Mentör Yetiştirme Programı Başarıyla Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklenen, 'KOBİFORWARD Mentör Yetiştirme Programı' başarıyla tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ve Sinop Üniversitesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin paydaş olduğu “Orman Ürünleri Sektörünün Yönetimsel ve Pazarlama Odaklı Sorunlarının Çözümüne Yönelik KOBİ Mentörü Yetiştirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “KOBİFORWARD Mentör Yetiştirme Programı” başarıyla tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından yürütülen çatı odağın altında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında orman endüstri alanında faaliyet gösteren KOBİ'ler öncelikli olmak üzere KOBİ'lerin pazarlama ve yönetimsel sorunların ortaya konulmasına ve bu sorunlara yönelik süreklilik arz eden eğitim/mentörlük programları düzenlenmesine imkân sunmayı amaçlayan programın kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

28 Akademisyenin Kobi Mentör Sertifikası Almaya Hak Kazandı

Programın kapanış toplantısında konuşan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, TR82 Bölgesi'nde (Kastamonu, Çankırı, Sinop) akademisyenlerden oluşan bir mentör havuzu oluşturmak için başlatılan bu programda, 50'den fazla akademisyenin yer aldığını belirtti. Konuşmasında programın aşamalarına değinen Tekin, 60 saatlik teorik eğitim sürecinin ardından, akademisyenlerin KOBİ'lerle eşleştirilerek saha uygulaması aşamasına geçildiğini ifade etti. Tekin, saha uygulaması kapsamında her akademisyenin en az 20 saatlik firma ziyaretleri gerçekleştirdiğini ve bu süreç sonunda “Mentör Eylem Planı” hazırlayan 28 akademisyenin KOBİ Mentör Sertifikası almaya hak kazandığını vurguladı. Tekin, programın bu noktada sona ermediğini belirterek, bundan sonra hizmet talep eden firmalara yetiştirilen mentörler aracılığıyla eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulmaya devam edeceğini söyledi. Tekin, ayrıca projeye katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Üniversite-Sanayi İş Birliğinin Güçlenmesine Katkı Sağlanacak

Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem, programın bölgesel kalkınma adına taşıdığı öneme dikkat çekerek sözlerine başladı. Erdem, bu program sayesinde KOBİ'lerin eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağını ve kurulacak olan web platformu aracılığıyla üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlanacağını ifade etti. Erdem, projenin bir diğer önemli çıktısının ise bölgesel düzeyde kentsel sorunlara çözüm üretme amacı taşıması olduğunu belirtti. Bu noktada üç üniversitenin iş birliği yapmasının, bölgenin kalkınmasına yönelik çözümlerin tek bir mekâna sıkışıp kalmasını engelleyeceğine ve sorunların daha hızlı çözülebileceğine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Erdem, TTO'lar arasında imzalanacak iş birliği protokolünün bu sürece ciddi katkı sunacağını belirtti. Sinop Üniversitesi olarak projelere ve akademik çalışmalara verdikleri önemi vurgulayan Erdem, bu süreçte destek olan Kastamonu Üniversitesi ve proje ekibine şükranlarını sundu.

Bölgesel Kalkınma Açısından Büyük Önem Taşıyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç ise konuşmasında, TR82 Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında KOBİ'lerin sorunlarını çözecek mentörler yetiştirilmesinin bölgesel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Dilmaç, KOBİ'lerin en çok karşılaştığı yönetimsel ve pazarlama sorunlarının çözümü için yetiştirilen mentörlerin sahada aktif rol oynayacağını ve bu sayede bölgeye katma değer sağlayacağını ifade etti. Dilmaç, Kastamonu Üniversitesi'ne ve projede emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ederek, bu tür projelerin üniversiteler arası iş birliğini güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.
Kastamonu Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, konuşmasında, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaparak, sanayi kuruluşlarının yalnızca nitelikli eleman ihtiyacını değil, aynı zamanda kendilerini doğru yönlendirecek ve yatırımcılarla bağlantı kurmalarını sağlayacak mentörlük faaliyetlerine olan ihtiyacını dile getirdi. Kaymakcı, bu projenin, özellikle TR82 Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına fayda sağlayacak uzman mentörler yetiştirdiğini ifade etti. Mentörler sayesinde sanayi sektörüne yönelik yönetimsel ve pazarlama sorunlarına çözüm üretilmesinin, hem Kastamonu Üniversitesi hem de bölge için önemli bir adım olduğunu belirtti. Proje kapsamında TTO'lar arasında yapılacak olan iş birliği protokolünün de bölgedeki üniversiteler arasındaki ortak çalışmaların güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Kaymakcı, projeye destek veren tüm paydaşlara ve proje ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bölgesel Kalkınma Misyonu, Bölgesel Düzeyde Genişledi

Son olarak, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi'nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Prof. Dr. Küçük, Sinop Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin, Kastamonu Üniversitesi'nin bölgesel kalkınma misyonunun sadece il çapında değil, bölgesel düzeyde genişlediğinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Küçük, bu projeyle üç şehrin üniversitelerinin iş birliği yapmasının, hem Kastamonu Üniversitesi hem de bölge adına oldukça kıymetli olduğunu vurguladı. Orman ürünleri sektöründeki yönetimsel ve pazarlama sorunlarına çözüm üretmeye yönelik nitelikli mentörler kazandırılmasının, diğer ihtisas üniversitelerine de örnek teşkil edeceğini ifade eden Küçük, projeye destek veren tüm akademisyenlere ve yönetime teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, mentör sertifikası almaya hak kazanan akademisyenlere sertifikalarının takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme