MHP, Belediye Başkan Adaylarını tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday tanıtım toplantısı, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Merkez ve ilçeler dahil tüm belediye başkan adaylarının tek tek tanıtıldığı programa Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Milletvekili Emin Çınar ve çok sayıda partili katıldı. Bengü Türk TV’den de canlı yayınlanan program 'Hilalin Yıldızları Geliyor' teması altında yapıldı. Merkez Belediye Başkan Adayı Galip...


Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday tanıtım toplantısı,Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Merkez ve ilçeler dahil tüm belediye başkan adaylarının tektek tanıtıldığı programa; Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, eskiMilletvekili Emin Çınar ve çok sayıda partili katıldı. Bengü Türk TV'den decanlı yayınlanan program 'Hilalin Yıldızları Geliyor' teması altında yapıldı.Merkez Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu ile İl Başkanı Yüksel Aydın'ın konuşmalarısonrasında ise Ahmet Şafak sahne ve birbirinden güzel parçalarınıKastamonulular için seslendirdi.

'BİZİMMİLLİYETÇİLİĞİMİZ KÜLTÜR MİLLİYETÇİLİĞİDİR'

Aday tanıtım toplantısında katılımcılara hitap eden MHPBelediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu; 'Ben, Doktor Rahmi Galip Vidinlioğlu,1967 Taşköprü doğumluyum, Kastamonuluyum. İlk, orta ve lise talebeliğimTaşköprü'de geçti. 10 yaşımdaydım, babam rahmete gitti, babamın ahirete göçtüğügün doktor olmaya karar verdim. 1985 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nikazandım, 1991 yılında doktor, 1997 yılı sonunda ise uzmanlık eğitimimitamamlayarak göz doktoru oldum. Türkiye'nin her yerinde çalışma, kariyer yapmaimknım olmasına rağmen, memleketime, hemşehrilerime hizmet etmek aşkımıgerçekleştirmek üzere geri döndüm. Hem Kastamonu milliyetçisiyim, hem Türkmilliyetçisiyim. Ömrüm boyunca ülkücü oldum. Bizim ülkücülüğümüz, memleketimizbeka sorunu yaşadığında uğrunda ölmek olduğu kadar, memleketimizin vemilletimizin gelişmesi, refah içinde yaşaması için var gücümüzle çalışmaktır.Bizim milliyetçiliğimiz kültür milliyetçiliğidir, 'Türküm' diyen herkesi Türkkabul eder, kurucu liderimiz Atatürk'ün 'Ne mutlu Türküm diyene' vecizesindeifadesini bulur. Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş'in söylediği gibi 'Millîkalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türkmilletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep,ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlardokuyacağız' dedi.

'BELEDİYENİNİMKNLARI ÖNCELİKLE GENÇLER İÇİN KULLANILACAK'

Vidinlioğlu, MHP'nin belediyecilik anlayışına değinerek; 'Bizimbelediyecilik anlayışımız, sadece Kastamonu şehir merkezinin alt yapı veestetiği üzerine değil, memleketimizin bütün ilçelerini de geliştirmek,Kastamonu vilayetini bütünüyle kalkındırmak, gurbette ekmeğinin peşinde olanhemşehrilerimizi, memleketlerine geri döndürmek üzerine olacaktır. Anahedefimiz, ana gayemiz budur. Şehir merkezi üzerine mikro projelergeliştirirken, memleketimizin tümünü kalkındıracak politikalar üzerinde deağırlıklı olarak çalışacağız. Bugün, biz böyle bir geçmişe ve mirasa sahipKastamonu şehrini yönetmeye, Sayın Genel Başkanımızın takdirleri ve talimatlarıile bu şerefli göreve aday olduk. Allah'ın izni, siz hemşehrilerimizin desteğiile galip gelecek, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir dönem için verdiğimizemaneti geri alacağız. Bizler gençleri öncelik haline getiren bir belediyecilikanlayışıyla hareket edeceğiz. Bizim yönettiğimiz belediyenin imknlarıöncelikle gençler için kullanılacak. Kastamonu'da eğitim gören gençlerimizinbarınma sorunlarını mutlaka çözecek, bize emanet edilen çocukları ne idüğübelirsiz topluluk ve grupların insafına terk etmeyeceğiz. ÖğrencilerimizinKastamonu şehir içi ulaşımları ile ilgili de müjdelerimiz olacak. Belediye,gelirleri ile önce burslar ve başka çeşitli yollarla gençlerimizidestekleyecek' diye konuştu.

'SORUNLARIÇÖZMEMİZİN TEK YOLU EĞİTİMDİR'

Eğitimin önemine değinerek sözlerine devam eden Vidinlioğlu; 'Taşköprü belediyesinde muhasip bir babanınoğlu olan Galip kardeşinizi doktor yapan, hastane sahibi yapan, belediye başkanadayı yapan, bugünlere getiren şey, eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir. Bugüniçinde bulunduğumuz sorunları çözmemizin tek yolu da yine eğitimdir, eğitimdir,eğitimdir. İşte biz, ülkücülüğümüzün de bir gereği olarak ülkemizin geleceğinegençlerimiz üzerinden bakıyoruz ve yönetim anlayışımızda ilk sırayagençlerimizi koyuyoruz. Kastamonu bizim yönetimimizde kadın dostu bir şehirhaline gelecektir. Okumak isteyen her kızımızı destekleyeceğiz. Çalışmakisteyen her kadınımızı destekleyeceğiz. Sanat kursları, zanaat kursları açacak,kadınlarımıza meslek eğitimleri vereceğiz. Kadınlarımızı üretici halinegetirecek projeleri hayata geçireceğiz. Kadınlarımız ev ekonomilerine katkısağlayacaklar, ama bundan çok daha önemlisi kendi emekleri ile kendi paralarınıkazanacaklar, ekonomik bağımsızlıklarını kazanacaklar' ifadelerini kullandı.

'HALA GÖÇVERİYORUZ'

Vidinlioğlu, köyleri yeniden şekillendireceklerini ifadeederek; 'Bin 73 köyümüz var ama köylerimiz bomboş, hemşerilerimiz baştaİstanbul olmak üzere dört bir yanda gurbetteler. Tarlalarımız boş, yaylalarımızboş, meralarımız, ormanlarımız bomboş. Bize göre Kastamonu'nun en büyük sorunu,birinci meselesi budur. Bizim yönettiğimiz belediye, köylerimizi yenidenşenlendirecek, yeniden ekilen, biçilen, üretim yapılan yerler haline getirecekprojeler üretecektir. Biz, Kastamonu'nun atıl bekleyen topraklarını tekrarinsanımızın ve insanlığın hizmetine sunacak projelere öncülük edecek ve destekolacağız. Tarihimiz, kültürümüz, tabiatımız, dağımız, denizimiz, kanyonlarımız,vadilerimiz var. Her biri hazine değerinde olan 900 konağımız var, bin birçeşit yemeğimiz var. Ama hala göç veriyoruz, hala gurbet ellerde hayatatutunmaya çalışıyoruz. Neyimiz eksik, milyonlarca turist ağırlayan Antalya'danneyimiz eksik? Bırakın Antalya'yı, yanımızdaki Safranbolu'dan, yanımızdakiAmasra'dan neyimiz eksik? Ben söyleyeyim, bakış açımız, vizyonumuz, geleceköngörümüzden başka hiçbir şeyimiz eksik değil. Biliyorum kolay olmayacak, amaişte bizim yönettiğimiz Kastamonu belediyesi bu şehre, bu kadim kente birturizm vizyonu kazandırmak için var gücüyle çalışacaktır. Butik otelcilik veKastamonu yemekleri başta olmak üzere turizm projelerimizi de peyderpeyaçıklayacak, siz hemşehrilerimizin katkı ve onayına sunacağız' şeklindekonuştu.

'ÜSTÜMÜZEDÜŞENİ YAPACAK, BU ZOR GÖREVİ BAŞARACAĞIZ'

Vidinlioğlu son olarak; 'Bu şehirde yaşıyorum, 21 yıldır buşehirde çalışıyor, fiilen hekimlik yapıyorum. Bu şehri tanıyorum, sorunlarınıbiliyorum. Bu sorunların üstesinden hep birlikte gelecek, hep birliktekentimizi daha güzel, daha yaşanılır bir yer haline getireceğiz. Burası bizimkentimiz, memleketimiz, evimiz. Burası bir rant kenti olmamalı, burası tarihi dokusuve kimliği korunarak geleceğe taşınacak bir kent olmalı. Bizim görevimizçocuklarımıza gurur duyacakları bir kent bırakmak olmalı. Üstümüze düşeniyapacak, bu zor görevi başaracağız. Bu kadim kenti, bu güzel kenti,memleketimizi daha güzel hale getirecek, daha yaşanılır hale getirecek,çocuklarımıza gurur duyacakları bir kent ve bir kültür, Kastamonu şehri veKastamonu kültürü bırakacağız. İşte bu yüzden, çocuklarımıza imar rantlarıylatalan edilmemiş bir şehir ve yozlaştırılmamış bir kültür bırakabilmek için,Türk milliyetçileri olarak bu kutlu göreve talibiz. Biz kazanırsak, Kastamonukazanacak, Kastamonu, Galip gelecek' dedi.

'BİZDEVLETİMİZE HİÇ SIRTIMIZI DÖNMEDİK'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP'ninbirçok badireye atlatarak bugünlere geldiğini ifade etti. Aydın; 'Bundan sonrada Milliyetçi Ülkücü Hareket ile malum çevrelerin saldırıları bitmeyecek. Çünkütarihimize baktığımızda biz devletimize hiç sırtımızı dönmedik. Devletimizinhiçbir zaman karşısında olmadık. On yıllarca esaret hayatı yaşattılar,cezaevlerine attılar, idam sehpalarına attılar ancak Devletimize asla küsmedik.Vardır bir bildiği dedik. Milliyetçi Ülkücü Hareket her zaman her noktadadimdik ayaktadır, ayakta olmak zorundadır. Çünkü, Türkiye'nin kaderi MilliyetçiÜlkücü Hareket ile özdeştir. Şayet bir gün Milliyetçi Ülkücü Hareket'tesıkıntısız bir günümüz olursa bilin ki Devletimiz elden gitmiştir. TürkDevleti'ni teslim almak isteyenler önce Milliyetçi Hareket'i teslim almayaçalışıyorlar. Öyle bir liderimiz var ki, engin siyasi tavrı, Türkiye'ninönümüzdeki yıllarını görebilme kapasitesi siyasi feraseti bizi birçok zamanateşin içinden aldı ve bulunduğumuz noktaya getirdi. Şimdi ben bazen yaptığımıztoplantılarda yerelde de genelde de vatandaşlarımıza şunu söylüyorum; bizi biryere koymuşsunuz diyorum. En sıkıntılı dönemler de bizi hatırlıyorsunuzdiyorum, diyorsunuz ki bu ülkücüler var bu memlekete bir şey olmaz. Biz varkende bu memlekete bir şey olmaz. Ama ya sizden istirham ediyorum, oy konusuna gelincebize neden bu kadar cimri davranıyorsunuz. Bir de biz yönetelim bu memleketi.Fedakarlık noktasında evet varız, ancak bu seçimlerde vicdan süzgecindengeçirirken bizi bir daha değerlendirin' diye konuştu.

'NEYİNDEĞNEĞİ, NEYİN BASTONU, NEYİN ARKASINA DÜŞMESİ?'

FETÖ'ye değinerek sözlerine devam eden Aydın; '2000'liyıllarda okyanus ötesi de ötesi dendi. Gelin görün ki o dönem bizekızıyorlardı. Ya bu adamların alnı secdeye değiyor diyorlardı, diğer ülkelerdeokullar açıyorlar diyorlardı. Dilimiz de tüy bitti tüy. Bizim 2000'li yıllardasöylediğimizi bugün herkes söylüyor. Biz o gün de diyorduk, bu hain bir çete.Başımıza gelmeyen de kalmadı. Bizim liderimiz haklı çıkmaktan usanmayan birliderimizdir. Her söylediği konu da haklı çıkmadığı bir konu yoktur. Buliderlik 15 Temmuz'da da karşılığını buldu. Ancak günümüzde bunlar bitti falansanmayın, daha bitmedi. Onun için teyakkuz da olmamız lazım. Çünkü 15 Temmuzgecesi, tek Genel Merkez'de olan lider Devlet Bahçeli ve teşkilatlarıdır. Bunlarbaşarılı olsaydı ilk cezaevlerinde olacak kişiler, ilk asacak keseceği kişileryine bizleriz. 15 Temmuz'la birlikte siyasetin de seyri değişti. Yeni birsiyasi anlayış ihdas edildi, ediliyor. Bunların devlet içinde girmediği delikyok, sızmadıkları delik yok. Bunlar bitmiyor, bunlar bitene kadar Cumhurİttifakına böyle bakmamız lazım. Kendi içimizde de var, gerçi azaldı da. Yokdeğnek olmuşuz, yok baston olmuşuz, yok arkasına düşmüşüz. Neyin değneği, neyinbastonu, neyin arkasına düşmesi? Devlet gidiyor elimizden Devlet. Ne yapacaktıkyani, 3-5 milletvekili fazla almak için bunun peşine mi düşecektik. Bizimliderimizden bunu kim bekleyebilir. Kendi sözleridir, Devlet elden gittiktensonra tüm milletvekillikleri sizin olsa ne olur olmasa ne olur. Anlayışımızbudur. Biz bu milleti karşılıksız seviyoruz' ifadelerini kullandı.

'BUNUNCUMHUR İTTİFAKI İLE DE BİR İLGİSİ YOKTUR'

Kastamonu için yarıştıklarını söyleyen Aydın; 'Özellikle AK Partiİl Başkanı ile de diyalog içerisinde oluyoruz. Bunu söylerken bazen hemenyanlış şeyler anlıyorlar. 51 İl'de olduğu gibi biz Kastamonu'da yarışıyoruz veKastamonu galip gelecek galip. Ama Cumhur İttifakı'nın ruhuna sadığız. En ufakbir sıkıntı yaşansa da aşıyoruz. Bu da bizim tarafımızdan değil. Biz liderimizne dediyse odur. Biz de aksi olmaz. Ben siyasi muhataplarıma da bunuhatırlatıyorum. Biz de hata olmaz, aman dikkat edin kardeşim. Lüzumsuzlukyapmayalım, gereği de yok. Dolayısıyla bu konuda bir sıkıntımız yok. Bazenbürokrasi de sıkıntı çekiyoruz biliyorsunuz. Kraldan çok kralcı var. Yapmayın,bu konuda kraldan çok kralcı olmayın. Siz Devlet'in memurusunuz, siz işiniziyapacaksınız. Devlet'in memuru gibi davranacaksınız yoksa karşınız da bizibulursunuz. Bunun Cumhur ittifakı ile de bir ilgisi yoktur. Sayın Cumhurbaşkanıburada olanları duysa o kişiyi orada bir gün tutmaz. Kim olduğunu anlıyorsunuzdeğil mi? Buradan da Sayın Cumhurbaşkanı'na arz etmiş olduk konuyu' dedi.

Aydın son olarak; 'Afişlerle her yer doluyor. Bize yer yok neyapacağız şimdi Tahsin Bey? Afişler de 'gönüllere dokunduk' diyor. Biz seninnelere dokunduğunu biliyoruz, boşuna uğraşma geçti o işler. Biz senin neleredokunduğunu biliyoruz. O nedenle üretken ve katılımcı belediyecilik diyoruz'dedi.

MHP'NİNBELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konuşmaların ardından MHP adayları Kastamonululara tanıtıldı.Merkez Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Abana Belediye BaşkanAdayı Erhan Özgür, Ağlı Belediye Başkan Adayı Şahin Çolak, Araç Belediye BaşkanAdayı Fikri Yazan, Azdavay Belediye Başkan Adayı Akif Özdemir, Bozkurt BelediyeBaşkan Adayı Bozkurt Ekeş, Cide Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakmak,Çatalzeytin Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir, Daday BelediyeBaşkan Adayı Mehmet Kılıç, Devrekani Belediye Başkan Adayı MümtazAliustaoğlu, Doğanyurt Belediye Başkan Adayı Hakkı Çolak, Hanönü BelediyeBaşkan Adayı Hasan Basri Yücel, İhsangazi Belediye Başkan Adayı HayatiSağlık, İnebolu Belediye Başkan Adayı Engin Uzuner, Küre BelediyeBaşkan Adayı Serkan Sevinç, Seydiler Belediye Başkan Adayı MehmetErdoğan, Şenpazar Belediye Başkan Adayı Mustafa Eğilmez, Pınarbaşı BelediyeBaşkan Adayı Aslan Altuntaş, Taşköprü Belediye Başkan Adayı Abdullah Çatal ve TosyaBelediyeBaşkan Adayı Volkan Kavaklıgil tek tek sahneye çıkarak Kastamonulularaselamladı.

Program Ahmet Şafak'ın verdiği konser ile son buldu.

Bakmadan Geçme