MHK Eylül Ayı Eğitim Çalışmaları Gerçekleştirildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ), 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde Eylül ayı Hakem Seminerini TFF Riva Tesisleri'nde Hakem İşleri Koordinatörlüğü organizasyonu ile gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde Eylül ayı Hakem Seminerini Üst Klasman Hakemleri (ÜKH), VAR kadrosu ve FIFA Kadın Hakemleri ile MHK koordinasyonu ve TFF/ UEFA profesyonelleri yönetimiyle, TFF Riva Tesisleri'nde Hakem İşleri Koordinatörlüğü organizasyonu ile gerçekleştirdi.

MHK Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu'nun açılış konuşmasını yaptığı seminerde; MHK üyeleri, TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Alan Snoddy, TFF VAR Danışmanı Joao Capela, MHK Ulusal Eğitimcilerimiz, TFF Atletik Performans Departmanı tam kadro olarak yer almıştır. Eğitimler; MHK, Alan Snoddy ve Joao Capela'nın birlikte seçtiği Trendyol Süper Lig ve Trendyol Birinci Ligimizin güncel kliplerinden oluşan farklı konu başlıklarındaki sunumlar ile geri bildirimleriyle gerçekleşmiştir.

TFF Atletik Performans Departmanı koordinasyonunda ise hakemlerimize ilk ve ikinci gün saha antrenmanları uygulanmış ve tüm hakemlerin vücut yağ ölçümleri alınmıştır. MHK tarafından belirlenen hakemler ile VAR kadrosu; VAR Merkezi'nde teorik, simulasyon ve güncelleme çalışmalarını MHK ve Joao Capela koordinasyonunda seminer boyunca gerçekleştirmiştir.

MHK Hakem Gelişim Programları sürdürülebilirliği çerçevesindeki eğitim çalışmaları ise; İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakkı Aktaş'ın eğitimci olarak katılması ile düzenlenmiştir. Eylül ayı eğitimleri kapsamında; Alan Snoddy'nin eğitimlerine katılarak eğitim güncellemelerini alan Ulusal Eğitimcileri'nin hazırladığı ve MHK'nin onayladığı eğitim paketi; Klasman, Bölgesel, İl hakemlerinin ve gözlemcilerinin katılımı ile illerindeki Eylül ayı eğitimleri MHK İl Eğitimcileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Ayrıca seminerin ikinci gününde; Üst Klasman Hakem ve Yardımcı Hakemlerine, FIFA Kadın Hakem ve Yardımcı Hakemlerine mazeret/telafi FIFA fitnes testi Riva Tesislerinde MHK koordinasyonu ile TFF Atletik Performans Departmanı tarafından yapılmıştır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme