Mezarlık Ücretlerine Zam

Kastamonu Belediye Meclisi Eylül ayı 2'nci oturumu Hasan Fehmi Taş başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Koordinasyon İşleri Müdürlüğü'ne ödenek aktarılması görüşüldü. Ödenek aktarımı oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının diğer gündem maddesinde Belediye Başkanı'na kredi kullanma yetkisi verilmesi görüşüldü. Söz konusu gündem oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının devamında mezarlık tahsis ücreti gelir tarifesi revizesi görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda; tek kişilik mezar yeri bin 500 TL'den 2 bin 250 TL'ye, çocuk mezarı 600 TL'den bin TL'ye, yeni aile mezarlığı (metrekare ödeme işlemi 3 taksitte yapılır) 500 TL'den bin 500 TL'ye, fakir ya da kimsesizlerin cenaze işlemlerinde ücret talep edilmez şeklinde oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesinde Kreş ve Gündüz Çocuk Bakımevi Ücret tarifesi belirlenmesi görüşüldü. Kreş ve Gündüz Çocuk Bakımevi Ücret tarifesi hazırlanan raporda; belediye çalışanları, dul ve yetim çocukları için 4 bin 750 TL, diğerleri için 6 bin 750 TL yükseltilmesi, şehit ve gazi çocukları için 750 TL olarak aynı fiyatta kalması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının devamında imar plan tadilatları görüşülerek karara bağlandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme