aydır oynamaya devam ettikleri bu algı oyunu oynamaktan onları vazgeçmeye davet ediyorum. Kamuoyunda bu konuda bilgilendirmek istiyorum. Yine bunu doğrular nitelikte geçtiğimiz günlerde Kastamonu Mahalli İdareler Birliği tarafından hem merkez hem ilçe belediyelerimize araç destekleri verildi. Bu da önceki dönemlerdeki çalışmaların son neticesi olarak yapıldı. Burada da Kastamonu Belediyesi'ne 5 adet 13 metre küplük temizlik aracı, 2 adet 7 metre küplük temizlik aracı olmak üzere toplam 7 adet araç desteği verildi. Bu destek şu şekilde oldu, onun da bilgisini vermek istiyorum. maliyetin yüzde 74 nokta 23'ünü Avrupa Birliği İPAFONU tarafından yüzde 10.31'ini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından geri kalan yüzde 15. 46'sını da Mahalli İdareler Birliği yani belediyelerimizin de içerisinde bulunduğu birlik tarafından karşılanmak üzere yapıldı. Burada da Kastamonu Belediyesi'ne düşen tutar yaklaşık olarak 14 milyon lira civarında bir rakam diyebiliyorum. Yani burada belediye başkanı, hükümeti eleştirirken bize engel alıyorlar diye eleştirirken aldıkları araçlarda aldıkları destek üzerinden de teşekkür etmesini de bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer hükümet burada devletimiz kasti olarak Cumhuriyet Halk Partisi yönetimlerine bir mobbing yapmış olsaydı bu araçları bugün alamazlardı herhalde. Demek ki böyle bir şey yok. Bu algı oyundan da vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Bu Şehrin Ayarlarıyla Oynamaktan Vazgeçmeye Davet Ediyorum'

Kadın personellerin belediye hizmetlerine değinen MHP İl Başkanı Emre Şahin; “Yine öte yandan seçim sattığım halinde Cumhuriyet Halk Partisi sessiz İl Başkanı Bayan Karabacak'ın naralarını dinledik hep birlikte. Neydi bunlar? Bu şehrin kadınları, bu şehrin anneleri diye böyle bir kadınlar, bayanlar üzerinden, hanımefendiler üzerinden tutum gerçekleştirmişlerdi. Ama ne yazık ki görüyoruz ki belediyeyi kazandıktan sonra belediyenin içerisinde kendi dönemlerinde dahil olmak üzere özellikle kendi dönemlerinde ve mesaisinde riayet gösteren verilen görevi tüm mobbing çalışmalarına rağmen istifalara zorlamalara rağmen görevini layığıyla yapan değerli hanımefendilere hiçbir belediye döneminde olmamış bir şekilde bu hanımefendiler çöp görevlisi, temizlik görevlisi. Bunu söylerken de kimseyi yermek için de söylemiyorum. Onu da özellikle ifade edebileyim. Ama bir hanımefendinin tek başına sokaklarda temizlik yapması özellikle yaptığı çalışmaların güzel olması neticesinde daha da zorlamak adına kahvehanelerin önüne temizlik görevlisi olarak yollanması kabul etmiyoruz. Bu şehrin ayarlarıyla oynamaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Gözümüz üstlerinde, nefesimiz enselerindedir. Bunu da burada tüm dava arkadaşlarımla birlikte beyan etmek istiyorum. Yine 6 aya aşkın bir süredir hepiniz takip ediyorsunuz. Belediye içerisinde sadece ve sadece yani bütün Kastamonu hemşerilerimiz de buna şahittir. Personel yer değişiklikleri, mobbing ve istifaya zorlamaktan başka bahaneler üretmekten başka herhangi bir hizmet hiç birimiz görmedik. Ben şahsen görmedim. Siz gördüyseniz lütfen beni de uyarın. Bu noktada işini layığıyla yapan arkadaşlarımızın mobbing noktasında istifaya zorlanmasını kabul etmiyoruz. Kendi kadrolarını kurabilmek için mi bu istifa zorlamaları yapılıyor? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yine kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkları açıklamalarını istiyorum kendilerinden. Kimler için, neler için gündem maddelerini değiştirdiklerini, hangi pazarlık masalarında bu gündem maddelerinin değiştiğini de kendilerinin açıklamasını bekliyorum. Onlar açıklamazlarsa bizler önümüzdeki günlerdeki basın açıklamalarımızda Kastamonu'nun kıymetli hemşerilerimizi bu konuda aydınlatmaya hazırız. Çünkü bizler söylemlerimizin hepsinin arkasındayız. Altı boş söylemlerde bulunmuyoruz. Bunun kanıtı da daha önceki yaptığımız açıklamalarımızda cevap alamamak bunun en büyük kanıtıdır. Sustukları, ölü tatlı yaptıkları kamuoyundan unutturmak istemeleri bunun kanıtıdır” ifadelerine yer verdi.

‘Hiçbir Belediye Başkanım Bahane Üretmiyor'

Belediye başkanlarının bahane üretmemesi gerektiğini vurgulayan MHP İl Başkanı Emre Şahin; “Tekrar tekrar ifade etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler Bütün belediyelerimizle, belediye başkanlarımız buradalar. Zor bir dönemden geçiyor bütün belediyelerimiz. Hem ekonomik açıdan hem de yaptırımlar noktasında, vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında yanlış ifade etmeyin. Elinden geleni yapmaya gayret gösteriyorlar. Ben huzurlarınızda bütün belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Hiç kimse, hiçbir belediye başkanım bahane üretmiyor. Özellikle şunu da ifade etmek istiyorum. Kendileri 6,5 aydır, altı aydır bu bahanelere sığınıyorlar. Bizler Cide Belediye Başkanı burada şu anda. Cide Belediyesi'ni Cumhuriyet Halk Partisi'nden devraldı. İlk açıklamalarımızı yaptıktan sonra değerli belediye başkanım da burada hiçbir bahaneye sığınmadan, gece gündüz demeden nasıl vatandaşlarımıza hizmet edebiliriz telaşı içerisinde bulunduk. Ve bütün imkansızlıklara rağmen, bütün borç yığınlarına rağmen, hacizlere, makam arabalarına kadar varan hacizlere, çöp arabası kalmamış bir belediye, çöp konteyneri kalmamış bir belediye ile karşı karşıyaydık. Yaz dönemi olmasına rağmen belediye başkanım, ilçe başkanım, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz hepsi topyekûn bir mücadele içerisine girdiler ve belediyeyi nasıl hizmet eder hale getirebiliriz çabasında bulundular. Kendilerine Cide belediye başkanımızı örnek almaya davet ediyorum. Biz bahaneleri üretmiyoruz. Bununla gündemleri doldurmuyoruz. Bunu da ifade etmek istiyorum. Keza bütün belediye başkanların aynı şekilde mücadele ediyorlar. Hepsine de ayrı ayrı samimiyetle bir aşkla bu hizmeti yaptıkları için kendileriyle gurur duyuyorum. Her zaman da destekçisi ve arkalarında olduğumu da beyan etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

‘Lafla Peynir Gemisi Yürümüyor'

Ortada algı oyunlarının oynandığını belirten MHP İl Başkanı Emre Şahin; “Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. Tiyatroyla, algı oyunlarıyla Kastamonu'nun kıymetli hemşerilerinin aklını yıkamaya kimsenin haddi de hakkı da değildir. Çünkü gömleği baştan yanlış ilikledikleri için ilerleyen zamanlarda da o yakalar bir araya gelmeyecektir. Bizler seçim geçtikten hemen sonra Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak bir sonraki seçimin hazırlığından şimdiden başladık. Önümüzdeki günlerde de bunun çalışmalarının neticesini hep birlikte alacağız değerli dava arkadaşlarımla birlikte birlik ve beraberlik içerisinde. Dün sorduk cevap alamadık bugün yine cevap alamayacağımızın bilinci içerisindeyim. Herhangi bir cevap beklemiyorum. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum bu durumu” dedi.

‘Aynı Disiplin İçerisinde Çalışmalarımıza Dur Durak Demeden Devam Edeceğiz'

Emin adımlarla gelecek seçimlere hazırlandıklarının vurgulayan Kastamonu MHP İl Başkanı Emre Şahin; “bugün buradaki toplanma amacımız, merkez ilçe başkanlığımızda gerçekleşecek olan, merkez ilçe başkanlığımız için gerçekleşecek olan bir devir teslim törenidir. Bu bir bayrak değişimidir. Bayrağımızı zor şartlar altında bugüne kadar taşıyan seçim sattım halinde zor şartlar altında bugüne kadar taşıyan değerli İlçe Başkanım, yol yürümekten onur duyduğum dava arkadaşım Sayın Hüseyin Kapulu'ya onun nezdinde yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Davamızın bugünkü temsilcileri olarak hedeflerimizden sapmadan ahlak ve ilkelerimizden taviz vermeden aynı disiplin içerisinde çalışmalarımıza dur durak demeden devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği üzere bizler önce ülkem ve milletim sonra partim neden diyen bir teşkilatın mensuplarıyız. Bu noktada işimiz çok. Yolumuz çetin yükümüz ağırdır. Bundan sonra biriz beraberiz. Dün olduğu gibi kardeşiz. Hep birlikte Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Milliyetçi ülkücü hareketin lideri saygıdeğer Genel Başkanım Devlet Bahçeli emir ve talimatları doğrultusunda bayrağı bugün Hüseyin Kapulu Başkanı'mdan devralacak değerli dava arkadaşım Enis Usturacı'ya ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte aldığı bayrağın daha yüksek noktalara taşıyacağına şüphemiz yoktur. Teşkilat olarak da tüm dava arkadaşlarımla birlikte kendilerine dün olduğu gibi bugün de desteğimiz tamdır. Biz de hep birlikte inandığımız dava uğruna emek veriyoruz, çaba sarf ediyoruz, hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Ben değil, biz diyoruz“ şeklinde konuştu.

‘Başkanımızın Sonuna Kadar Yanında Ve Destekçisiyim'

Önceki dönem MHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu, “Cenab-ı Allah bana bu davada nefes almayı nasip etti. Bundan sonraki süreçte de nefes almayı nasip etsin. Yeni göreve gelecek Merkez İlçe Başkanımızın sonuna kadar yanında ve destekçisiyim. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. Teşkilatımın her zaman emrinde ve yanındayım. Saygılar sunuyorum. Allah'a emanet olun” dedi.

‘Sıkmadığımız El Kalmayacaktır'

MHP Merkez İlçe Başkanı Enis Usturacı ise, “Öncelikle bizleri bu kutlu göreve layık gören Genel Başkanım Devlet Bahçeli Bey başta olmak üzere teşkilat başkanımıza ve kıymetli il başkanıma teşekkürlerimi arz ederim. Bugün gerçekleştirdiğimiz törende bayrağı devraldığım Değerli Başkanım Sayın Hüseyin Kapılı ve yönetimine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Bize tebliğ edilen bu kutlu görevde sorumluluğumuzun bilinci içindeyiz. Durmadan, yorulmadan Allah'ın izniyle siz değerli dava ve yol arkadaşlarımın desteğiyle çalmadığımız kapı sıkmadığımız el kalmayacaktır. Bugün burada hepinizin huzurunda Hüseyin başkanımdan tertemiz almış olduğum bu bayrağı onur ve gururla daha ileriye taşıyacağıma söz veriyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan dava arkadaşlarıma basın mensuplarına Teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme